Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 10

• 77 356
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Много ви благодаря  Hug

# 406
Здравейте,
искам да попитам дали някой е стимулиран само с мерионал?
Вече минах 2 силни стимулации, но правя само по една яйцеклетка и докторката предложи да пробваме само с мерионал и не знам какво да очаквам...След последния трансфер не се получи и имплантация... Това ми е четвърти неуспешен опит (два бяха на естествен цикъл)...
Губя надежда и не знам в каква посока да продължа, а не ми се иска все още да сменям клиниката.
Поздрави!

# 407
  • СОФИЯ
plamip_78 при кой лекар си ? И някакви изследвания правени ли са ти ?
Извинявай, че така любопотствам но определено трябва да се търси причина за неуспеха.
Аз лично с Мерионал не съм била стимулирана. Бях преди години пациентка на клиника Щерев. Правих 2 инвитро опита и 5 инсеминации.

# 408
Единствено за тромбофилия са ме изследвали и се оказа, че съм рисков фактор.
Сега евентуално ще пускам изследване за качеството на яйцеклетките, но се чудя дали не трябва и други изследвания да правя. Някой знае ли какво е това изследване и колко е сигурно?

# 409
plamip_78, аз до сега не съм чувала за изследване за "качеството на яйцеклетките". Има изследвания за яйчников резерв, като се пускат: AMH, Inhibin-B, LH, FSH, Estradiol, може пролактин и тестостерон на 3-ти - 5-ти ден от МЦ + броене на антрални фоликули. Сигурно вече ги имаш. Любопитно ми е да разбера повече за това изследване за "качеството на яйцеклетките".

Иначе като допълнителни изследвания може да се пусне: обременяване с глюкоза (т.е. тест за инсулинова резистентност); пролактина може да се провери; тестостерон, евентуално андростендион. Ако последните излязат повишени се пускат още изследвания (17-OH progesterone, DHEA-S и т.н.).

TSH (за щитовидната жлеза) е добре да се проследи също (заедно с FT3, FT4, MAT, TAT).

Много са изследванията и е най-добре да обсъдиш с твоята лекарка какво е подходящо да пуснеш допълнително.

# 410
  • СОФИЯ
Това е единственното което и на мен ми изследваха.
Не знам но по скоро да се направят  допълнителни изследвания и ако се установи проблем да се лекува. Така на сляпо можем да си правим опит след опит.
Това изследване за качество на яйцеклетките не съм правила и не знам какво е  newsm78

# 411
Сега евентуално ще пускам изследване за качеството на яйцеклетките, но се чудя дали не трябва и други изследвания да правя. Някой знае ли какво е това изследване и колко е сигурно?

Аз съм стимулирана веднъж само с мерионал 5 инжекции по 75 единици, но само един фоликул стана доминантен. А какво представлява това изследване за качеството на я?

# 412
говореше за някакво цитогенетично изследване...и ако покаже, че качеството е лошо ще трябва да правя опити с донорски яйцеклетки.
След 2 седмици ще мога да ви дам по-подробна информация за него

# 413

Аз съм стимулирана веднъж само с мерионал 5 инжекции по 75 единици, но само един фоликул стана доминантен. А какво представлява това изследване за качеството на я?

И аз бях само с мерионал - но 150 единици, само 1 инжекция. И при мен се образува само един доминантен фоликул. Резултатъ от инсето - една чертичка.

# 414
Аз съм и с ендометриоза, която е установена чрез лапароскопии и според докторката тя е повлияла много на яйчниците. Аз имам максимум 2-3 фоликула на един цикъл. Нейната идея е, тъй като не отговарям добре на Гонал и Елонва да ме стимулира само с мерионал и да се пробваме да извадим 2-3 яйцеклетки, което не знам как ще се случи щом като с пълната стимулация правя 1 яйцеклетка (при първия опит беше и некачествена и не се оплоди). Сега уж ембриона беше добре, но не се имплантира.

# 415
  • София
Аз съм от тези стимулирани само с мерионал. На 4-те инсеминации с клостилбегит/фемара + 2-3 инжекции мерионал правех по 2-3 фоликула, а на единственото ми и успешно инвитро само с мерионал получихме два ембриона, от които след ЗЕТ се роди и моето бебе.

# 416
Frida*, даваш ми надежда, че мога и да успея.... стига и да се имплантира Sad

# 417
  • София
Frida*, даваш ми надежда, че мога и да успея.... стига и да се имплантира Sad
Е, що пък да не успееш....
Съмненията винаги ще ни измъчват - дали ще се имплантира, дали ще продължи да се развива, дали ще се запази бременността, дали е здраво бебето, дали няма да се роди преждевременно. А и после като се роди терзанията не спират. Не е лесно да си майка, колкото и прекрасно да е.
 Hug

# 418
В клиника Щерев работят дяволи не лекари !оплетени са тотално в лъжите си! искам да кажа на тези които са забременяли там че са  УСПЕЛИ ВЪПРЕКИ ТЯХ НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ!!!

# 419
В клиника Щерев работят дяволи не лекари !оплетени са тотално в лъжите си! искам да кажа на тези които са забременяли там че са  УСПЕЛИ ВЪПРЕКИ ТЯХ НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ!!!

Хайде бре!!! Верно ли?

Общи условия

Активация на акаунт