Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • SF
Да, трябва ли да сме логнати задължително?
Аз всичко досега съм правила като Guest

# 646
  • София
По-удобно е ако имаш акаунт Simple Smile имаш право на повече хора с гост са само 4 Simple Smile

# 647
  • в 1001-та нощ
Аз не се отлогвам, затова действам така  Blush

Сега под наставлението на много мил учител - проверявам кои бавни планети ще направят аспекти към прогресивното новолуние на 11 градус във Водолей.  Rolling Eyes

На първо място е Сатурн - ще направи съвпад с натален Нептун в 9 дом и секстил с прогр. новолуние. Сигурно това ще ми ученето по астрология  Flutter

Отделно, че натален Плутон от 7 дом ще направи тригон  Thinking Ми това трябва да е хубаво пък  Crossing Arms Ново начало в партньорските дела  bowuu bowuu bowuu С трансформация за добро  Blush

# 648
А как се определя това качество на Сатурн? По дом и знак ли? Статия?

Алена, имайте предвид, че разделението на функционални малефици и бенефици от статията на Гали се отнася за ведически хороскоп т.е. построен по сидерал и отчитащ прецесията /изместването на земната ос/, която към момента е около 24 градуса.
Така, че всички планети и асцендентът ще са изместени с 24 градуса в по-предния знак. Ето един сайт за изчисляване на хороскоп по джйотиш: http://astrobix.com/horoscope/birthchart/
В джйотиш се използва равнодомната система, така че върховете на всички 12 дома ще започват в един и същ градус на поредните зодиакални знаци. Примерно, ако асцендентът е на 20 градуса в овен, то върха на втори дом ще е на 20 градуса в телец и т.н.

Като си построите хороскопа в горния сайт. Вижте кои са управителите на 1-ви, 5-ти и 9-и дом - те са функционални бенефици. Всички останали планети са функционални малефици.
Алена при теб Сатурн е функционален бенефик, защото асцендентът ти е във водолей във ведическия хороскоп.

# 649
  • в 1001-та нощ
Ахааааа, едно време ползвах една книга, по която правех това изместване, ама бях забравила как се нарича и колко градуса се въртеше  Blush

Виждам аз, че Сатурн ми е пръв приятел  Blush

# 650
http://www.nenovinite.com/ne/neuka/7345/  tooth

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 14:30 от Пит

# 651
  • София
Алена кефи ме позитивизма ти  Mr. Green
То и аз не се разлогвам ама то все ме пита, що така и на компа пак ме пита  Rolling Eyes

# 652
  • в 1001-та нощ
 bowuu Обичам настройките за автоматично логване навсякъде и ме дразни губенето ан време в излишно цъкане насам-натам, за да си имам достъп  до инфото.

Е, носи рискове любопитството да убие някои котки Mr. Green Защото до скоро нямах парола за лаптопа .... но поправих този пропуск  Blush

Аз ползвам Хром, в акаунта, който имам се пазят всички пароли и ако седна на чужд лаптоп и се логна - получавам същия изглед на браузера, като у дома - с визуализация на отметки, пароли, настройки .... Удобно е, особено, ако човек сам ползва няколко машини - като мен - в къщи, на работа, друга за пътуване и т.н.

Виж настройките на браузера при теб - да те вписва автоамтично и позволи бисквитките  Peace

# 653
алена, направо ме уби с тази Венера в квартат и опозиция със Сатурн. при опозицията ме е напуснала голяма ми ученичска любов - първо любовно разочарование, голяма драма, голяяяма, близо година ми трябваше, за да го превъзмогна. после при квадрата съм била дълбоко в драмата с младежа, с който сте ми гледали синастрята. бил е най-тежкият етап от връзката ни. при съвпада на Сатурн с Венера (който е бил окт. 2013 г.) се появи ненадейно една стара любов, но набързо беше отпратен. интереснто е, че точно тогава ме диагностицираха и с Хашимото.

грийн, аз ли нещо не се справих, но в този сайт, който даде слънцето ми излиза в скорпион и изобщо всички планети са ми изместени. така ли трябва да е?
Скрит текст:
а съм родена на 3.12.1980 в 19,27, софия

# 654
  • в 1001-та нощ
Радвам се, че има прозрения  bowuu

Правилно ти е излязло - това е разликата между тропическия и сидералния зодиак. Аз преди 15г, като се занимавах - бях избрала сидералния - и работех с него - ако изобщо може да се каже, че нещо съм правила  Mr. Green

Изместването, което виждаш е в рамките на 24 градуса и причината е в това, че във времето сепроменя наклона на земната ос, спрямо екплиптиката (там, където обикаля Слънцето). Измества се поради гравитационни причини - Луната и Слънцето я клатушкат Simple Smile

Т.е. това, което са виждали древните не небето не е това, което виждаме ние  Thinking Дори си спомням, че тогава ползвах едно съзвездие Змиеносец - между Скорпион и Стрелец и беше "по-кратко". И въпреки, че имах само 2-3 книги - дори не си спомням в коя съм го чела. Но го приех за правилно и ползвах него  Peace

Прочети за тропически и сидерален зодиак или за източна и западна астрология и ще излязат сигурно по-добри обяснения  Peace

# 655
  • София
Може и в астрото да си избереш сидерал Simple Smile
Алена то аз не пиша нищо ама ме пита дали искам да се логна не седи моя акаунт логнат в момента на отварянето.
Аз хром не харесвам ползвам на тел че съм с андроид ама иначе не ми допада  Rolling Eyes

# 656
  • в 1001-та нощ
Ами аз сега да захапя западната астрология - пък после сигурно ще се насоча и към източната  Mr. Green Затова не ровичкам - да не се обърквам Simple Smile

Другото е до настройки, като имаш време ще си поиграеш  Peace

# 657
  • Sofia
алена, направо ме уби с тази Венера в квартат и опозиция със Сатурн. при опозицията ме е напуснала голяма ми ученичска любов - първо любовно разочарование, голяма драма, голяяяма, близо година ми трябваше, за да го превъзмогна. после при квадрата съм била дълбоко в драмата с младежа, с който сте ми гледали синастрята. бил е най-тежкият етап от връзката ни. при съвпада на Сатурн с Венера (който е бил окт. 2013 г.) се появи ненадейно една стара любов, но набързо беше отпратен. интереснто е, че точно тогава ме диагностицираха и с Хашимото.

грийн, аз ли нещо не се справих, но в този сайт, който даде слънцето ми излиза в скорпион и изобщо всички планети са ми изместени. така ли трябва да е?
Скрит текст:
а съм родена на 3.12.1980 в 19,27, софия

Елч, спокойно, справила си се!  Peace
И аз излязох ВОДОЛЕЙКА,
при все че съм родена на 1 март  Flutter  Sunglasses

# 658
алена, това за змиеносеца съм го чела и аз, но незнайно защо никога не ми е попадало в полезрението това изместване и много се шокирах. 100 пъти проверих дали правилно съм си задала данните.  Laughing

# 659
Нещо интересно,което открих търсейки,извинявам се,ако вече е било публикувано.http://www.eadvise.info/?page=show_art&id=56&art_id=189

Общи условия

Активация на акаунт