Препоръчайте специалист за разширени вени - София

• 27 549
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има разни таблетки на растителна основа - в момента не мога да им кажа названията, защото доста отдавна съм ги пила и не знам сега какво има по аптеките. Определено при мен имаше ефект, но след поне 2 седмици пиене. Поне два пъти в годината си правех по един курс за по 1-2 месеца - пролет и есен, когато най-много ме боляха краката. Друго, което може да се направи, е да носиш от време на време компресиращи чорапи. Но не бива да се прекалява, че отслабва мускулатурата малко или много, пък тя най-добре поддържа вените. Добре е лекар да предпише каква да е компресията. Има много добре изглеждащи и фини чорапи/чорапогащи. Видимо не може да се различи, че са компресиращи. Но вършат работа.
От бабините рецепти съм пробвала една рецепта на Мария Требен, но не видях ефект, сигурно защото не бях сериозна. Прави се мазило от невен, пържен в свинска мас. Мога да потърся рецептата, ако има интерес. Трябва да се маже на много дебел слой, покрива се с кърпа и се седи колкото се може по-дълго време. Аз затова не устисках.
Купешки крем за мазане ми беше препоръчан такъв с хепарин, доста по-евтин от разните гелове, а е ефикасен.

# 16
а нещо без рецепта???

# 17
  • Sofia
то всичко се продава без рецепта.....взимаш и пиеш на твой риск

# 18
Здравейте на всички. Най-накрая и аз да се включа.

За информация на всички при мен проблема се появи преди около три години с малка изпъкнала вена зад коляното, след всичките неща, които направих за разширените вени, сега почти целия ми крак е във вени.

Пих Детралекс, Миши трън на Nature's way, мехлема с дивия кестен на KräuterhoF, като последните две имаха временен ефект и облекчение на подуването и тежестта. Едновременно с това стелки, по-високи обувки, вдигане на крака, масажи, контрастни душове...няма полза!

Отказах се, дадох си сметка че вените се увеличават, а само давам пари за лекарства.

Днес бях на преглед при Проф. Гиров (поликлиника ВМА). Прегледът му се плаща - 50 лв. От разговора пред и във кабинета разбрах, че операцията по здравна каса не е добра идея (поне за мен; жена на средна възраст разказа, че си е правила и са и излезли след година много повече), лазаерната операция има същия ефект, както склеротерапията, но е по-скъпа.

За себе си (имам не много вени на единия крак) се спрях на склеротерапията (100 лв на инжекция). Безболезнено било в повечето случаи, и са необходими не много инжекции. Въпреки че, след като родя ме предупредиха, че отново ще излезе някоя.

След процедурата обещавам да разкажа как е минало, колко са били необходими, дали само козметичния ефект е бил налице.

# 19
Някой чувал ли е за това (Vein Stopper).Има коментари,че е хубаво за вените но не знам тъй като съм на 24  имам наследствени вени които ме болят при много ходене,не знам да го купя. Ако имате информация.пишете

# 20
  • Sofia
Не вярвам на тези платени реклами и коментари  Naughty
Ходила ли си на лекар-ангеолог?

# 21
Ами не,но личния ми лекар ми каза да не се подлагам на операция. Със всяка изминала година изпъкват повече а след време ако родя краката ми ще са оле Мале ..

# 22
  • Sofia
Личният ти лекар не е съдов специалист...отиди на преглед и доплер и там ще разбереш дали си само за лечение или за операция,не е нищо страшно...

# 23
Горе-долу през април приключих две серии Склеротерапия при проф. Гиров. Вените определено се скриха, нямам изпъкнали. В началото останаха като синини и твърдо отвътре на местата, където е имало вена, но отшумяха.

Като цяло смятам, че процедурата при мен имаше по-скоро добър естетически ефект. Но след това пак изпитвах тежест вечер. Професора препоръча пиене на Флебодия два месеца в годината.

Пих само венъж Флебодия, но не чувствам особено облекчение от нея за цялостното подуане на краката.

Горещо препоръчвам купуване на стелки /магазин Ходи леко/ и често движение за раздвижване на кръвта .

# 24
На 27 години съм имам разшерени вени на десния крак от глезена до коляното и се развиват и на горе ще си правя операция ама незнам при кой доктор ходих за консултацоя при др.Големанов в Оксикома той е от Варна идва в Бургас той ми каза че съм за операция лазерна ама не работи по-зравната каса и щеми струва 900лв и ако не сия направя щели да се на дуят и праснат и ще стана инвалид за цял живот затова нема е излъгал аз го знам и други доктори са ми лазвали само че съм за операция.За бравих да кажа аз не пия алкохол само пуша и съм 57кг.178 висок.Ако може да ми кажете за някой доктор да со направя операцията.Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт