Моята сватба през 2016 г.

• 84 069
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Последно миналата година ходихме - под 100 на човек рядко съм чувала в момента - особено с цените на кувертите в София. Доста от познатите дават обикновено и повече.

# 166
Под 100 на човек, за мен е абсолютно смешно. Аз обикновено смятам така, горе-долу разходите , които са направили на мен и ММ + нещо отгоре. Все пак и за младоженците нещо трябва да остане или поне да си покрият разходите за тържество.Били сме на сватби , на които ни поемат и нощувките и транспорт , там отиваме на много по-голяма сума. На една сватба в чужбина направо ме хвана срам после , като разбрах ,че само нощувката ни е 80 евро на вечер , а ние бяхме 3.Подаръкът /парите , които се дават на младото семейство, трябва да са им в помощ, а не просто за отбиване на номера.

# 167
  • София
Ние сме едни от 1-те оженили се сред нашите близки роднини и приятели,след нашата сватба тази година бяхме на още 3,а сега на 21.09 сме на още една.И давахме,колкото и на нас са дали.На нашата сватба имаше такива,които даваха по 100 на човек,такива и по 50.Но смятам,че тези,които дадоха по 50,наистина нямаха възможност за повече.Ако човек има възможност 100 на човек е добре,но ако сте с по-скромни средства и вашите приятели го знаят мисля,че и 50 лв са добре,те ще оценят,че сте успели да отделите тези пари,за да отидете на сватбата им. Simple Smile

# 168
Здравейте дами ,моткайки се в Мола до нас, се сетих , че в него има булченски магазин и реших влезна, и да разгледам. Не бях много очарована от това, което предлага ,нищо не ми хвана окото, ама нищичко,а цените ,според мен, бяха доста високи, нямаше рокля под 2000 лева. Вие мисли ли ли сте за бюджет за рокля?

# 169
Аз бих дала до 2000, макар че за 1 вечер и те ми се струват много, но моята излиза към 1500/2000.
Аз съм в паника за обувкитееее, от къде кажете ми....

# 170
Аз не бих дала толкова много пари за рокля. По скоро бих ги дала за солидна почерпка за гостите, както и за оркестър и ди джей, защото аз мисля да имам и двете и да не спира музиката през цялото време. Когато, моята сестра, имаше сватба даде към 1500 лв. за рокля и като влезе в ресторанта и започнаха едни бурни танци и всеки да я настъпва, и тюла на роклята и се сцеп на две и общо взето нищо не сташе от нея.

# 171
Аз също когато съм била със спане бих дала повече, но иначе 50-100 на човек смятам , че е нормално, зависи и каква е сватбата.
А за рокля никак не ми се дават 2000лв. Дори да можех да си позволя , смятам , че няма никакъв смисул, поне за мен. Бих дала повече пари за обувки и чанта, тъй като не мисля да са бели и ще си ги нося и след това. И за едни хувави бижута. Иначе гледам много поръчват май от Али Simple Smile

# 172
И аз си харесах рокля от този сайт, но малко ме е страх, дали точно това ще ми пратят. Затова първо през магазините и ако те вече не могат да ми я направят, тогава мога и да рискувам.

# 173
Привет на всички бъдещи булки Simple Smile Записвам се при вас, тъй като и аз ще бъда булка през 2016. Датата е 11 юни в София.

Моето предложение дойде на 7 юли тази година.
До момента имаме запазен ресторант, DJ и фотограф. За София знам, че ритуалните зали започват записвания за следващата година от първия разботен ден на ноември, така че има време.

Миналата седмица ходих да меря рокли и направоооооо нямам търпение да дойде сватбата  Embarassed
Ходих в магазина на Paloma Fashion и се влюбих в първата рокля, която изобщо премерих, цените са поносими (роклята беше 1200 лв, но пък си личи качествената изработка и материали). Аз като цяло съм влюбена в роклите Pronovias, но пък знам, че се предлагат май в Bridal Fashion, където цените са космически и наистина не можем да си го позволим  Cry

В чуденка сме за видеото, нещо много скъпо ми се струва, вие към кого сте се ориентирали?

Много ще се радвам да споделяме идейки и съм абсолютно ЗА да си направим албумче Simple Smile

Забравих да кажа, че си поканихме кумовете, знам че е много рано, но така нямахме търпение Simple Smile Та, ние взехме една торта, отгоре с топинг написахме "Ще ни станете ли кумове?", украсихме една бутилка ракия, коята бащата на моя бъдещ съпруг (леле как звучи само Grinning) е пазел за сватбата му. Ние искахме да ги изненадаме, те са семейство от вече цели 4 месеца, затова им звъннахме една вечер да ги питаме дали ще е удобно да отидем на гости да ги поразпитаме за съвети за организацията на сватбата като пресни младоженци и като отидохме у тях и моя приятел извади ракията, те веднага се сетиха. Кумата е бременна, та и ние ще си имаме малко шаферче на 4 месеца. На мен малко ми беше притеснено дали ще приемат заради бебчето, но пък те така се зарадваха Simple Smile
Поздрави от мен и успешен ден   bouquet

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 11:39 от Хриси_88

# 174
И аз смятам скоро да мръдна към софия, да видя за рокля, обувки

# 175
Относно парите като подарък за младоженците, наистина си зависи от града, но според мен поне 100 на човек трябва да се даде, ние по толкова сме давали преди и по толкова ни даваха и сега на нашата сватба.

# 176
Здравейте момичета и аз ще съм булка през 2016, спряли сме се за 26.08. ще се проведе в София, някой да знае цената за кувертите? И ако може да предложи хубав ресторант. Не живея в България и ще ми е трудно да обикалям всички за времето, за което ще се приберем

# 177
  • Sofia
Здравейте момичета и аз ще съм булка през 2016, спряли сме се за 26.08. ще се проведе в София, някой да знае цената за кувертите? И ако може да предложи хубав ресторант. Не живея в България и ще ми е трудно да обикалям всички за времето, за което ще се приберем

Тук има доста ресторанти - свържете се и питайте - доколкото знам минимум 55лв , стигат и до 100 и това без алкохол и торта, понякога се плаща допълнително и за украса.
http://www.svatbata.com/restaurants

Всичко зависи и колко гости ще имате - за тези цени в Банско може да се договорите за куверт + нощувки.

# 178

Тук има доста ресторанти - свържете се и питайте - доколкото знам минимум 55лв , стигат и до 100 и това без алкохол и торта, понякога се плаща допълнително и за украса.

Всичко зависи и колко гости ще имате - за тези цени в Банско може да се договорите за куверт + нощувки.
А някакви наблюдения за Глория Палас в Горна Баня, цените ми изглеждат доста прилични, но не знам какви са условията

# 179

А някакви наблюдения за Глория Палас в Горна Баня, цените ми изглеждат доста прилични, но не знам какви са условията

Преди месец бях на сватба там, Градината е разкошна,обслужването беше добро, храната нищо особенно. Неудобното лично за мен беше, че към 11 вечерта ни преместиха от градината вътре в ресторанта , което е разбираемо , защото там е жилищен комплекс. Ресторантът също е хубав , разделен и на Г на 2 зали -малко неудобно , от едната зала няма видимост ,какво се случва в другата, и хората се чувстват леко изолирани.

Общи условия

Активация на акаунт