Посрещане на новородено

• 4 314
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета! Искам да попитам какво посрещане/празненство да се направи за новородено? Скоро ще се появи на бял свят моето бебче, и не знам как да го посрещнем след изписването ни.. Предполагам, че ще бъдем в семеен кръг - моите родители, родителите на мъжа ми и кръстницата. Ще има питка с мед, приготвена от майка ми за посрещане на малката. Ще бъдем вкъщи. Трябва ли да изчакам 40 дни преди чужди хора (кръстницата) да видят детето, или .. ?

# 1
  • Телиш/Плевен
Трябва ли да изчакам 40 дни преди чужди хора (кръстницата) да видят детето, или .. ?
Това е лична преценка. Както и организирането на тържеството. Направете го така, както на вас ви харесва.
Аз не исках никакви гости и празненства, изписаха ни от болницата, направихме си десетина снимки пред родилното и после всеки си отиде вкъщи. На гости ни дойдоха след около 2 седмици свекърите, после моите родители, после приятели и т.н.

# 2
  • София
Както е писала Лале - по лична преценка. Зависи от емоционалното и здравословно състояние на майка и бебе.

Не е нужно да чакате 40 дена, за да запознаете роднини/приятели/познати с бебето или да ги поканите на гости.

Дъщеря ми я изписаха насред зима. Прибиране - набързо (защото мъж ми ми беше забравил обувките  hahaha и от болницата ми дадоха n на брой калцуни + джапанките ми... смешна гледка). Гости - майка ми и брат ми. След това много гости Simple Smile

На изписването на сина ми си бяхме само ние. Роднините бяха по чужбина. Гости не исках никакви, защото сина ми беше недоносен, а и аз не бях в най-доброто си състояние (следствие на разширени/свиване на таза едвам ставах и лягах). Изведох го обаче на 18тия ден и беше нагушкан от приятелка.

# 3
На изписването дойдоха моите и на таткото родители. Прибрахме се в нас, те бяха приготвили трапеза, хапнахме, вечерта дойде прабабата на малкия- за първото му къпане, такава е традицията. Heart Eyes Други гости имахме преди 40- ия ден. Не че съм суеверна, но беше зима, лепна инфекция и айде пак в болницата.
Както го чувстваш, така действай. И леко раждане!

# 4
Бих ти препоръчала да изчакаш да родиш и да видиш в какво физическо и емоционални състояние ще си .След тежко раждане и проблеми с мен и детето не исках никой да виждам и само се молех по-бързо да ме изпишат и да се прибера вкъщи - ревях всеки ден .Сега съм предупредила, че преди изписването не искам да виждам никой освен майка ми , мъжа ми и сина ми .На изписването макс.час -два и кой  от  къде е докато не влезем в ритъм с бебето.

# 5
Благодаря много на всички ви!  Hug Мисля да направя празненство .. в тесен семеен кръг от родителите на двете страни, кръстницата и бабите и дядовците. Почерпка вкъщи и после всеки от където ..  Laughing

# 6
Ние с бебето се чувствахме добре и затова направихме малко посрещане вкъщи. В болницата на изписването дойдоха повече хора, но вкъщи бяхме само бабите и дядовците, едната прабаба и ние с таткото. Бабите бяха осигурили почерпката, сервираха, отсервираха. Аз се изкъпах и седнах при тях, а бебо си спеше в кошарата в неговата стая. Никой не му се е навирал, даже в стаята не влезнаха при него.
Синът ми е роден май месец и много скоро след раждането бяхме навън. Така го видяха много приятели и познати, без да са идвали вкъщи.

Безпроблемно раждане и спокойно бебе ти желая!

# 7
Ние с бебето се чувствахме добре и затова направихме малко посрещане вкъщи. В болницата на изписването дойдоха повече хора, но вкъщи бяхме само бабите и дядовците, едната прабаба и ние с таткото. Бабите бяха осигурили почерпката, сервираха, отсервираха. Аз се изкъпах и седнах при тях, а бебо си спеше в кошарата в неговата стая. Никой не му се е навирал, даже в стаята не влезнаха при него.
Синът ми е роден май месец и много скоро след раждането бяхме навън. Така го видяха много приятели и познати, без да са идвали вкъщи.

Безпроблемно раждане и спокойно бебе ти желая!

Мерси.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт