На море в Гърция 2015 - VI

• 73 297
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Привет на всички!  bouquet
Страхота тема. И ние мислим да отскочим до Гърция средата на Септември.
Само още се колебая за дестинацията...
Какво ще ми препоръчате - о. Евия или о. Кефалония? Как са плажовете на о.Евия и в коя част е по-добра откъм плажове? Може би е добре да разделим нощувките за двата края на острова...   newsm78
Голяма дилема.. мисля си, че Евия ще е по-икономичен пътя... няма да го има скъпия ферибот до Кефалоня..  newsm78

# 136
  • София
Някой да е пътувал с Юнион ивкони? От снощи обмислям смяна на плана след Калимнос. Искам да удължа почивката, за да видим и Тилос, а от него можем после директно да се пуснем до Пирея, вместо да се връщаме до Кавала. Притеснява ме обаче Юнион-а..не знам дали са читави. ММ със сигурност няма да го разкарвам на майната си.

Шани, благодаря  Hug

# 137
  • София
Привет на всички!  bouquet
Страхота тема. И ние мислим да отскочим до Гърция средата на Септември.
Само още се колебая за дестинацията...
Какво ще ми препоръчате - о. Евия или о. Кефалония? Как са плажовете на о.Евия и в коя част е по-добра откъм плажове? Може би е добре да разделим нощувките за двата края на острова...   newsm78
Голяма дилема.. мисля си, че Евия ще е по-икономичен пътя... няма да го има скъпия ферибот до Кефалоня..  newsm78

Евия е по-икономичния вариант и според мен, включително и като цени на настаняване. Но, не очаквай плажове с пясък. Изобщо ако сте били на Ситония и сте свикнали с тамошните разкошни плажове, тука забрави за такива. Има няколко с пясък, но са извън населените места и се пътува с кола. Говоря за Северна Евия, тъй като сме били само там. На юг доколкото съм гледала има повече пясъчни плажове май. Островът е доста голям, пътува се и в планината, но въпреки всичко е много, много красиво, напомня ми Родопите на места.

# 138
Таис, с колко багаж си, виж да се прибереш със самолет от Атина до Солун, аз не бих си причинила пътуване с рейс от там.

# 139
  • София
evhen, с малко багаж сме - раница и куфар. Или поне малко за моите представи  Mr. Green
Ще проверя варианта със самолет, но летенето ми е много краен вариант  Peace

# 140
Гледам една тенденция...
Водещото в почивката в Гърция са ви хотелите и на колко км. или м. са от село, плаж и т.н.
Ако искаш да се насладиш на гледи и плажове, се пътува. Няма друг начин.

Това го знаем много добре  Simple Smile , но не всеки може да има възможност до пътува из Гърция като отиде, така ,че няма лошо в тези питания. Всеки се съобразява със собствените си възможности и това ,което може да си позволи.

# 141
Таис, това си е един междуселски полет, докато излетите и ще кацнете, кажи дата, гъвкава ли си, ще проверя и аз.

# 142
   Привет!
Моля ,да ме насочите за  студиа или вили,по възможност близо до хубав плаж в района на Тузла,паралия Кариани,паралия Офринио.

# 143
  • София
evhen,    bouquet   bouquet
Съвсем точна дата нямам още, планът с Тилос е в процес на изработка  Simple Smile
Принципно около 18-20 август би трябвало да се прибираме вече..най-късно до 22-ти август.

И аз ще погледна, но сега трябва да заведа зверчето на плаж, че ще изкърти вратата на стаята.

# 144
Кажи само, кога пристигат феритата в Пирея, че не ми се рови и ще ти проверя и аз за билети около тези дати.

# 145
  • София
Таис, ако стигнете до Кос или Родос, може директно да летите до Солун и да скипнете лашкането с фери до Атина. Аз съм пътувала с Юнион Ивкони един път от София до Солун и се проклинах през целия път. Още на излизане от София се развали автобусът и чакахме около час, после в Сандански пак имаше проблем, доливаха масло, звъняха по телефоните да пращат нов автобус, та чакахме още към 2 часа. Накрая стигнахме в Солун със сума ти часове закъснение. Отделно на това нямаше една здрава седалка в рейса и всички пътувахме полуполегнали, балансирайки на завоите  Laughing Не ми се мисли какво им е било на хората до Атина.

# 146
тодоричка благодаря за отговора.
Ние по принцип сме по цял ден на плажа, така че това е важна част от почивката... не е проблем да отидем и в южната част на острова...
На Халкидики не сме били досега никога... все ходим надолу към Закинтос, Лефкада, Йонийско крайбрежие..
Вие къде бяхте отседнали?

# 147
  • София
Разглеждах и Kalives Resort,отзивите са много добри,но стаите ми се струват малки за 4-членно семейство.

Just...a woman
Виждам, че никой не е посетил мястото и хотела от въпроса ти, затова ще ти дам реална представа…
Виж първо снимките ни...
Kalives/beach/, Poligirou, Halkidiki
Виждаш прекрасно хотела, плажа и още.
По принцип рядко посещаваме хотели втори път, но този може да е изключение.
Защо, мястото е удобно за обиколка както на Ситония, така и Касандра. И всичко, което влиза в пределите на Халкидики извън ръкавите.
Този хотел дава такива цени, че едва ли може да се устои.
И най-важното, това което предлага отговаря значително на по-висока цена от тази, която плащаш.
Не съм срещала в този район и не само, съотношение цена-качество както тук. Нашата цена 30 евро/двойна с закуска, но края на май-началото на юни/. Виждала съм го и на 25.
Стаите са наистина малки, но не всички, доколкото видях. Семейните са по 30кв., което мисля, че е достатъчно.
Ресторанта и това, което предлага е на ниво, обслужването също.
Хотелът не е на пътя, а малко по навътре и няма проблем.
Наистина в полето е, но е разположен амфитеатрално към басейна и отзад са коридорите, а не изглед ливада. Има прекрасни тераси, но съседите са до теб ....
Тоест стаите-терасите гледат към басейна, няма как да е към морето, то е на 500 метра, както и плажа.
Ако това, че хотела не е на плажа не е главното, струва си.
Има къде да се паркира, местата вътре са малко, но става отвън.
Интернета върши работа, има и къде децата да си играят.
Срещу хотела от другата страна на пътя има супермаркет, но точно откъдето се влиза за хотела има малък маркет, който си заслужава повече/вижда се на една от снимките/.
Преди да отидем в него, бяхме в най-луксозния хотел в района, но като видях цената за този, веднага се преместихме и компенсирахме високата.
В района вече има три хотела от висок клас, което оправдава интереса....
Мястото наистина е твърде скучно и неугледно, но аз не бих го отписала съвсем.
Ако решиш ще ти дам още по-подробна информация за всичко наоколо и не само.

Таис, това е което вече ти намекнах, без да го натрапвам. Супер…
Връщане през Кавала аз не бих направила, но аз знам, че ти знаеш какво правиш.
От Тилос бих спряла още някъде, но…..
Също не бих ползвала самолети ако съм на остров, от Атина може.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 11:55 от Bled

# 148
Блед, продължаваш с твоите абсолютно безполезни и манипулационни коментари. Какво като си спала за 25 Е, ама м.Май, нали? И как може да пратиш 3+1 в стая 22 квадрата. Около 10-тина милиона човека годишно сигурно с телепортация достигат гръцките острови, щом със самолет не препоръчваш.

# 149
  • София
evhen Моите уважения   bouquet
Нито съм нощувала за 25 евро, нито препоръчвам стая 22 кв.м., а 30, просто чети правилно.
А тези милиони туристи, отиват на един остров...
А тук става въпрос за няколко острова, който иска да лети между тях и обратно.
Но нито аз, нито Таис едва ли ще го направим.
На тези които им е полезен моя коментар, вече реагираха.
А за теб и други просто го подминавайте, както аз вашите.
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт