Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 404
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря! А има ли някакви "хитринки" дрехите от сушилнята да не са много смачкани ?

# 511
Моята хитринка е да не я пълня. Когато суша по-малко количество дрехи, излизат като гладени. Peace

# 512
Хубаво е да не се препълва сушилнята. Някои дрехи се сушат по-бързо от други. Не ми пречи да ги извадя по-рано и да има повече място за останалите. Освен това като ги извадя топли, ги мятам една върху друга върху един сушилник и се гладят сами от топлината. Ютия ползвам изключително рядко.

# 513
Здравейте. Мъжа ми заля бял суитчер с кафе, а днес и дънки. Суитчера вече е веднъж пран, може ли да се изпере петното?

# 514
  • Sofia
да,кафето лесно се изпира

# 515
Момичета,помагайте!!!
Имам петна(най-вероятно мазни) върху коженото си яке.Пробвах с мокра кърпа да ги махна-не стана.След това се опитах с веро,но пак не се махнаха.Не ми се дава на химическо,за да не го повредят нещо.Някакви идеи.Якето е много специфичен кафяв цвет Tired

# 516
  • София
Момичета,помагайте!!!
Имам петна(най-вероятно мазни) върху коженото си яке.Пробвах с мокра кърпа да ги махна-не стана.След това се опитах с веро,но пак не се махнаха.Не ми се дава на химическо,за да не го повредят нещо.Някакви идеи.Якето е много специфичен кафяв цвет Tired

Коженото си яке? А подробности? Велурено, или ест. кожа, или изк. такава?

# 517
Естествена кожа е

# 518
Някой беше препоръчал веро "Аполон" за петна - в кои магазини го предлагат?

# 519
За якето - посипи петната с талк или бебешка пудра, след известно време изчеткай и посипи с нов талк.Ако петната са от нещо мазно, талка ще го извлече.

# 520
Момичета, много моля за мнение. Има ли представа как се слагат апликации на дреха, която е скъсана. Трябва ми за едно долнище на детето, днес купих 2 апликации, продавачката ми каза, че не се шият , а се лепят с ютия.
Правили ли сте такова нещо?

# 521
Момичета, много моля за мнение. Има ли представа как се слагат апликации на дреха, която е скъсана. Трябва ми за едно долнище на детето, днес купих 2 апликации, продавачката ми каза, че не се шият , а се лепят с ютия.

Да, като малки мама ни лепеше и аз съм си слагала като тинейджърка по дънките. Имат слой отдолу отлепяш, слагаш ги на мястото и отгоре с ютията, доста е лесно, ест първо зашиваш и отгоре за прикриване.

# 522
  • София

Слагала съм. Не се отлепяше нищо на тези, които съм ползвала. Слага се апликацията в/у дрехата, един тънък плат, от нещо, което би прежалила, ако ти се раточи лепилото и гладиш на високи градуси, съобразени с дрехата която апликираш. Може и без плат отгоре. Когато я залепиш и махнеш "предпазното платче", ако не е залепнало значи лепилото е ок и може да търнеш апликацията без него. На някои дрехи, аз дори не съм си играла толкова - слагам апликацията, отгоре ютията и залепям, нищо не шия. Става много бързо.

# 523
Така и направих, голям мързел съм Mr. Green Нито ших, нито нищо. Сложих апликацията на скъсаното място, минах отгоре с ютията няколко пъти и стана екстра. Сега се надявам при пране да не вземе да се отлепи.

# 524
  • София
Така и направих, голям мързел съм Mr. Green Нито ших, нито нищо. Сложих апликацията на скъсаното място, минах отгоре с ютията няколко пъти и стана екстра. Сега се надявам при пране да не вземе да се отлепи.
Ми не би трябвало да има проблем. Само за сушилня не знам.

Общи условия

Активация на акаунт