Отговори
# 300
  • В къщурката на хълма на феите
ние тука в града имаме един специализиран детски магазин, откъдето може да се купи всичко от клечки за уши до кошара, столчета за коли и т.н. .. освен това е евтино - пакет пуфис петица ми излиза 22лв. .. та в общи линии нещата като памперси, спиртче за пъпче, козметика и т.н. щом ги имам на списък /за да не забравя нещо/ мога да отида и да ги купя за 10 минути .. вече помолих моя приятелка за съдействие относно дрешките, а като бонус ще получа и шезлонг и някои други неща, та в общи линии съм спокойна в това отношение .. моите притеснения са в друга насока, че трябва да организирам едно 10 дневно пътуване точно след като изляза в 45 дневен болничен и притеснението ми е, да не се случи така, че да се разраждам в друг град далеч от всичко приготвено, но в крайна сметка и от 2-3 дни си повтарям, че и да се притеснявам и да не се притеснявам каквото е писано това ще стане ..

# 301
За клизмата не ми беше особен проблем, веднага след нея ми казаха да ида в тоалетната и си свърших работата. По скоро бях потресена от състоянието на тоалетната, една циганка беше изпотрошила капака и беше много мръсно, аз така или иначе нямаше да седна на този капак, но все пак....
За бръсненето си се обръснах вкъщи, докато си вземах душ, след като ми изтекоха водите. При приемането в болницата само ме погледнаха бегло, да обръсната си и не са ми правили проблем.
Най-голям дискомфорт ми създаваше това проверяване за разкритие, беше около 3-4 пъти и последните 2 пъти пред очите на стажантите, но то тогава вече не ти пука.
За покупките си взех костюмче за изписване, но нищо друго не съм купувала, но все пак с едно детенце вече не се налага да се купува кой знае какво.
Памперсите ползвах на Памперс белите и не съм имала никакви проблеми, по едно време минах на сините, но те ми пропускаха и затова си ползвах почти до края белите, въпреки че са най-скъпите. Доколкото съм чувала при момиченцата повече пропускат, но ще действам според бебето. Кърпички купувах същата серия на Памперс, белите, без аромат, че ме дразни нещо. До нас има пазар и борсички, на които памперсите и други продукти са на по-ниски цени от всеки хипермаркет, дори и Метро, така че най-вероятно тези неща ще ги купувам чак Септември, не бързам, за 5 мин. и съм готова Simple Smile От там ще си купя и превръзки за родилки и подложките за под чаршафите, поне при нас искат такива в болницата.
За останалите неща по подготовката ще си взема дрешките на баткото края на Август насам, че сме ги оставили на село на склад. За дрешките втора употреба, аз ще вземам от бравочедка ми и други близки приятелки и ако ми трябва нещо тогава ще преценя и купувам, но като не са от магазин втора употреба, а на познати мисля, че не е толкова неприемливо, както от магазина.
Ще си изпера дрехите като ги взема и количката и столчето и май ще съм готова.
За секса ние не правим от началото след забрана, имам някаква раничка на шийката и мъжо се притеснява, ама и той си е особен и като има нещо вътре да мърда, някак не ме възприема като сексуален обект което мен много ме дразни и още повече скапва самочувствието ми, което и без това с момента никакво го няма Simple Smile А той е Овен и уж е много сексуален, не мога да го разбера понякога.

# 302
Оф, тоя виц го бях забравила  Joy Joy Joy Много е актуален. Ние много рядко се записваме с ММ  luvbed На него му било тъпо, аз пък нямам особено желание, но от време на време се уважаваме  Laughing

Аз сега съм в една чуденка, да не би бебка да се е обърнала седалищно почти на финала. От предната вечер усещам ритници ниско долу, към пикочния мехур, много е неприятно. Преди какво хубаво си ми мърдаше около пъпчето, местеше целия корем, а сега едно блъскане, имам чувството, че с крак отпитва да излезе  Close И от време на време започва едно ритмично пулсиране ниско долу, все едно хълца  newsm78

Вие усещате ли кога са седалищно и кога главично?

# 303
  • Пловдив
Вие усещате ли кога са седалищно и кога главично?
[/quote]

Аз не мога да преценя, но днес ме боли много над пъпа или беше главата там или дупето. Преди дни титници усещах там, сега едно натискане. Само се върти

# 304
Меци, много ме разсмя за добро утро Simple Smile Аз не го знаех този виц и определено ще го разкажа на ММ. Ние също сме със забрана или по - скоро предупреждение заради леко скъсената шийка.
Диамандче, ти избрала ли си къде да раждаш? Питам защото мога да ти препоръчам добър и компетентен лекар, правил е хиляди операции и е израждал естествени също хиляди. При него раждах предния път и все още ми е вариант ако нещо ме издразнят в Щерев. Единствено съм избрала Щерев в момента защото не ми харесаха условията в билницата, но както беше коментирано ако трябва заради бебо ще се търпи. Аз също не съм пазарувала почти нищо. Само си гледам и дописвам в списъка, но все пак повечето сте 20 дни преди мен, така че към края на август ще действам.
Шикер, сз същи получавам повече удари в долната част, но по-силните са над пъпа. Не знам дали не правят с ръцете нещо тези деца Simple Smile Дъщеря ми беше седалищно и се разбираше по това, че издутини имах предимно под пъпа, а сега е обратното.

# 305
Момичета, ама и ние случихме на лято за бременеене, просто нямам думи Laughing Днес за първи ден останах да работя от вкъщи и сутринта реших да си направя разходка, ами то вече не се дишаше.
Сега цял ден вкъщи на сянка!

Да ви споделя от няколко дни забелязвам, че сутрин за около час-два ми заглъхват яко ушите, при вас случвало ли се е такова нещо?

За хемоглобина и моят последният път беше нисък 108 и гинеколожката ми предписа Малтофер веднъж дневно в комбинация с фолиева киселина, защото тя спомагала за усвояването. Ще видим на следващите изследвания дали ще има ефект. Аз по принцип съм си с нисък хемоглобин, сега се старая всеки ден да пия фреш от цвекло или салата с цвекло, друго което четох за прием на желязо сушени кайсии, сливи и това се опитвам да хапвам, макар че сега хич не им е времето.

Почивайте на сянка и приятен ден от мен!

# 306
  • Пловдив
Да ви питам пиете ли все още фолиева киселина? Аз започнах малтофер за хемоглобина и той е с фолиева 0,35 мг и доки ми каза да спирам отделната неофолик, която пия. Но се притеснявам дали 0,35 като доза е достатъчно. Неофолик мета беше 0,40 стандартна доза . В 28+5 ден съм Simple Smile

# 307
Не виждам смисъл да спираш фолиевата. Аз пия Феро-Фолгама, в която има 5 МГ фолиева киселина.
Моят хемоглобин се повиши на 122, преди пиех 2х1 Феро-Фолгама, сега пия по 1 таблетка.

# 308
в момента ФК отговаря само за преноса и обмена на желязото в кръвта .. за мозъчето и гръбначето на бебето не играе роля, така че според мен съдържащата се в малтофера ФК е абсолютно достатъчна .. Диана ,но пък ако така се чувсташ спокойна продължавай да си пиеш неофолика - хубавото на ФК е, че тялото взема само необходимата му доза, а всичко останало изхвърля с урината и потта, така че опасност от предозиране - няма Peace

# 309
Шикер мисля че едва ли е седалищно. Ако ударите са по-слаби ниско долу, по-вероятно е да си е качило краката до главата и да мърда крачета и ръчички, моето е почти постоянно така и на видеозоните, че няма много място вече. Просто са по-нежни движенията долу, а силните ритници си ги получавам понякога и в ребрата.
За ритмичното потупване 100% е хълцане, поне по това  както го описваш. И моето бебче, както и бати много хълца. После като се роди хълца по същия начин  Laughing
Аз си седя вкъщи в тея жеги на климатика и въобще не мърдам, чак като стане време да вземам малкия от ясла, но и тогава е топло и полудявам. Само ме дразнят госпожите от детската, които постоянно ме подпитват дали няма да го оставя малко вкъщи да си починел. Ами аз по тия жеги къде ще ходя, то детето си иска разходка, аз не искам ли почивка.  #2gunfire
И аз пия желязото с фолиева отделно, заради усвояването.  

# 310
  • София
Хахаха меци, тоя виц ме разби. Нас хич ни мяма в секса, може би от два месеца не сме правили, въпреки че не сме имали забрана. Но аз нещо нямах особено желание, сега пък корема ми пречи и ми е адски горещо..
Стузка на мен ми заглъхваха ушите до четеъртия месец някъде, оказа се че ми е доста ниско кръвното и затова.
Аз днес от 9.15 до 10 се разходих пеша до един по далечен махазин и въпреки че все по сенките, много се загрях. Незнам август как ще я караме.
Аз не мога да разпозная бебо как е разположен, но определено усещам движения на нивотп ма пъпа и встрани на пъпа чак до хълбока:)
Аз съм също с нисък хемоглобин 104, но желязото ми е в норма. ЖСК- то ми е завишено което знам че се случва при недостиг на желязо, та не мога да разбера какъв ми е точно случая. Утре съм ма лекаря и ще го питам Simple Smile иначе фолиева киселина и аз не пия, но пия пренатал (20 дни пия и 20 почивам) та там си има и ФК:))

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 11:23 от Eos

# 311
Привет момичета, да се отчета след прегледа - бебка е 1325 грама, но имам високи левкоцити вече 3ти месец и доки ми предписа антибиотик Аugmentin,каза ми че нямало проблем да се пие от бременни, но все пак ... Някоя от вас пила ли го е? Имало някаква инфекция в организма ми, и имало опастност от спукване на мехура, и рано раждане, попритесних се доста. Плацента била 2ра степен на зрялост каквото и да значи това, шийка 2,7.

# 312
  • при моите деца .....
Привет!
Не съм редовна в писането, но прочитам всичко.
Добре дошли на новите мами!
Да се включа по някои от темите  - не съм купувала нищо - 2-3 приятелки ще ми дадат, като видя наличното, тогава ще преценя от какво се нуждаем..... предполагам 2 хавлии и 2 комплекта чаршафи ще купим....
Началото на август планирам ремонт - та едва след ремонта, като изчистя ще взема да прегледам дрешките, да изпера, изгладя.....
При първото раждане ми правиха клизма, бръснаха ме, но и от двете манипулации нямам лоши спомени.
Днес пуснах хормони - TSH и реших да пусна РУЕ/ СУЕ - беше ми завишено предишния път - прочетох, че е нормално да е завишено при бременни, но за успокоение пуснах....
Още не съм се видяла с лекарката да коментирам изследванията.... а мина 15 - 20 дни  Embarassed

Хубав ден!

# 313
Ladyjj, какви са стойностите на левкоцитите, тъй като при бременност е нормални да са леко завишени. Аз вчера си взех последните изследвания и моите са 12.10, предния път бяха към 11.00, но доки ми каза, че са супер за състоянието ми. Освен това ми обясни, че ако и неутрофилите се повишават заедно с левкоцитите всичко е ок. Проблем е ако са високи и СУЕ също е с висока стойност.
Аз искам да питам ще купувате ли шезлонг и ако да какъв? Предния път това беше един от най-ползваните ни аксесоари и сега задължително ще взема, но се чудя какъв да е. Миналия ни беше даден и си го върнахме, а марката не я помня и не мога да намеря такъв. Чуденката ми е дали да е обикновен или от тези с вибрациите. Малко помощ Simple Smile

# 314
Малачика аз ще разчитам на приятелка за шезлонга - от тия най-обикновените .. тия дето пеят и се клатят не знам дали ще са достатъчно интересни, а пък са скъпи .. отделно, че като искам да направя шезлонга по-интересен /ако се наложи/, мога да сложа играчки и дрънкулки, така че да привлека вниманието на дребен Peace

Общи условия

Активация на акаунт