Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 2 881
  • 76
  •   1
Отговори
Тема за турските авиокомпании, в която се публикува информация за техните дестинации, изгодни цени, оферти, промоции, удобни прекачвания, нови линии, политика за багажа, чекиране, транспорт до летищата в Турция и Северен Кипър, както и всичко, което ви интересува Airplane

Редовни директни линии от България:
Turkish Airlines (Türk hava yolları): София-Истанбул, Варна-Истанбул
Pegasus airlines: София-Истанбул С.Гьокчен, София-Анталия
SunExpress: София-Анталия, София-Измир (сезонни линии)

НАЗАД КЪМ ТЕМА 1

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 12:43 от bubanka

# 1
  • Варна
Ползвала съм само Тюркиш и Пегасус, другите не съм ги чувала.
Благодаря за темата.

# 2
Знаете ли дали се очакват  промоции за полети за лято 2026г до Анталия.

# 3
За живеещите във Видин и региона опция за полети до Истанбул от летище Крайова.
Авиокомпания Animawings стартира полети Крайова-Истанбул от 6 октомври два пъти седмично (понеделник и петък)

Същата авиокомпания стартира полети до Истанбул и от Букурещ, Клуж, Сучава, Тимишоара, Яши

Ползвала съм само Тюркиш и Пегасус, другите не съм ги чувала.
SunExpress си лети от София до Анталия

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 11:42 от diziler

# 4
През февруари ми предстои дълъг полет от Истанбул до Бали с Turkish Airlines, ако някой вече има опит, ще ми е интересно да прочета какво да очаквам.

# 5
  • София
Пътувала съм от Истанбул до Бали през 2019. Един от първите полети по тази линия. Дългичък е - около 13 часа, доколкото помня. Нормален полет. Няма нещо особено, което да очаквате.

# 6
  • Някъде в Европа...
Само Тюркиш съм ползвала аз, записвам се..

# 7
През февруари ми предстои дълъг полет от Истанбул до Бали с Turkish Airlines, ако някой вече има опит, ще ми е интересно да прочета какво да очаквам.

Съвсем нормален дълъг полет. Не знам с какво сте свикнали но е доста по-комфортно от нискотарифен и малко по-добре от традиционна европейска или американска компания.
Храна, филми, слушалки, такива неща. Подаръци за децата имаше преди време...

# 8
Промоция на Пегасус за 7 и 8 октомври: важи за полети през зимното разписание: 26 октомври-28 март
На цени от 9 евро+таксите

Пълен списък не дестинациите и цените от промоцията:
https://www.flypgs.com/kampanyali-ucak-biletleri/7-8-ekim-bolbol … slayan-fiyatlarla

# 9

ИЗМИР-СОФИЯ-ИЗМИР от 1 април 2026 г.

Полетите ще се изпълняват от Т1 на летище София до Измир - летище "Аднан Мендерес"

От летището има Havaş трансфери до Измир център, Кушадасъ, Айдън, Маниса, Чешме.

От летището има İZban - наземно метро до Селчук на юг и до Менемен на север.
Спирки и разписание: https://izmirairport.com/en-EN/passenger-guide/to-from-the-airport/page/subway

От автогарата в Измир има маршрутки до курортите Кушадасъ, Йоздере, Урла, Чешме, Алачатъ, Селчук, Мендерес и др.

https://www.sunexpress.com/tr-tr/rotalar/ucuz-seyahat-to-sofya
https://travelradar.bg/sofia-izmir-direct-flights-2026/

# 10
Здравейте, счупиха куфара на мъжа ми на полет с Sunexpress на връщане(реално два 🥲, но в Анталия ни дадоха нов куфар на място). Подадохме искане за компенсация за 100Е и те ни връщат отговор, понеже куфарът бил стар на 4г бил обезценен и ни предлагат нов куфар с условие да доплатим 25Е. Цената на предлагания куфар в нета е около 35Е. Безумна оферта, която ще откажем, но питането ми е, дали ако подадем през фирма посредник бихме имали шанс за по-висока компенсация или някой успявал ли е да се договори за някаква адекватна компенсация със тях? Разбира се, че не очакваме пълната сума, но все пак някаква разумна сума.

# 11
А Вие на колко евро оценявате счупения си куфар, за колко е купен?
Защото ако е бил някой Самсонайт или Луи Вютон за... няколко стотин евро, е доста нелепо да ви предлагат нов куфар, който е на стойност 35 евро.  С посредници не знам дали си струва да се занимавате, така или иначе ще си си вземат 1/4 или 1/3 от сумата за тях.

# 12
Здравейте. За другата година началото на юни искаме да отидем на почивка в Анталия-Лара. Хотела сме го харесали обаче транспорта все още не знаем какво да изберем. За първи път ще пътуваме. През агенциите самолетните билети за 2ма възрастни и 2 деца/7 и 11г./ излизат 1600лв. и понеже не ги разбирам се допитвам до вас дали тази е сума е добра? Опитах да търся сама, но все още за юни няма цени на полети, а може и аз да не търся както трябва. Ще съм благодарна ако ми помогнете Simple Smile

# 13
  • Варна
Много ми се струва.
Не може ли да пътувате с кола до Истанбул и от някое летище да летите до Анталия. Посрещащи агенции има много, а и ако си вземете хотела само от агенция, тя ще ви осигури транспорт от летището до хотела и обратно.

# 14
Ако искате директните полети с Пегасус ще трябва да изчакате да пуснат лятното разписание. Това което ви казват агенциите са полети с Търкиш еърлайнс с прекачване в Истанбул

Общи условия

Активация на акаунт