Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 981
  • 416
  •   1
Отговори
# 195
При нас РС със сигурност ще е след празниците (22.09), но като имам мейл с необходимите неща не е толкова належаща. За откриването на учебната година пише да следим сайта на училището,но то обикновено е едно и също за всички (рядко директорите променят заповедта на министъра).

# 196
  • В светлината на слънцето
Аз ще трябва тази година да се клонирам в две училища. ooooh! Неговото обикновено открива учебната година около 11 часа на двора, после отиват по класните стаи, тъпчем се и родителите вътре (да не пропуснем, не за друго Wink), раздават учебниците, класната приветства децата, казва няколко мили думи, разписваме належащите бумаги (за занималня, сип и зип) и това е. Класната на Сашо е много организирана и не разводнява излишно нещата. Peace Разбрах, че ще имат нова учителка за занималнята, та сигурно ще ни я представят тогава. После - някъде към края на септември, ще има родителска среща по същество, на която вече ще се говори по-подробно. В неговото училище реално започват да учат по твърда програма от октомври, дотогава все нещо се изглажда и наглася, та получават програмата ден за ден. Още не знам той с каква смяна ще започне. Thinking
За училището на каката отсега се знае, че родителските срещи ще бъдат около 20 септември. Директорът е разпоредил да не се правят преди 15 септември, защото много хора все още пътуват и няма да им е удобно. Дори и да съвпадне по случайност с тази на брат й, няма проблем. Знаят се вече и смените. Повече ме притеснява тържеството за откриване на учебната година.  Thinking Ще ми се да отида и на двете, но не знам дали ще е възможно, въпреки че училищата не са кой знае колко далеч едно от друго на пешеходно разстояние. Все си мисля, че в нейното може да бъде в по-ранен час, предвид появата по телевизиите (че нали като има нещо училищно, все това училище снимат и показват). Ако е така, ще успея и за неговото тържество. Ама да видим. Thinking
По въпроса с преговора - баба му го подлага на строева подготовка. Каза, че с четенето нещата са добре, с математиката по принцип няма грешка, с писането било мъка.  Crazy И сега прави диктовки всеки ден, ама като е случил на баба бивш учител, така ще е - няма измъкване. Mr. Green На отчета с прочетените книги през лятото ще орем дъното и берем срам. Embarassed Равносметката е нито една от списъка и на пръстите на едната ръка по несобствено желание (разбирай насилен от кака си или баба си). ooooh!

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 16:18 от lulumba

# 197
За тетрадките - госпожата в края на учебната година каза, че почти веднага ще минат на широки редове. По математика също ще пишат в тетрадки с широки редове.
Обувки купих на единия ученик, остават ми гуменки за физкултурата. На другият ученик ще избираме тези дни. На второкласника му трябва и нова раница, дрехи също имам доста да пазарувам, дръпнали са много на височина - с около 4 см. за три месеца #Crazy

# 198
  • София
katiABV, коя е книгата? Пусто любопитство Embarassed!
Според ММ книгите, които децата имат да четат по списък са съобразени с интересите на децата Wink.
Мария прочете почти цялата задължителна литература за ваканцията. Но факт, е че напр. книгите-игри или пък Лили-чудото ги прочете на един дъх в сравнение с останалите. Имаше такива, които изобщо не й бяха интересни. Ама важното е детето да чете.
Привършва ваканцията и вече сякаш се усеща. На нас ни остана едноседмична почивка в Гърцияи заредени ще започнем втори клас Simple Smile

Нашествието на горната земя. Някакво дете попада в света на Майнкрафт... нещо такова. Ама аз какви ли не пробвах преди това - аз като му чета почти всички му е интересно, но той като чете - почти нищо. Моето лично взаимодействие със списъците с препоръчителна или задължителна литература е просто изобщо да не ги чета. Списъците, де. Още от времето, в което аз бях в училище...  Mr. Green

# 199
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Аз ще трябва тази година да се клонирам в две училища. ooooh! Неговото обикновено открива учебната година около 11 часа на двора, после отиват по класните стаи, тъпчем се и родителите вътре (да не пропуснем, не за друго Wink), раздават учебниците, класната приветства децата, казва няколко мили думи, разписваме належащите бумаги (за занималня, сип и зип) и това е. Класната на Сашо е много организирана и не разводнява излишно нещата. Peace Разбрах, че ще имат нова учителка за занималнята, та сигурно ще ни я представят тогава. После - някъде към края на септември, ще има родителска среща по същество, на която вече ще се говори по-подробно. В неговото училище реално започват да учат по твърда програма от октомври, дотогава все нещо се изглажда и наглася, та получават програмата ден за ден. Още не знам той с каква смяна ще започне. Thinking
За училището на каката отсега се знае, че родителските срещи ще бъдат около 20 септември. Директорът е разпоредил да не се правят преди 15 септември, защото много хора все още пътуват и няма да им е удобно. Дори и да съвпадне по случайност с тази на брат й, няма проблем. Знаят се вече и смените. Повече ме притеснява тържеството за откриване на учебната година.  Thinking Ще ми се да отида и на двете, но не знам дали ще е възможно, въпреки че училищата не са кой знае колко далеч едно от друго на пешеходно разстояние. Все си мисля, че в нейното може да бъде в по-ранен час, предвид появата по телевизиите (че нали като има нещо училищно, все това училище снимат и показват). Ако е така, ще успея и за неговото тържество. Ама да видим. Thinking
По въпроса с преговора - баба му го подлага на строева подготовка. Каза, че с четенето нещата са добре, с математиката по принцип няма грешка, с писането било мъка.  Crazy И сега прави диктовки всеки ден, ама като е случил на баба бивш учител, така ще е - няма измъкване. Mr. Green
На отчета с прочетените книги през лятото ще орем дъното и берем срам. Embarassed Равносметката е нито една от списъка и на пръстите на едната ръка по несобствено желание (разбирай насилен от кака си или баба си). ooooh!

някои ще сме и по-ниско  Blush
а ако пък каже какво е прочел, съвсем ще затънем Blush

# 200
  • София
До момента - ни една. Не знам дали ще успее да я свърши тази до училище - може и да стане, че е доста зарибен. Ама... да видим.

# 201
  • Sofia
Щерката прочете и много, много хареса "Необикновена принцеса". Също прочете и

Сега преди лягане започна (която е 34та книга за ваканцията Crazy):

# 202
за Бинкъл и Флип има още  Peace интересни му бяха
детективите с машина на времето замислям да взема  Blush
но той нещо не се натиска да чете, а и претенции има, мама да чете, а не тати, защото става като в театъра Crazy

май само последния герой чете сам и с удоволствие.
Скрит текст:
а като вземе да цитира от там ми иде да легна и да умра  Crazy

# 203
  • София
И ние сме в София вече. От днес ще го подхващам с диктовките и текстовите задачи, да видим.
От вчера е горд собственик на чинчила, която още си няма име и само се суети около нея. Такава е радост, че чак ме е яд, че отлагахме толкова време домашния любимец, ама пуста теснотия...

# 204
  • Sofia
Така е, Добри, тази беше последната на Инид Блайтън, останалото е прочетено и всичко беше харесано.  Simple Smile Аз пък все се каня да изгледам филма за нея, но нещо все ми бяга музата.

Сиси, честит ви домашен любимец!  Simple Smile

И аз взех да обмислям да се приберем някой и друг ден по-рано... тук пак подхванаха жеги (вчера беше 40.5 гр.)...  ooooh!

# 205
и тук няма да сте на хладно  Blush

и целия септември все така го дават май  Thinking

# 206
  • Перник
Morena, стойте си в Сандански, и в София е жега.  Wink Вчера едва оцелях. Много ми беше горещо. Добре, че успях да се прибера малко по-рано - да си почина 5 мин. на хлад вкъщи и да си прибера Калоян от майка ми. Той ме посрещна с един зъб по-малко, а снощи взел, че сложил падналото зъбче под моята възглавница. А аз се скъсах да ровя под неговата, след като заспа  Laughing Феята май трябваше на мен да остави левчето, не на него  Mr. Green

# 207
 Laughing това със зъбите е класика.

не вярва във феята на зъбките, защото съм му обяснила за баба вранка. но му се иска да получи паричка.
а и не му се ще да хвърляме зъбчето на баба вранка...  Laughing

вчера му извадиха първия кътен (или предкътник беше?) цял ден се заглеждаше в огледалото и се тюхкаше, че не се вижда, а няма да е удобно всеки път да си разпъва устата да показва дупката. пък и новия зъб се е показал и щял да израсте преди училище и няма да може да се похвали на децата  Crazy

# 208
  • Перник
 Laughing С първите 2 зъбчета Калоян доста надълго и нашироко ме разпита "какво ще ми даде феята? А враната?". Паричката под възглавницата му се стори по-атрактивна от железния зъб  Joy

# 209
  • Sofia
О, баш такава не е жегата в София, особенно пък в наше "село". Там е 2-3 градуса по-ниска Т от центъра и периферия. Ние сме "след околомръсното/разбирайте околовръстното де, другото е думичка на малък Гушкан.  Laughing Ама е супер точно попадение според мен.  Wink    И в подножието и прохода м/у две планини, та се живе у нас, в Сф.

Общи условия

Активация на акаунт