На море в Гърция 2015 - VI

• 73 301
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Параход благодаря! Hug
В booking отзивите бяха добри и реших да попитам и тук като по-висша инстанция. Wink
А нещо друго подобно на Трикорфо бийч,което да си заслужава?Пак около Геракини или малко по-далеч?Но да има имясто за хранене т.е. таверна/ресторант.
Разглеждах и Kalives Resort,отзивите са много добри,но стаите ми се струват малки за 4-членно семейство.

# 121
  • с/у ОколоМръсТното

Като цяло се бях насочил към 2. - един познат е ходил в Неа Порои, което е близо до него и каза, че мястото е много живописно. Все пак ми се иска да чуя и вашите мнения.

Хич не мога да се съглася, че е живописно. Един безконечен плаж... Никакви заливчета и лагуни.
За хотелите - нямам никаква оценка. Мисля си, че дори пари да ми дават, не бих почивала в Гърция в х-л.
Таис, браво. Както казах - смела си  Hug

Мерка, така е... Гърция изисква време за обиколки, докато опознаеш дадено място. Simple Smile

Кой питаше за Соня вилидж? М.г. приятели бяха отседнали там. Нищо претенциозно, но те са останали доволни.

Гледам една тенденция...
Водещото в почивката в Гърция са ви хотелите и на колко км. или м. са от село, плаж и т.н.
Ако искаш да се насладиш на гледи и плажове, се пътува. Няма друг начин.

# 122
  • София...........
Мацки, кой/кои са плажовете? Някъде от западната страна на Ситония трябва да е.

bouquet

# 123
Каламици е първото, второто не знам - в далечината формата на върха сякаш е Атон, но източноситонийските плажове е много по-близо и много по-голям.

Just a Woman,
ако целта ви е хотел на плаж, защо не пробваш нещо на хубав плаж? Лагомандра бийч например или Асса Марис? Не знам какъв ви е бюджетът, де, но по мои спомени Трикорфо не е много евтин хотел.
Частта между двата ръкава е малко компромисна откъм плажове. Единственият по-поносим е Псакудия, и то аз и него не харесвам (но други хора - да). Каливес е малко забутано селце, което тепърва се развива покрай туризма, но ако хотелът наистина е добър, защо да не отидете? Половината дни ще пътувате по хубави плажове, те са на 10-15 км, другите дни ще направите компромис и ще сте на "селския" плаж. А хотелът има и басейн...

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 20:39 от Параход

# 124
Divna, къде ги извади тези снимки! Колкото и да ходихме, на такива плажове не успяхме. Надеждата ми, след няколко провалени дестинации, е в септември.
 Шани, явно не всички ходят да се наслаждават, а просто да са на плаж. Запознах се с една двойка, много разочаровани от един плаж, но за 10 дни не бяха го сменили нито веднъж. Накрая имаше -Повече в Гърция никога, в Италия е по-хубаво! Иди им обяснявай, че нищо не са видели от Гърция, ама ми стана мъчно, че има хора, които отсичат така и прибирайки се у дома ще разказват колко в скапано в Гърция.
 Брат ми и той след твърдоглава, глупава дестинация ми мрънка цяла година как не си заслужавало гръцкото море.

# 125
Зои,
те на Ситония са така, ама през април-май, преди да започне сезонът. И с фотошопец.

# 126
Важна вметка, Параход Simple Smile И най- хубавият плаж, няма да ми е хубав при голяма навалица. Нещо съм се размечтала за къмпингуване, чакам мм да свършва вече тук и да го замъкна на някъде, но този път аз ще програмирам, че той се излага напоследък. Ще търся помощта ви Hug

# 127
  • София (Възраждане)
Накрая имаше -Повече в Гърция никога, в Италия е по-хубаво!

А на Карибите най-хубано, а Mr. Green

# 128
  • София
Накрая имаше -Повече в Гърция никога, в Италия е по-хубаво!

Още си гриза ноктите, че тази година избрах Италия пред Гърция за плажна дестинация  Laughing За 2000км обикаляне по прехвалени италиански плажове мога само да кажа, че за мен гръцките плажове си остават любов от пръв поглед Heart Eyes

# 129
  • София
Разглеждах и Kalives Resort,отзивите са много добри,но стаите ми се струват малки за 4-членно семейство.

Имай предвид, че хотелът се намира на главния път. Иначе е приличен.

# 130
  • София
Параход целта ни беше хотел с HB.Обаче наскоро взехме,че спонтанно отидохме до Гърция само с нощувки.И взе,че ни хареса.Но апартамента ни беше срещу морето,само крайбежната улица ги делеше.По нея бяха наредени сума ти таверни,кафенета и т.н.На 5 минути с кола имаше прекрасен плаж,на който не ти лягаха върху главата.Нещо такова търся,може и да не е на Геракини.
Единственият минус за мен беше,че не осигуряваха почистване на апартамента. Embarassed

тодоричка знам,че е над главния път.Най-големият проблем за там е,че стаята ми се струва малка,макар да се води 3+1.Ние сме с две деца,едното голямо и не ми се иска да се прескачаме.

Шани всеки различно разбира почивката.Аз например обичам да съзерцавам,не толкова да пътувам. Wink

# 131
  • София
Една позната ходи в Каливес Ризорт и останаха очаровани, но това й беше първото пътуване в Гърция и ходиха само на селския плаж, както казва Параход Simple Smile Аз виждам няколко минуса, произхождащи от локацията на този хотел - тяхната стая беше с гледка към полето (колкото и да е приятно, за мен гледката към море е задължителна); стаите с гледка към море предполагам, че са много шумни; пътят, който минава пред хотела, е основният път за Ситония и там трафика си е натоварен и съответно е шумно и прашно и не на последно място - хем си на Ситония, хем не си. Аз съм била в Геракини и не е лошо, но на Ситония има такива уникални места, че Геракини бледнее пред тях. Ако сте склонни да жертвате HB, може да пробвате Никити, Ормос Панагиас, Торони. И трите отговарят на изискването за гледка, таверни в близост и уникални плажове на минути с колата  Peace А за вариант HB, Лагомандра е добра опция, стига да отговаря на бюджета.

# 132
  • София
Лагомандра бийч е прекрасен хотел - чист, с големи фамилни стаи, хубава храна, спокойни басейни, игри за децата, магазин, таверна, кристална вода, но... за мен има 3 но:
1. дълбоко е за малки деца и трябва да си нащрек постоянно.
2. пясъкът е едър.
3. чаадърите и шезлонгите се плащат. Символично - около 5 евро, но за някои може да е проблем.
Аз лично от хотела получих по-добри цени, макар че го предлагаха сума ти агенции.

# 133
  • София
Moharet склонни сме да жертваме HB и търсим нещо с изхранване наблизо.Не мисля да готвя,макар да има обурудвани кухни в апартаментите и студията.
HB ми харесва,заради това че не мисля кой,какво и кога ще яде.Минус са килограмите в повече след такова изхранване. Mr. Green
Цяла вечер се ровя да търся и вече не помня имената на хотелите,които разглеждах.  Crazy

биби това с чадърите е не само в Лагомандра.Миналата година бяхме в Корфу,мисля в същия клас хотел и макар със собствен частен плаж ни сурвакаха всеки ден за чадър и шезлонги.

# 134
  • някъде ... тук ...
Just...a woman, там където ние бяхме, намерихме само 2 заведения до "селския" плаж. Може и други да има, но не ги видяхме ...
Обядвахме само първия ден на едното заведение - не беше лошо, но за отпразнуване на РД вечерта ходихме до Нея Мудания (нацелихме една кръчма само с местни и беше екстра от към храна и обслужване). За закуска мъжът ми ходеше до пекарните на главния път.
Това ни ходене беше без деца и без обиколки, но с възрастни родители. На тях им хареса като за неходили в Гърция Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт