ПОМОРИЕ 2015

• 33 899
  • 166
  •   1
Отговори
# 105
Аз пак за Виа Понтика да питам...

# 106
  • BG
Резервирах в къща Краси от 22.08, дано да случим и на време, защото прогнозата не е обещаваща.

# 107
"Омар" си е супер, изобщо не му е паднало нивото - и количествата, и качеството са си на ниво.

Ден преди "Омар" обаче ходихме на ресторант "Нептун" в Поморие, където поръчахме свинско със зеле.

На пръв поглед си казахме, че е нормално да готвят зелето и месото отделно. Във всички капанчета, които не са особено взискателни към храната, готвят така - все пак някои клиенти може да искат свинско със зеле без свинско, а и така свареното свинско би могло с голям успех да се ползва и за свинско с ориз, и за свинско по касапски, пържено с кромид, за шашлици и т.н. Нормално е, казахме си, та нали Българското Черноморие е известно именно с немарливото си отношение към храната и клиентите и по тази причина сезон 2015 е най-слабият, откакто се помним!?

Но когато разровихме така нареченото ястие с вилица, се оказа, че зелето е готвено поне преди няколко дни (сигурно 4-5), а свинското е всъщност нарязана на парченца пържола. Личеше си как самата пържола в първоначалния си вид и замисъл е била поръсена с черен пипер, виждаше се и откъде на другия ден е минал ножът, когато са я нарязали, защото тя парченцата имаха съвършено гладки стени.

Знаете как изглежда една пържола, нарязана на парчета, нали? Точно за това става дума!

Но най-неприятното е съмнението, което се породи, че пържолата може да е била ядена от някой друг и оставена (защо ли?), после да са изрязани само онези части от нея, от които си е личало къде е гризано, за да не се виждат чуждите зъби по месото.

Нямаше да сме толкова подозрителни, ако не бяхме чели на друго място за ресторантите в Поморие и по цялото Черноморие, че това е масова практика: Недоядените пържоли се превръщат в "свинско със зеле" и в "каварма", а недоядените кюфтета - в мусака. Затова и вече се отнасяме така скептично към всеки подобен случай.

Например в рибената супа в същия ресторант имаше следи от най-различни риби, включително скумрия и сьомга. Разбира се, това нищо не означава. Може хората стриктно да са се придържали към рецепта за рибна супа, включваща именно скумрия и сьомга. Но след случая със "свинското със зеле" ние започнахме да си мислим отново разни неприятни неща, свързани с недоядени от клиентите различни видове риби, които са били направени на супа, да не стават зян.

Помислете сами: При положение, че е възможно да "рециклират" недодъвканите пържоли, каква сила е способна да ги накара да сложат от скъпата сьомга в супата? Изводът се налага сам.

В светлината на всички тези разсъждения удавената муха в таратора ни подейства направо умилително.

Жалко. Казвате, че причината за тези неща била у "старите" гърци, които правели тези неща в заведенията на Стария град на Поморие. Но нима в Гърция е същото? Та там има истински култ към хубавата храна! Там и клиентите, и ресторантьорите са невероятно взискателни към качеството на сервираната храна.

Според мен тези, които постъпват така в ресторант "Нептун", не бива да се наричат гърци. Това е чисто българска работа!

# 108
  • В.Търново
kpem4i , сигнализирахте ли някъде за тази нередност?Не може нещата така да остават.Ужасно е!

# 109
  • В.Търново
Мацки как е времето, става ли за плаж. От сряда сме в Поморие та леко съм се притеснила, че времето не много ок тази седмица, та питам за инфо от първа ръка.  Hug

# 110
  • на североизток от Рая
Мацки как е времето, става ли за плаж. От сряда сме в Поморие та леко съм се притеснила, че времето не много ок тази седмица, та питам за инфо от първа ръка.  Hug

Тази  вечер валя доста, пясъкът е мокър, преди малко бях на брега. Утре ако не напече хубаво, няма да изсъхне. Но иначе не е студено, хората са навън, дори е тежко и влажно, няма нужда от връхни дрехи.

Дано по време на почивката ви да е слънчево и топло.  Peace

# 111
  • Русе
"Омар" си е супер, изобщо не му е паднало нивото - и количествата, и качеството са си на ниво.

Само споделих лични впечатления, в сравнение с посещението ни през 2012г.  Peace Тогава сервитьорите се въртяха "на пергел", сега мъж ми чака 20-тина минути една бира. Освен това и нещата не ми се сториха толкова вкусни, колкото бяха тогава. Иначе беше доста по-добре от другото заведение, на което седнахме - Русалка. Точно до Нептун. Там менютата не бяха подменяни отдавна и имаше доста несъответствия. "Оливерниците" представляваха шишенца и туби със сол, оцет и олио, сложени в пластмасова чинийка. За един рибен сач чакахме повече от час, бебето се вкисна и се наложи да се редуваме и да я разхождаме с количката извън заведението. Да не говорим, че този рибен сач имаше вкус на туршия, едното от 5-те парченца сьомга беше сурово. Пилешкото шишче на детето също беше много гадно на вкус. Направо си бяха за Кошмари в кухнята.

# 112
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
О-о-о,ние още 2012 ядохме Поморийско свинско със зеле,като под свинско разбирайте свински РЕБРА.Бях  потресена.

# 113
Здравейте, искам да попитам дали в момента има свободни квартири по Крайбрежната или ул."Ахелой", но да е наистина близо до плажа. Звъняхме на много места, но навсякъде УЖ е заето. Най-вероятно ще пътуваме на 22-ри Embarassed двама сме и единственото, което искаме е спалня и в стаята да има климатик  Grinning Надявам се някой да отговори на въпроса ми Hug
П.п. Ако може стаята да е  до 35лв. Blush Hug

# 114
Здравейте, искам да попитам дали в момента има свободни квартири по Крайбрежната или ул."Ахелой", но да е наистина близо до плажа. Звъняхме на много места, но навсякъде УЖ е заето. Най-вероятно ще пътуваме на 22-ри Embarassed двама сме и единственото, което искаме е спалня и в стаята да има климатик  Grinning Надявам се някой да отговори на въпроса ми Hug
П.п. Ако може стаята да е  до 35лв. Blush Hug

b.smile , стана ми интересно  - какво означава " УЖ е заето" ?   Simple Smile  Щом са ви казали, че нямат свободни места, значи наистина нямат. Едва ли някой ,който има свободни стаи, ще отказва резервация.
Но квартири в Поморие има, това е сигурно. Не всички се рекламират в сайтовете. И без резервация бързо ще намерите .   Успех!   Peace

# 115
Миналата година бяхме в Слънчогледите, семейно хотелче в Новия град, много чисто и уютно, без забележки Peace
Цената беше направо....нереална за мен Laughing, но факт е, че двама възрастни и дете на 13г спахме за 27лв в хубава, чиста стая с прекрасна тераса Simple Smile

# 116
  • Русе
Слънчогледите и аз ги заглеждах преди години. Много ми харесват.  Peace

# 117
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нямам търпение да дойде събота и да отида до любимото си Поморие.Дано случим на хубаво време.

# 118
ако трябва да бъда честна никога не съм ходила там. плажа как е?

# 119
Как е времето в Поморие.

Общи условия

Активация на акаунт