Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 987
  • 416
  •   1
Отговори
# 180
Морена, нямам батерии на фотоапарата, а от телефона съм такъв специалист, че не знам как се свалят снимки. Иначе не е нищо особено и въобще не беше предвидено да взимаме - тази от миналата година е ок, ама влязохме в едно магазинче на Пиротска, защото харесахме портмоне от витрината и си тръгнахме с повечко покупки, но имаха и хубаво намаление
Скрит текст:
раницата е 12 лв, а от същия вид имаха и с колелца на 15 и двата вида с намаление Намерих я в нета - https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_f0RLFUQw … zqfBTKEWtPT3WNEyB

# 181
  • София
Дрехи и обувки  ще трябва да се пазаруват. Още не съм прегледала,  кои стават и кои не стават за да знам какво ще трябва, а утре сме се разбрали да пообиколим.

Тетрадки взех по 10 с малки квадратчета и с широки редове. Не знам какво ще искат в училище, но със сигурност ще влязат в употреба. И аз, за да са по- лекички, ги взех по 20л. И блокчета за рисуване взех повечко, защото си рисува младежа в междучасията и бързичко свършват.

# 182
  • В светлината на слънцето
Ааа, да, това с 10-20, че и повече тетрадки предварително изобщо не го отчитам. Купувам на двамата, колкото сметна, че е необходимо за началото - по 1-2 тетрадки за предмет, и нищо повече от това. До нас има и Ориндж, и Буктрейдинг, където тетрадките са в изобилие.  Peace Проблемът е, че и аз понякога се сещам да ги подменя в 10 вечерта. Embarassed

# 183
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush според мен е останало от времето, когато всичко трудно се е намирало.  Blush

в първи клас нашичкият искаше всяка тетрадка да е с различка корица. разбирам го, по-весело е така.
бяхме се разбрали всички за работа в клас да са с една картинка, тези за домашна работа с друга, упражнителните с трета. така винаги знае коя тетрадка да извади в клас. 

те пък учителките ги разменяха и ни отпадна стройната организация, но важното е, че имаше мерак

не знам вие как сте, но нашият много се учуди, като разбра, че са останали само две седмици  Crazy

# 184
  • Sofia
Мире, хубава ви раничката, малка ми изглежда, ама явно не е.  Simple Smile
Аз разглеждах наскоро, да имам варианти, ако нашата сдаде багажа...

че са останали само две седмици  Crazy

Ужас направо, не ми се мисли... като ни подхване тая 9 месечна рутина...  ooooh!
Моята е наясно, няма изненади.   Иска да види децата, но не и да свършва ваканцията.  Whistling

# 185
Мире, хубава ви раничката, малка ми изглежда, ама явно не е.  Simple Smile
Не е малка хич, даже е големичка за нормално дете втори клас, ама моето нали е като едно мутантче и му е ок.
Скрит текст:
Ето линк към размерите в един сайт - http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=27335& … jd3sjtos6e72t9jm3тя спомена продавачката че е намалена от 40 лв. някъде, ама честно казано хич не бих дала такава сума за нещо подобно. Единственото лошо е светлото й дъно, което ще стане черно след стоене на земята

# 186
  • София
Привет!
Изпуснала съм цяла тема, но ваканцията бяхме на друга вълна - море, планина... Sunglasses
Иначе моят младеж си чете по малко книгите от списъка - не с особено желание, но няма как. Освен това и "Голямата Ваканция". Друго почти не съм му давала.

И аз още не съм напазарувала- най-вече дрехи. За училище не трябва да взимам много неща - само етикети и подвързии, другото си има от миналата година. Дрехите и обувките са ми по-важни, но с малката му сестра няма как да ходим по магазините и не знам как да стане Sad

Специално искам да поздравя всички рожденници, както и спортното момиченце на kalka.  Браво на детето за участието!

# 187
  • София
Blush според мен е останало от времето, когато всичко трудно се е намирало.  Blush
Може и така да е.  Laughing
Лично аз не помня - на мен да ми е било проблем да си купя още тетрадки по което и да е време. Проблем беше да са от "по- хубавите", ако може така да се каже.
Аз купувам по толкова, колкото сметна, че не ми е затормозяващо, така е за всичко. Предполагам повечето хора така правят.

# 188
  • В светлината на слънцето
Мире, много е красива раницата. Peace И хич да не те бърка за колко си я купила. На каката бяхме взели една розова някъде в първи-втори клас - просто я хареса, и не успяхме да си тръгнем без нея. Струваше сигурно 5-6 лева, не повече. С нея изкара 3 и 4 клас. Няма да ти казва тая раница какво видя, как и къде бе влачена и подритвана. Ами не мръдна, нито цветовете си смени. И е като перце. Сега я подменихме, че не можело все с нея, абе пуберски капризи. И понеже има само едно отделение, за което и аз се съгласих, че не е много удобно. Оставихме я за туристическите разходки. Peace

Ох, не искам да помислям за дрехите. На моите всичко им е малко вече, а ще ги приберем в София буквално ден преди началото на учебната година. Как ще се тича по магазини и дали ще успеем да сглобим нещо да става от наличните, не знам. А и двамата имат съвсем нови, необличани дрехи, ама...  Thinking

# 189
  • София
Пък аз, както вече споменах, нищичко не съм купувала. И понятие си нямам какво ще е нужно като тетрадки и др. подобни...  Rolling Eyes и хич май няма изгледи да разбера - не се види съобщение за РС, така че... сигурно ще е по мое усмотрение, де да знам. За бележник пък 'ептен идея си нямам. Малко ме плаши мисълта - като гледам какви неграмотни писания се появяват при всеки опит за диктовка и...  Shocked

# 190
Аз също не съм купувала нищо - не са ни казали още какви тетрадки ще трябват.
Подвързиите - като вземем учебниците. Малко етикети, малко джобове, нови боички и няколко химикала.
Общо взето не е много пазаруването, затова изчаквам.
За дрехи - само анцуг и платненки ще му трябват - друго си има.

# 191
  • София
Ей, най-сетне, доживях и аз на туй чудо малкото да му стане интересна книга... която сам да чете, де.

# 192
  • Бургас
katiABV, коя е книгата? Пусто любопитство Embarassed!
Според ММ книгите, които децата имат да четат по списък са съобразени с интересите на децата Wink.
Мария прочете почти цялата задължителна литература за ваканцията. Но факт, е че напр. книгите-игри или пък Лили-чудото ги прочете на един дъх в сравнение с останалите. Имаше такива, които изобщо не й бяха интересни. Ама важното е детето да чете.
Привършва ваканцията и вече сякаш се усеща. На нас ни остана едноседмична почивка в Гърцияи заредени ще започнем втори клас Simple Smile

# 193
  • Варна
И аз ви поизтървах, нашето момче е при баба и дядо, последни дни дивеене, даже се пазари дали можело да не чете и смята, докато е там Simple Smile
Започнах да мисля какво има да купуваме и ние за учебната година. Униформата оправихме още лятото, само обувките останаха. Раницата ще е същата, но ще й трябва едно сериозно пране тези дни. Тетрадки още не съм взимала, защото нямам идея какво ще им трябва. предната година така бързах и се оказа, че съм взела по математика грешните квадратчета... При вас ще има ли родителска среща преди началото на учебната година?

# 194
  • София
В събота обиколихме магазините за дрехи.
Купих гуменки за училище и бански за плуване и яке за зимата. С което считам, че сме подготвени за новата учебна година. Laughing Останалото в движение. Всъщност обувките и панталоните, което ми е обичайния проблем, се оказа че стават, та само блузки ще купувам, а то е лесно.

В събота си хареса една книжка от Малкия Никола, ама тези за начинаещи читатели, та бързичко да я прочете.  Wink  Иначе му остана една от задължителните книжки, която можеше до сега да е прочел. То има още време, но като че ли вече иска само да играе и аз много не настоявам. И така ми се струва не малко, това което изчете.

Не знам дали ще има родителска среща. Някак ми се иска директно на децата да им кажат, какво им трябва и вече самички да почват да се справят.

Общи условия

Активация на акаунт