Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 54 178
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Испания
Ако някой има готов списък с вкусни немски дюкански продукти ще съм много щастлива.

Имахме преди години дюканка, която живееше в Германия. Ако открия информация, която беше публикувала, ще ти пиша.

Вчера писа, че триците едва ги преглъщаш. Аз само първия ден ги ядох с кисело мляко и... не повторих. Има безброй рецепти с трици, приготвени в хлебче, мъфини, тутманик и т. н. Има линкове на стр. 1 на всяка дюканска тема. Виж в моята тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.0 В съдържанието първо ще видиш закуски с трици. Всяко име на рецепта е линк. Кликваш на него и ти се отваря в нов прозорец рецептата.

П. П. Ето тук има нещичко за немските режимни продукти: https://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/07/20/%D0%BD%D0%B5%D0 … 0%B5%D0%BC%D1%81/

Прочети и коментарите по-долу на страницата и там има малко информация.

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 09:44 от smileys

# 601
Благодаря, ще ги огледам Simple Smile

# 602
Алинка, я не чакай коня, ами яхни Дюкан още утре! Някой твой колега ли ти постави тази диагноза? Нали трудно се диагостицира...кръвни тестове, по пътя на изключването... Сигурно ли е това? Но и тук помага гимнастика и масажи.
Лека от мен!

Не не е колега-ревматолог........те май тепърва предстоят тестовете.

# 603
привет на мали. за мен триците просто с обезмаслено кис. мляко са чудесни - наистина ми е вкусно, а не че няма голям избор - но пък разни хора, разни вкусове

аз вчера си закупих ябълков пектин, щото по спомен ни е позволен, но си нямам идея за какво служи Simple Smile я ми подскажете какво да го правя... bouquet

и за да не се изкушавам с нережимни торти си взех и суитли, да си забъркам някое кремче, пък да видим дали ще ми допадне повече от стевията.

# 604
  • Испания

аз вчера си закупих ябълков пектин, щото по спомен ни е позволен, но си нямам идея за какво служи Simple Smile я ми подскажете какво да го правя... bouquet

Я, да ти подскажа  Wink :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22882671#msg22882671

# 605
мерси смайлсче Simple Smile ама как по-точно го ядете тоя пектин - в кис. мляко ли го разбърквате, като добавка в някой десерт ли? аз четох, че е нещо като сгъстител, може ли примерно да се приготви с него млечен крем вместо с нишесте, или пък бешамелов сос? или по скоро желира? сори че все искам инфо на готово, сигурно ги пише нейде тези неща, ама пусти мързел ... Simple Smile

# 606
мерси смайлсче Simple Smile ама как по-точно го ядете тоя пектин - в кис. мляко ли го разбърквате, като добавка в някой десерт ли? аз четох, че е нещо като сгъстител, може ли примерно да се приготви с него млечен крем вместо с нишесте, или пък бешамелов сос? или по скоро желира? сори че все искам инфо на готово, сигурно ги пише нейде тези неща, ама пусти мързел ... Simple Smile
Аз си го слагах сутрин в киселото мляко при триците и лененото семе. Не ми харесваше обаче вкуса, става по-кисело и не ми беше приятно да го ям. Да не говорим, че след това се получи едно неразположение, за което вече писах, та спрях и пектина, и лененото семе  Crazy

# 607
  • Испания
ама как по-точно го ядете тоя пектин - в кис. мляко ли го разбърквате, като добавка в някой десерт ли? аз четох, че е нещо като сгъстител, може ли примерно да се приготви с него млечен крем вместо с нишесте, или пък бешамелов сос? или по скоро желира?

Не съм консумирала пектин. По-скоро желира.

Употреба
Основната употреба на пектин е като желиращ агент, сгъстител и стабилизатор в храните. Класическото му приложение е да дава желеподобна консистенция на конфитюри и мармалади, които иначе биха били сладки сокове.

В медицината пектинът увеличава вискозитета и обема на изпражненията, което го прави полезен при запек и диария.

Информация от тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BD

# 608
В киселото мляко поне не желира, само сгъстява

# 609
  • UK
Ври-жива и здрава bouquet bouquet bouquet Аз пък съм декемврийче, кога мина годината, ужасТ.  

ArhMih- и твоя юнак да е жив и здрав и да те радва  bouquet bouquet bouquet

Заради МЦ не съм се мерила, но към 4.5 кг съм в минус със сигурност. Днес успях да облека дреха, която не ми ставаше. Купих без да меря и така си стоеше в гардероба до днес. Забелязах одобряващи погледи в мола  Laughing

Фитнес дюканките - и аз съм във вашите редици Heart Eyes Сауна не обичам, предпочитам steam room. И двете правят кожата по-хубава и се изхвърлят токсини. Също за маски на косата е много добре.
ArhMih- сърчицето свикна ли на тренировките? На мен първите дни ми се гади ужасно, гледам да не се натоварвам прекалено. Само 15мин кардио, малко гирички и коремни за сега. Целта ми 1 час HIIT и по-сериозни тежести.
Девойки от по 50кг тичкат като газели около мене по 45 мин.  Crazy

# 610
Тери, аз тъкмо се връщам от едночасов мор във фитнеса  Sunglasses Моята инструкторка залага на силовите тренировки и по-малко кардио, ще видим след известно време какъв ще е резултата. Факт е обаче, че съм още половин килце надолу, много съм си доволна. Наложих си и да се абстрахирам от слаботелесните каки в залата и от малките тийнчета, които според мен ходят само да се въртят около тях. Иначе евала направих на една жена, сигурно над 55 годишна, която имаше невероятно стегнато и красиво тяло - та, и там има място за всички  Peace А на мен ми е най-готино на пътеката, имам чувството, че мога да "извървя" километри  Grinning

# 611
  • UK
Тери, аз тъкмо се връщам от едночасов мор във фитнеса  Sunglasses
Това да се чува в темата !
Интересно защо така е решила треньорката ти. За де не ти пренатовари ставите ли или какво. Доколкото знам от силови без почивка много се сваля, точно от мастните депа черпи тялото.
Каза ли и, че си на Дюки?
Кардио много мразя, но така свалих най-много. Аз нямам инструктор при все, че брат ми е личен треньор на мъже и жени, а гаджето е треньор на бодибилдери мъже Crossing Arms. И двамата не са против Дюкан, но никаква подкрепа.

Алина-заклаха ли конка? Поръчала съм си конска луканка и ти си виновна. Laughing Не съм чувала никоя дюканка да яде луканка, мазнини ли има много? Телешката и конска са много вкусни. Сушеница май се води, не луканка.

За триците исках да кажа, че предпочитам едро смлените. Преди ми бяха донесли едни почти прахообразни и горчиви. Трябва да се опитат различни марки, но не се отказвайте, особено ако ще спазвате по-дълго време режима.

# 612
  • София :(
    Добра ви вечер и днес, петък 13-ти  Simple Smile
   smileys, те  моите шунки са купешки, но на рулото от шкембе съм му хвърлила око, даже две  Laughing
Цитат
ЗлаВещица
Да си дойдем на думата  Laughing
  Ми тъй де, Вещи, не може все да сме като поп на моторетка  Wink
   Teriyaki, още от преди години, от първия път на режима си използвам това за подслаждане. Преди да се върна в правия път преди два месеца бях взела за проба това, но още стои повече от половината в шкафа, така че не мога да дам отзиви.
   Хайде и ти стана спортуваща... само мен явно не ме обхваща такъв ентусиазъм, предполагам, защото не мога да си намеря компания, а сама ще ми е скучно  Sad
   Луканките, освен че са мазни, в повечето случаи са и много солени, освен ако не са домашно приготвени и съобразени с режима. Иначе аз си хапвам понякога някоя телешка.
   bebeshki, доказано е, че режимът се спазва с лекота, когато се приготвят разнообразни и вкусни режимни гозби и когато не оставаш без налична храна  Peace
   Ври, с доста закъснение... ЧРД! Пожелавам ти сърцето ти да трепти от любов, в очите ти да трепкат сълзи от радост, краката ти да треперят от секс, а ръцете - от тежестта на подаръците  Hug
   Оправи ли се вече корема? Правилно са ти казали момичетата - хапвай триците след термична обработка, толкова много рецепти има, че с кисело мляко не ги ям дори, когато сме на палатка.
   meri66, време му беше да оздравееш  Peace
   Точно по повод повишените стойности на холестероли и триглицеридите при отслабване Дюкан подчертава още в началото на книгата, че строги хранителни режими не бива да се правят повече от два пъти през живота. За съжаление на някои от нас не ни увират главите  ooooh!
   А витамини си избери без добавена захар, сега поне има голям избор на пазара  Peace
   mamaslon, ще се получат разбира се, стига да не се поддаваш на кръстоската от  261uu и  Animal Pig, т. н. слонопрас, дремещ у всяка от нас  Hug
   Пектина, както и агар - агар, набъбва в стомаха и създава чувство за ситост. Можеш да заместваш една лъжица от триците с него ако ги хапваш накиснати в мляко. Мисля, че няма да ти свърши работа за солени сосове, но не съм пробвала какво ще се получи ако го използвам за кремче...
   mali mali, добре дошла!
   Понякога, колкото и да ни се иска да не е така, психически не сме настроени да започнем хранителен режим и тогава всичко се случва бавно и трудно, но пък всичко е само в главата и може да се промени  Peace Четене на етикетите му е майката на пазаруването и един списък на Е-тата в джоба, че толкова гадории се крият зад тях  ooooh!, пък са цял роман - трудно се помнят.
   ArhMih, изобщо не си честна с тези глезотии, само ни дразниш нас, отрудените работещи девойки  cry
   alinnna, те да колят, за студеното има фризери. Пък и колко ще се задържи..., дюканка ще го яде  hahaha
   Аз и да се пооплача на финала - събота и неделя забравям да пия вода и в понеделник мосю льо Кантар обикновено ме наказва с гигантски плюс, който бора после поне до четвъртък  ooooh! и Не знам как да се науча да пия водо в къщи, просто не мога  #2gunfire Друг проблам е, че два дни нямах време да обадвам като хората, а изгубип навика да вечерям и днес си изкарах направо на закуската - тричави сандвичи с домашен пастет и една краставица, и междинната закуска - три варени яйца с домат. Сега хем усещам, че огладнявам, хем не ми се яде и утре пак ще се гледаме лошо с Кантарев...
   Помрънках си.
     Хайде, лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug

# 613
Мили хора, съжалявам, задето се появявам само да се оплача, но истината е, че се чувствам ужасно, няма къде другаде да си споделя мъката... никой, освен вас, не би могъл да ме разбере.
Не знам какво да правя. Отвратително е. Вече осъзнавам, че имам психически проблем. Окей, да речем, че достигнах целта си, 74 - 75 килограма съм, ако искам мога да стана и 70, но вече въобще не знам дали да се движа натам или не. Тази вечер ходих в мола, обиколих си магазинчета, в които съм си избрал дрешки, които да си купя като взема заплата. Просто имах малко свободно време и исках да си проверя размера. Доволен останах от горните дрехи - S ми стоят много добре, а едно палто даже ми беше леко големичко. Но когато преминах на дънки и прочее, направо ми се искаше да избягам разреван. Винаги съм искал да нося super skinny, а не просто skinny jeans, само че едва успявам да ги нахлузя на дебелите си крака. Никога няма да се случи, явно и ще трябва да се задоволя с малкото. Никога няма да имам тяло на модел. Но сега съм в такова състояние, че се чудя защо ми бяха всички жертви, та накрая пак да съм недоволен?
Да не говорим, че нямам сили за нищо. Не мога да вдигна 20 литров галон с вода на работа, едва си мъкна кеговете с бира.... душата ми е гладна, иска гала вечеря...
Скоро се случи на работа една от сервитьорките да си прибере една почти неизядена пориця топени сиренца в корнфлекс. Казах ѝ, че вляза ли в трета фаза, на една гала вечеря ще изям поне две такива порции, защото много вкусно ми се вижда. Тя в продължение на един час ме увещаваше да си взема поне една хапчица и как нищо няма да се случи. Окей, накрая посегнах, отчупих ги, сдъвках го, усетих вкуса, бях готов да го глътна и точно тогава се отказах. Изплюх го. И слюнките не смеех да си глътна, изплакнах си добре устата от страх да не ми стане нещо. Ето го проблемът. Страх ме е от храната след всичко това и не зная дали е нормално. Но не изпитвам отвращение, яде ми се.
Искам вече да вляза в трета фаза, защото усещам, че не правя нищо друго, освен да съсипвам тялото си. Дори в последния месец ставам всяка сутрин преди алармата, почти напикавайки се. А преди не беше така. Знам ли дали и бъбреците не си увредих вече...
Та, днес ми е 7-ми ден от цикъл 5/5 (ПЗ). Мисля си дали да не направя още един - два и да скачам в трета. Но ето ги и другите въпроси, които не ми дават мира... искам да съм стриктен, да се водя по график, но в същото време на Коледа и Нова година да си имам гала вечеря. Та, как да процедирам? Мога ли да си въртя дните така, че след всяка гала да ми е протеинов или трябва да е точно определена схема? Или може да си ги въртя до 31-ви вкл. и после да започна с някаква схема? Например:

Понеделник: ПЗ
Вторник: Нишестени
Сряда: Гала
Четвъртък: Протеини
Петък: ПЗ
Събота: Нишестени
Неделя: Гала

Как ви се струва? Разстоянието между двете гала вечери не е ли малко?

# 614
  • Испания
Мимсче, тъкмо щях да те обявявам за издирване.  Hug

Lannister, откъде да те започна?

1. Постигнал си целта си. Свали достатъчно килограми: цял човек, че и повече. Радвай се!

И преди забелязах, че изпадаш в депресивни състояния от нищо. Като артистична душа си много чувствителен. Разбирам.

2. Размер S за горна дреха - чудесно. Радвай се!

3. За джинсите? Не ти стават и какво? Не се е свършил светът.

Това, което си започнал с режима, ще довършиш със спорт. Нищо страшно.

Радвай се, че ти остава по-леката част!

4. Нямаш сили, защото доста време си във втора фаза и доста тегло свали. Радвай се, че имаше волята да го направиш!

5. Да, мисля, че трябва да скачаш в Трета. Радвай се, че дойде този момент!

6. Няма как след всяка гала да имаш протеинов ден, защото галите са две, а протеиновият ден в трета е един. Радвай се, че вече стигна до друго стъпало!

7. Разстоянието между двете гали няма как да е по-голямо. Все пак са две гали за 7 дни. Радвай се, че можеш да си позволиш гали!

С една дума: радвай се на всичко постигнато, радвай се на живота и се радвай, че има с кого да споделиш!

Виж колко поводи за радост имаш! А, вероятно, има и други.  Hug

П. П. А за пишкането не се притеснявай. Като пиеш необходимото дневно количество течности, бъбреците работят и няма нищо лошо в това, дори напротив: правиш им услуга.  Wink Нощно време прекарвам повече време в път до тоалетната, там и обратно, отколкото в леглото.  Joy

Последна редакция: сб, 14 ное 2015, 20:10 от smileys

Общи условия

Активация на акаунт