Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
С електрически чопър. С едно натискане на копчето и всичко перфектно нарязано.

# 121
  • Стара Загора
Страхотни неща научавам от тази тема. Трябва да изпера тапицерията на колата. Ужасно мръсна е. Изпрах я веднъж с някакъв препарат за автотапицерии, но почти няма никаква разлика. Сега се чудя с какво да я пера. Някакви идеи? В нета прочетох, че може с амоняк. Да ли някой е пробвал или да търся друг препарат?

Аз бих препоръчала пяна за автотапицерии от Лидл. Флакона, не шишето с помпа. Не знам обаче дали е от постоянния асортимент, аз си купувам когато е на акция.
Свали ми петна от седалките, за които не вярвах, че някога ще успея да изчистя.
Само се пръска и след малко се обира със суха кърпа. (то си пише на нея колко да стои)

# 122
Момичета, дъщеря ми си нацапа роклята с лак за нокти с какво мога да я изчистя?

# 123
Здравейте, моля помогнете ми със съвет с какво да почистя засъхнало и престояло петно от кръв? С какво ли не опитах солена вода, оцет, вениш и т.н. и не излиза, и не излиза. Знам, че със студена вода ако е прясно излиза, но пропуснах този момент и сега се е запечатало и не става.
  bouquet

# 124
  • оттам, откъдето започва България
Ако е на бяла материя пробвай с кислородна вода.

# 125
  • На брега на реката
Здравейте момичета,
Имал върпос към тези които са ползвали содата вместо шампоан. Във вторник си измих косата със сода 2 с.л., в 500 мл., вода и изплакнах с 500 мл., вода с 2 с.л. оцет. Вчера направих както е описала Детелинка. И при двете миенета резултата не е блестяща и хубаво измита коса, а като че ли е е третерана с някакъв лепкав спрей. Не стои мазна, но някак си не се рее така свободно, а стои като на снопчета.
Моля за съвет, аз ли бъркам нещо или има адаптивен период, който трябва да изтърпя и ако има такъв с каква продължителност е?
Благодаря предварително.   bouquet

# 126
Здравейте, моля помогнете ми със съвет с какво да почистя засъхнало и престояло петно от кръв? С какво ли не опитах солена вода, оцет, вениш и т.н. и не излиза, и не излиза. Знам, че със студена вода ако е прясно излиза, но пропуснах този момент и сега се е запечатало и не става.
  bouquet

Имах едно запечатано леке, търках със сапун за лекета, вениш, накисвах, с Ариел, избледня много, вярвам трудно но ще излезе. Не спирай да търкаш.

# 127
Изкушавате ме с тази сода, но моята коса си расте. Гарниер и подобни не ползвам от години, за мен да долно качество. Много съм доволна от продуктите на Милва и Рубела, и селения балсам на Импресия. Далеч не ги предпочитам заради ниската цена, но мога да я отбележа като предимство. На Милва имат маска с хинин, с хума шампоани. Лятото си мих и само с хума косата, не мога да кажа, че стана по-хубава, но поизмива.

# 128
аз си слагам английска сол в шампоана и кремовете за мазане. Много е хубаво особено сега през лятото. Мътртвата кожа пада сама .
Понеже  сега през лятото страшно много ходене ми се събира на ден, и то със сандали,  стъпалата ми много бързо загрубяват. Затова два пъти в седмицата смесвам солта с някакво кремче или масло - намазвам си краката, обвивам със стреч фолио и стоя около 30-40 мин -- кожата след това е копринена.

# 129
В момента ползвам бебешки шампоан без СЛС, както и един бъларски с хума, пак без СЛС
С тях също има период на адаптация на косата
Може би първо трябва да пробвате с по-меки шампоани, след това със сода.

# 130
  • На брега на реката
Хумата не се използва на боядисана коса, защото сваля боята.

# 131
  • София
Здравейте момичета,
Имал върпос към тези които са ползвали содата вместо шампоан. Във вторник си измих косата със сода 2 с.л., в 500 мл., вода и изплакнах с 500 мл., вода с 2 с.л. оцет. Вчера направих както е описала Детелинка. И при двете миенета резултата не е блестяща и хубаво измита коса, а като че ли е е третерана с някакъв лепкав спрей. Не стои мазна, но някак си не се рее така свободно, а стои като на снопчета.
Моля за съвет, аз ли бъркам нещо или има адаптивен период, който трябва да изтърпя и ако има такъв с каква продължителност е?
Благодаря предварително.   bouquet

Няма никакъв адаптивен период, просто когато содата е разтворена във вода, не става достатъчно ефективно. Опитай да сложиш в сварено натурално нишесте, аз се мия така и косата ми е измита перфектно. Все едно съм я измила два пъти с шампоан. В по-горните си постове съм описала как се приготвя, така че няма да се повтарям. Сега ще опиша как прилагам готовия соден ''шампоан''. В банята се навеждам напред, сресвам косата си надолу и я намокрям. После с пръст правя пътечка в косата и намазвам от содата. Правя друга пътечка на около 2 см. от първата и пак мажа. И така, докато намажа целия скалп. После започвам да правя фрикции в корените на косата, търкам с пръсти все едно се чеша, но не с ноктите, а с възглавничките на пръстите. После разнасям содата и надолу по косъма, и изплаквам хубаво. Накрая поливам и оцета с водата. Можеш да бъдеш уверена, че косата ти ще е идеално измита.

Нацапана с лак дреха аз чистя с коресилин. Слагам под дрехата няколко ката салфетка или тоалетна хартия, така че да попива коресилина заедно с лака. Ако петното от лак е много обширно, сменям салфетката няколко пъти. Да се направи проба с коресилина на подгъв, за да не съсипем цялата дреха! Макар че на мен досега никога не ми се е случвало коресилина да въздейства на плата по някякъв начин. А аз чистя с него и мазни петна, и дъвка, и накапано от свещ. Изчиства идеално. Петната от свещ ако не са добре изчистени от първия път, се повтаря. Хубаво е да правите тези почиствания навън, за да не стоят изпаренията от коресилина в къщи. Съвсем между другото, ако се появи на ютията загоряло от синтетика, също чистя с коресилин, но на топла ютия. Не гореща, че ще пламне памучето!  Но пък ако е студена, е много трудно да премахнем нагорялото. Да повторя, внимавайте да не е гореща ютията! Ако мога така да определя, температурата да е не повече от 40 градуса. Успех!

Хумата не се използва на боядисана коса, защото сваля боята.

Ами то и содата сваля боята, но аз предпочитам да се боядисвам на 20 дена, но да си запазя косата на скалпа, където й е мястото. Е, вярно, аз съм със светла коса. Може би на тъмно боядисани коси е по-сложно.

# 132
  • На брега на реката
Детелинка, аз писах в предния пост, че снощи си направих като теб, нишесте със сода и точно както го описваш. Ами не е добре измита или аз си мисля, че трябва да скърца , като с шампоан, знам ли?
Ще продължавам да опитвам дано се получи, защото съм дълга коса и имам пърхут, който се маха единствено с шампоана на Виши, ама не ми се дават всеки месец по 23 лв., а я мия през ден, защото бързо се омазнява в корените. Та дано се получи и при мен.

# 133
Бях попаднала на рецепта за домашен лешников крем, та за това си трябва чопър ето идея Simple Smile

# 134
  • София
Бобулина, да, наистина така си писала. А нанасянето на содената смес, така ли го приложи? Защото ако просто изсипеш сместа върху косата, е логично да не може да измие корените добре. Не е шампоан да се разпени и проникне навсякъде. Аз когато се измия, косата ми наистина скръцва, както от шампоан. Но е нужно внимателно да намажеш сместа в корените на косата, така, както се нанася боя за коса.

Общи условия

Активация на акаунт