Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 31 002
  • 416
  •   1
Отговори
# 165
Хах, миналата седмица с едното дете ходихме до Джъмбо. За пръв път влизаше - и едва сега разбрах какво означава изразът "...като дете в магазин за играчки".
Мда, и аз имах тази грешка да купуваме подаръци за рожденни дни заедно, ама нямаше къде да я оставя.
Момичета, вече почти свърши ваканцията, като гледам няма да изпишем тази тема, а дали може да я преименуваме на второкласници - да не се бъркат другите.

# 166
  • Sofia
Мире, ще пишем до 15.09., пък ще питам Фран тогава да я заключи тази и да си започнем нова - училищна. Та тази да си е остане в архива ни като ваканционна.

# 167
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush подозирам, че покрай подготовките за първия учебен ден тази ще си я изпишем  Blush

# 168
  • Sofia
Здравейте,
имам едно питане за тетрадките за второкласници кога започват с широки редове? След като по накупих доста бройки отново с тесни и широки се сетих,че все пак ще пишат и на широки скоро?
Другото ми питане е виждали ли сте термоси за храна някъде из нета или магазин в София? Защото училищния стол пак няма да е опция за всеки ден...

Ваканцията почти е към края си, но ние се надяваме на още мъничкоо море през втората седмица на септември.

# 169
  • София
Да, скоро учебната година започва. Вече получихме първия мейл за новата учебна година да си приберем униформите.
Иначе списък с това, което ще трябва да купуваме за втори клас като тетрадки и аксесоари имаме още от края на първи срок. В списъка пише 1 тетрадка с тесни и широки и редове и 10 с широки, така че само в началото явно ще пишат в тесни и широки и после почват широките.

# 170
  • Sofia
Добри, и аз имам такива предположения... Simple Smile
Муниека, за тетрадките всяка класна ще си каже, то е същото като с моливите и химикалките.
Аз бих искала да е поне от втория срок на широки редове, но...  Виж малките квадратчета приветствам.

# 171
В края на учебната година госпожата каза, че директно започват на широки редове и малки квадратчета във 2 клас. Не се изненадах , защото така беше и батко му в същото училище. Но преди седмица получих мейл от класната ,където за тетрадките е посочено :

Тетрадки –тесни и широки редове 10 бр. 20 стр. (1. срок или според напредъка на детето)
    Тетрадки –широки редове 10 бр. 40 стр. (2. срок);
    Тетрадки - малки квадратчета  10 бр. 20 или 40 стр.

Специално моят син не е готов за широки редове като гледам как е попълнил Голямата ваканция, но той по принцип и не пише красиво.

# 172
  • София
Нашият списък с тетредка е следния:
1.   10 тетрадки, 40 л. широк ред (малък формат);
2.   1 тетрадка с тесни и широки редове;
3.   2 тетрадки голям формат с малки квадратчета;
4.   1 нотна тетрадка;
Изненада ме наличието на нотна тетрадка.

# 173
  • Перник
Ние списък все още нямаме, но госпожата е споменавала, че през първия срок ще пишат в тесни и широки редове и големи квадратчета.

# 174
  • София
И при нас ще започнат направо на широки редове и малки квадратчета.
Ноти учат от първи клас и сега ще продължат, така че и нотна тетрадка сме взели.
Всъщност сме готови с купуването на всички материали за училище. Остана ни само да оборудваме младежът и с дрехи, че всичко му окъся това лято.

# 175
  • Sofia
Аз с гардероба съм напред, както писах. Simple Smile От пролетта почти всичко е умаляло.
И само за тетрадките чакам РС, макар че и за бележници  Twisted Evil ще стане дума.  Канцеларията си я имаме.

# 176
  • В светлината на слънцето
Момичета, един съвет от личен опит. Игнорирайте изискването за тетрадка от 40 листа. И без това чантите са тежки, няма смисъл да стават още по-тежки. Тетрадки винаги съм купувала от възможно най-тънките - 20 листа. Като се изпише, просто прехвърлям старата подвързия на нова тетрадка. Но пък чантата така не е толкова тежка. Слава Богу класните - и на каката, и неговата, са разбрани и никога не са правили въпрос от това, че тетрадката е по-тънка. А и гледам повечето родители хитреят по същия начин, та не е бил единствен с тънка тетрадка в клас. Като има вариант да бъде по-леко, защо не... Peace

# 177
  • Перник
Момичета, един съвет от личен опит. Игнорирайте изискването за тетрадка от 40 листа. И без това чантите са тежки, няма смисъл да стават още по-тежки. Тетрадки винаги съм купувала от възможно най-тънките - 20 листа. Като се изпише, просто прехвърлям старата подвързия на нова тетрадка. Но пък чантата така не е толкова тежка. Слава Богу класните - и на каката, и неговата, са разбрани и никога не са правили въпрос от това, че тетрадката е по-тънка. А и гледам повечето родители хитреят по същия начин, та не е бил единствен с тънка тетрадка в клас. Като има вариант да бъде по-леко, защо не... Peace

Ооо, аз игнорирам и изискванието за брой тетрадки  Mr. Green - не виждам смисъл да купувам 10, при положение, че миналата година е изписал не повече от 5 с тесни и широки редове. Срещу нас има книжарница - каквото свърши - купуваме. Лошото е, че обикновено установяваме какво е свършило към 10 вечерта  Crazy

# 178
Да, нашата класна пък точно тя настоява за по-леките от 20 листа, така че няма да взимам от 40л, но от кой вид се чудя. Иначе днес поръчах части от новата униформа, не е толкова зле положението с качеството, но цените са  Shocked Само шалчето тип фишу е 9 лв., пък като знам как ще се губят.
Иначе днес се сдоби неочаквано с нова раница, с H20, не че ни беше толкова нужна, ама с русалките.

# 179
  • Sofia
О да, и броят тетрадки, и листовете не са ни наложени, а и не бих се съобразявала - купувам по мое усмотрение - по-малко листа и третрадки. Следя си наличностите и мога да реагирам при нужда.
Мире, честита ви раница. Simple Smile  Я покажи, а?

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 14:14 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт