Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 291
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Ври, така е в книгата. Даже в първото издание няма трици...
Е, хубаво де, аз действително не съм чела книгата, водила съм се по основната информация на първа страница на темата, а там ясно си пише, че се консумират от първия ден на режима  newsm78

# 256
  • София
Овесени трици:

Фаза 1 : 1 и половина лъжици
Фаза 2: 2 лъжици
Фаза 3:,2 и половина лъжици
Фаза 4: 3 лъжици

Правите огромна грешка да водите диетата по първа страница и не официялна Дюканска книга или страница. Толкова грешки има.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 09:30 от Мацето

# 257
Не споря, защото пак казвам, че не съм чела книгата, но щом има толкова много грешки в информацията на първа страница, колкото и постна и недостатъчна да е тя, то кажете ги какви са, че да не се допускат  Naughty
От една година съм на режима, доста съм чела, писала, коментирала, съобразявала съм с мнения и т.н., но воала!, явно има още много неща, които не са ясни.

И пак повтарям - ако има сериозни разминавания, казвайте ги и да ги поправим и в началото, има хора, които тепърва започват режима, поне те да не бъркат. Впрочем, както казах, почнах от първия ден на ударната фаза с 3 супени лъжици трици, и всичко си ми беше много добре със свалянето  Wink

# 258
  • Пловдив
Всичко, което е написано на първата страница е от първата книга на Дюкан.

За триците си пише в първата книга. Докато излезе книгата за овесените трици се водехме по нея и се ядяха по 3 супени лъжици. В книгата за триците вече имаше уточнение, че те се започват постепенно и се стига до 3 лъжици, за да няма проблеми за стомаха. След като тогавашните спазващи режима го обсъдихме решихме, че информацията на първа страница може да остане 3 лъжици, изхождайки от практиката, която имахме. Който има време и му се занимава може да го намери някъде по старите теми.

# 259
Това с триците да ни е проблемът Grinning
Аз сега също си карах с по 3 лъжици още от първа фаза.

# 260
  • UK
Добро утро,

Няма проблем с триците, 3сл не се отразяват на отслабването, 1сл е заради подуването. Има трици в първата книга и в примерното меню има палачинка. На мен така или иначе не ми действат, но на закуска доста засищат и са ми вкусни.
До сега минус 1кг и 700г, корема ми изглежда прекрасно.  Party

Тъмните пръчици в дясно на какво ви приличат?  newsm78

D_D_D-жалко за кърменето, но и един месец е добър старт. Да ти е живо и здраво бебечето, бързо ще свалиш килограмите. Даже според мен е хубаво да правиш олекотената версия, но ти си знаеш. Все пак тялото ти още се възтановява и имаш нужда от витамини и минерали, а при Дюкан апетита доста намалява и с малко храна няма как да набавиш всичко. Даже аз се замислям за някакви витамини, че във 2-ра фаза имунната ми система се срина по едно време.

За мазнините Дюкан казва да се хапва мазна риба. Мазнините в млечните се синтезират по различен наичин и някои хора са по-чувствителни и отслабването им се забавя.

ArhMih-както казваше една съфорумка: от тия мъже само се дебелее.  hahaha
Протеина иска да се местим при него. Това означава смяна на училище и начин на живот. И бебе се очерта като идея. Лека по лека се предавам, но времето ще покаже. Тъкмо влезнах в релси що-годе и всякакви промени ме плашат. Сега той има зравословен проблем и след 2 операции на очите още не е добре. Сега това преживяваме и се сближаваме мисля.
Ще видя цените на цептерите. Готвенето ми е проблем и всяко улеснение е добре дошло.
Пловдив много ми харесва, но от години не съм ходила. Атмосферата е незабравима и хората за хубави и добре облечени, такова впечетление имам. Така бих изпила едно кафенце там с тебе и други дюканки. Heart Eyes

DaniMhv-браво за успеха. Странно е това с кръвното.. добре ще е да се прегледаш.

Ври- няма грешки на 1-ва страница. Имам старата книга и си я чета. Искам да си купя и новите.

# 261
  • Испания
Естествено, че триците ги има в първата книга.

Отговор на въпрос: Къде в книгата пише, че трябва да консумираме трици и на коя страница?

В главата за ударния етап Дюкан пише за триците:

Закуска

Закуската често поставя проблеми, защото французинът, за разлика от англосаксонеца, е свикнал да избягва протеиновите храни сутрин. Но и това хранене се вписва в режима на чистите белтъчини. Кафето или чаят, подсладен или не, може да се разреди с обезмаслено мляко и към него да се добави друг млечен продукт, варено яйце, парче пуешко или олекотена шунка, които по хранителна стойност са много по-задоволителни и засищащи от някоя паста или от шоколадовите ядки.
   За влюбените в зърнените храни, запечените, ящните и неподатливите на диети съм измислил една рецепта за нещо като палачинка, която може да се включи в протеиновия режим.    Вземате една супена лъжица житни трици, две супени лъжици овесени трици, един жълтък или едно цяло яйце, според апетита и холестерола, и една супена лъжица обезмаслена извара. Размесвате всичко това и го изсипвате в тефлонов тиган, евентуално намазан с капка олио. Полученото подобие на палачинка е извънредно богато на разтворими влакна. Много нови изследвания са доказали, че като се напоят с вода, разтворимите влакна образуват в храносмилателния тракт гел, който улавя хранителните вещества и калориите и ги увлича със себе си, изхвърляйки ги с изпражненията.
   И все пак, въпреки огромната полза от тези влакна, не е възможно да се консумират повече от веднъж дневно, без да нарушат специфичното действие на чистите белтъчини.

Така че започват от Първия етап. Страницата е 76.

А този текст: Как да използваме овесените трици?
   Овесените трици нямат вкус, нито мирис. Често ги обвиняват, че се лепят за небцето, а дозата от 3 супени лъжици на ден може леко да раздразни през първите дни някои свръхчувствителни черва. Затова трябва да се научите да си служите с тях.
   • Обичайната предпазна мярка се състои в постепенното въвеждане на овесените трици в дневното ви меню, като започнете от една супена лъжица, за да стигнете в края на седмицата до дозата от три супени лъжици
... се появява на стр. 137

Извадка от интервю с Дюкан /по-надолу в поста/: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22890246#msg22890246

# 262
  • София
Извинявам се за правописните грешки, не съм българка.  Wink

Вие си знаете по къде да се водите. Аз ви казвам само какво пише в новите книги. Казах преди няколко страници че тази е от 2013та която аз имам.   Wink

И да се похваля 61.300! Още -1кг. До тук 5кг за 3 седмици. Wink във втората фаза съм горе-долу. -1 кг. Струва ми се добре. Здравословно сваляне.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 09:38 от Мацето

# 263
  • Пловдив
Не разбрах какви са грешките от първата страница. Ще помоля да ги кажете, за да ги коригирам, не ми се ще да има нещо погрешно и да се подвеждат всички, които все пак поглеждат там (колкото и да са малко).

# 264
  • Oslo,Norway
Добър съботен ден на всички,

Последно ударен реших да направя 7дни- днес всъщност е 4ти и от 101 сега съм 98.300(което си е вода)
След това съм решила да продължа с 5/5

Бях позабравила обаче за запекът , я дайте изпитани рецепти Wink

А относно триците и предишният път и сега си хапвам по 3с.л. На ден вкл . и в ударната

И още нещо,
Видях че на файла ние сме тук присъства и моята скромна личност , за което нямам нищо против но може да се поправят килограмите, които не са 10 а 26 в първа и втора.
Тогава бях с ник-нейм  deni_kali.
Хубав и усмихнат уикенд на всички   bouquet

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 10:53 от deni4ka.no

# 265
  • Пловдив

Махнах го, повечето момичета от него вече са в неизвестност. Все забравям да го махна при пускане на нова тема, та сега го направих веднага.

# 266
  • Испания

Бях позабравила обаче за запекът , я дайте изпитани рецепти Wink

Да са ти живи и здрави гъбките!  Hug

Толкова килограми свали за 4 дни?  Shocked

За запека:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22878004#msg22878004

# 267
  • Oslo,Norway
Благодаря за бързият отговор и пожеланиятаsmileys , за килограмите аз съм убедена че това са килограми от задържана вода, а пък и старта си го бива 101кг newsm50
вещи щом реши да го махнеш няма какво да поправяме  Wink, въпреки че мое мнение е че действа мотивиращо за всички които не са се сблъсквали с режима .
Изчезвам да чета докато   newsm06 не са се събудили.

# 268
  • Пловдив
Дени, колко човека от списъка присъстват в темите сега? Wink Повечето звучат направо мистично, не са се вясвали тук  от години. Да не говорим, че не знаем на какви килограми са  в момента Crazy

# 269
  • Oslo,Norway
Oоооо Вещи аз не споря,  Laughing ни най малко имам правото при положение че не следя нещата от години (както правиш ти примерно).Така че както го направите така ще бъде Wink

Общи условия

Активация на акаунт