Моята сватба през 2016 г.

• 84 069
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, бъдещи булки!  bouquet На мен също ми предстои сватба през 2016, планът е за края на май. В момента най-труден ни е избора на ресторант, защото на няколко места ни казват, че имаме твърде малко гости - 20 души и под 50 няма да ни организират   Shocked newsm78 Затова се спряхме на вариант с хапване в ресторант след подписването, но без куверт, просто резервация за 20ина души. После афтърпарти в бар/клуб Simple Smile
има ли някой от София, който си е запазил ритуална зала Красно село за 2016, днес попаднах на поредната малоумщина звъня първо в ритуалната зала тъй като бях чела че не работи защото е в ремонт и те ми казват че си работят и няма проблем ремонта бил само отвън и само козметичен, обясняват ми къде да отида за да запиша час, съответно аз първо се обаждам какво да нося и от кракра ми казват че не записвали часове за тази зала - 18 месеца ремонт и се питам сега на кого да вярвам всички други зали са все малки и няма къде да се спира Sad
kalfova, и ние за залата в Красно село си мислим. В петък живот и здраве ще записваме дата и зала и ще знам дали я ремонтират или не. Ще пиша като имам инфо Simple Smile

Здравей, ние днес ходихме и записахме та мога да ти дам информация от първа ръка, категорично не записват за красно село - 18 месеца ремонт, та остават 5 ритуални зали от които 1.Триадица - супер мрачна и тъмна изключително неподходяща за снимки и това е най-малкия проблем намира се на бул. Витоша и спирането е невъзможно за това при нас тя отпадна 2. Оборище - това е в самата сграда където записват залата също е доста тъмна няма градина а сградата изглежда ужасно от вън, спирането също е затруднено плюс е само парка и тя отпадна. 3. Студентска - вътре е направена добре но е в квартал с грозни блокове и е далече 4. Средец - на 2 - 3 етаж по тясни вити стълби, паркирането е много трудно, иначе за снимки става и 5. Сердика  на която ние се спряхме - залата не е голяма, но изглежда добре с червен килим, има много места за паркиране в локалното до сградата води се зелена зона, има малък двор който лятото бил красив с цветя отпред пред сградата е широка пешеходна зона като цяло забелязвам че не е предпочитана зала сред младоженците, но си има много плюсове, а и на нас ни беше освен всичко друго удобна тъй като запазихме църквата Св. Параскева, която за мен си е най-хубавата в София и много държах това да е нашата църква, поповете също са много печени. Та така в общи линии основните неща ресторант, гражданско и църква ги имаме, сега давайте предложения за фото и видео, може и на лични защото това ми е проблема към момента, едно момиче беше писало за оферта от 1200 за двете това ни устройва идеално ако може на лични или тук да ми даде контакт ще съм много благодарна за София става дума.

# 646
Колко е ритуалът в света Параскева? И аз искам там.

# 647
  • София
Проблема с ритуалната зала може да го решите с изнесен ритуал, спестявате си тъмните зали, цигани и тегав график. Иначе от наличните зали може би най- добър вариант е Триадица, не е лоша за снимки, но е кофти за паркиране и се излиза на задна уличка, на която дебне цигански оркестър. Студентска -малка зала има възможност за паркиране, бюрото се намира при големи прозорци и е много светло, а от страната на гостите е много тъмно. Оборище-трудно за паркиране, стара зала, излиза се през един нелицеприятен безистент. Залата на ул.Леге- реновирана, сравнително тясна, паркирането е трудно.
От църквите беспорен фаворит ми е св. Параскева, аз и по назад я бях препоръчвала. Прекрасна църква.

# 648
Ритуала в Св. Параскева е 280 лв., за да се запази се оставя задължително минимум 100 лв капаро, не ви трябват никакви документи дори и лични карти, ако обаче някой от младоженците е имал преди това друг църковен брак трябва да отиде в митрополията да се разведе и църковно за да може да сключи втори или трети брак който както му идва, но не повече от 4 църковни брака може да има. Таксата да те разведат църковно е 30 лв. и се чака няколко дни да изготвят документа.
P.S. пропуснах да кажа че най-вероятно таксите в църквата щели да ги вдигат от нова година, но за момента е 280 лв. Тук идва и въпроса на който нямам отговор ако си дал капаро сега, а остатъка 1 седмица преди сватбата в нашия случай май месец и ако таксите са вдигнати от нова година по кои цени се водим ние, за това се замислям да си платим и остатъка преди новата година.

# 649
Ритуала в Св. Параскева е 280 лв., за да се запази се оставя задължително минимум 100 лв капаро, не ви трябват никакви документи дори и лични карти, ако обаче някой от младоженците е имал преди това друг църковен брак трябва да отиде в митрополията да се разведе и църковно за да може да сключи втори или трети брак който както му идва, но не повече от 4 църковни брака може да има. Таксата да те разведат църковно е 30 лв. и се чака няколко дни да изготвят документа.
P.S. пропуснах да кажа че най-вероятно таксите в църквата щели да ги вдигат от нова година, но за момента е 280 лв. Тук идва и въпроса на който нямам отговор ако си дал капаро сега, а остатъка 1 седмица преди сватбата в нашия случай май месец и ако таксите са вдигнати от нова година по кои цени се водим ние, за това се замислям да си платим и остатъка преди новата година.
Принципно при резервация вече 0и трябвало да ви тактуват на старите цени, ама българския манталитет да прецака другия може и на новите ,тъй че ако имате възможност по-добре платете сега преди да актуализират цените ☺

# 650
аз мисля по същия начин щом е резервирано по едни цени това трябва да си важи, но за всеки случай най-вероятно ще си платим и остатъка сега макар че ни идва нагорно, тъй като се оказва, че много пари трябват още в началото на организирането всяко нещо се капарира с не малки суми

# 651
  • Sofia
аз мисля по същия начин щом е резервирано по едни цени това трябва да си важи, но за всеки случай най-вероятно ще си платим и остатъка сега макар че ни идва нагорно, тъй като се оказва, че много пари трябват още в началото на организирането всяко нещо се капарира с не малки суми

в църквите дали записват някъде датите, когато си резервирал? съмнявам се малко...
на нас ни казаха във всички църкви, че може да се плати само в деня на сватбата т.е сега само капаро...
което означава, че трябва да имаме 1 човек, който да се разхожда с доста пари в деня на сватбата.

# 652
Mомичета, за зала "Триадица" също не записват часове. Върнаха ни искането с отговор, че залата не работи и да си изберем друга.  Shocked За "Оборище" успяхме от втория път защото, ни казаха, че в 16.00 не може, а имали свободен час в 15.40. Поне онлайн заявленията се обработват много бързо.  Sunglasses

# 653
Здравейте, момичета  bouquet

За църквите, на нас ни искаха половината сума и казаха другата половина 1 месец преди сватбата, когато трябва да занесем и кръщелните (нашите и на кумовете). Иначе като записвахме часа, извадиха една специална книга, разпределена по дни и часове, и специални полета за булка, младоженец и т.н. Даже като ги питах ако искаме да сменим часа, ми казаха, ако този, който искате е свободен може, но не е препоръчително, за да не драскаме по книгата.

# 654

в църквите дали записват някъде датите, когато си резервирал? съмнявам се малко...
на нас ни казаха във всички църкви, че може да се плати само в деня на сватбата т.е сега само капаро...
което означава, че трябва да имаме 1 човек, който да се разхожда с доста пари в деня на сватбата.

Във всяка църква е различно на нас ни казаха когато имаме възможност тогава да си доплатим, а за капарото ни дадоха документ че сме платили, но не пише дата на която сме дали капарото, при тях не обърнах внимание дали има дата, но записаха в една резервационна книга сумата и датата на сватбата и часа. Всяка църква си има свои правила има такива, които отказват сватба в петък, а на нас ни казаха че бог е създал 7 дена и всеки ден е хубав, че в петък много светци са родени и няма лош ден.

# 655
  • София
Фото и видео заедно ми звучи като компромис и с двете, а пък и на такива цени. Всъщност погледнах въпросни Стимани Вижън и май даже са им високи цените, за качеството което предлагат, но пък са бюджетно решение, ако снимките и видеото не са ви важни.

# 656
  • Sofia
Аз се отказах от 2 в 1 оферти след сватбата на 1 моя колежка. Не мога за съжаление да дам име на фирмата, само зная, че агенцията, която беше наела ги осигури. Снимки - лоши, смениха фотографа 1 ден преди сватбата, когато и да искаш нищо не можеш да направиш. Видеото не съм гледала, но ми е казвала, че също е зле.

# 657
погледах тази фирма, цените са добри, но не ми допаднаха нито клиповете нито снимките изглеждат всякаш някой от гостите ги е правил, а пише че са обработени. Маи ще трябва да стиснем зъби и отделим повече пари за тези неща, защото накрая, само това остава от цялата организания, тържество и вложени хиляди левове. Ако някой има препоръки добри отзиви от фото и видео моля да споделя

# 658
  • София
И фото и видео има много, пишете в гугъл и разглеждайте, за фотографи по възможност поне една цяла сватба, освен подбраните кадри,за видео- същото и си избирате това, което ви хареса като цена и качество. Почти всички работят в цялата страна, стига да им се платят пътни и нощувка. Моят мъж рядко ползва нощувка, само ако е наистина много отдалечено, а за транспорт взима, колкото харчи колата, тя е на газ и е 20 лева на 100км.

# 659
Здравейте момичета. Аз малко се позагубих през последните 2 седмици , но имаме малко проблеми сас здравето на баща ми и  доста ни се струпа на главата. Нещата вече се оправавят и съм пак на линия във форума  Simple Smile Прочетох изписаното и виждам , че всички сте напреднали с организацията, което много ме радва !!!!! Hug

Както преди бях казала , ние с мм се прибирахме в БГ предният уикент, тай като правихме парти изненада на баба ми за 70год юбилей! За 3те дни , през коите бяхме там успяхме да си вземем готовите покани и с помоща на родители ни, ги раздадохме на всички  гости. Знам , че е малко раничко , но ни се искаше от рано да предупредим хората за да могат да плануват дали могат да дойдат, тай като решихме сватбата да е в Сандански и всеки един гост ще трябва да пътува.  Да не говорим, че 60% от гостите ще пътувам от Лондон , така че трчбва да им потвардим точни дани отрано, за да могат да си пускат отпуските от сега !!!!

Искам да кажа, че след около 2 месеца размяна на емайли и промени по поканите, фирмата от Пловдив, която случайно намерих онлайн се справиха перфектно. Поканите са точно, както си ги представях, а спецялните покани за кумовете и родителите станаха  невороятни , направо скачах като малко дете щом ги видях. Ще се опитам да кача няколко снимки, ако успея на намеря как става  Grinning Grinning Grinning Grinning

Аз мисля , че ние сме почти готови с основните неща за организацичта и вече нямам тарпение да идва 22 Май.

За 3те дни успяхме да запазим DJ, да поуточним украсата с момичето , което наехме; да говорим за примерно меню в ресторанта, да платим и запазим църква и гражданско и дори купихме алкохола 35литра уиски и 10л вдока  от безмитният магазин, когато кацнахме......

В момента раздаваме поканите на приятелите ни тук и сме в застой с организацията....

Общи условия

Активация на акаунт