Turkish Airlines, Pegasus, AJet, Corendon, SunExpress, Freebird - Тема 2

• 2 882
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за отговорите. Кога горе долу пускат такова разписание? Още разучавам нещата и събирам информация кое и как е добре да се направи. Честно казано предпочитам бърз превоз със самолет понеже малката не търпи много време в колата, но пък и билетите от 1500лв някак ми се виждат много.Вие сте ми надеждата понеже сте по-запознати и може да ме ориентирате.

# 16
Благодаря за отговорите. Кога горе долу пускат такова разписание? Още разучавам нещата и събирам информация кое и как е добре да се направи. Честно казано предпочитам бърз превоз със самолет понеже малката не търпи много време в колата, но пък и билетите от 1500лв някак ми се виждат много.Вие сте ми надеждата понеже сте по-запознати и може да ме ориентирате.
Разписанието очакваме буквално всеки момент.

# 17
Не знам кога ще ги пуснат, скоро трябва да е, гледайте периодично сайта им или си сложете алерт в Гугъл флайтс.
Гледам сега за октомври има и по 20 евро едната посока, по-често 60-80, но тези вече се продават от много време.

# 18
1500 лв са супер мега много пари. Няколко години поред пътувам през октомври с Пегасус, билети за 20, 25, 30, 35 евро на посока.. това е. Повече пари не давам Grinning
Обикновено взимам хотел в центъра на Анталия.  От летището трамвай Т1 до Исметпаша или Муратпаша, в района на мол Марк Анталия или близо до Стария град и Адриановата порта (Хадриан кале капъсъ), оттам има директен автобус  КМ08 до Лара, за около 40 мин. стига, това си е автобус на градския транспорт. Някои дни ходим дотам, други дни.. пак със същия автобус, но в обратната посока до плажовете в Коняалтъ (там обаче е чакъл), в Лара е хубав пясъчен плаж.
Значи от летището трамвая Т1 до центъра и после КМ08 или... трамвая Т1 до автогарата (otogar) и оттам има автобуси и маршрутки за всички курорти в обл. Анталия, вкл. и Лара

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 01:46 от diziler

# 19
Благодаря, ще чакаме и ние да видим какво ще е разписанието и цените и ще решим.
diziler аз не знам дали трябва да ходим до центъра на Анталия за да стигнем до хотела. Харесали сме Делфин Палас, на картата гледах,че е в посока Белек.

# 20
Ами ако не искате да разгледате стария град (Kaleiçi, със стари къщи, малко като Копривщица, хехе... заслужава си да се види), вземете си пък някое такси, ако сте 3-4 души не  излиза скъпо, летището е близо до Лара.  Преди да пуснат Пегасус (София-Анталия)  ходех с Turkish Airlines, когато имаше промо. Но още нямаше метро до летището в Анталия. И от летището на бусче Havaş, но не съм сигурен дали те бяха вързани за Турските авиолинии или може да се ползват от всички...
Автогарата е още по- на запад от центъра, та не знам доколко има смисъл да се ходи там.

Вижте и полетите на SunExpress, и те летят от София до Анталия.
http://sunexpress.com

При Пегасус често има промоции на багажа, за по 5 евро чекиран или голям ръчен, така че.. само дебнете Wink

# 21
  • София
Чакам промоции включващи април, май и юни, дано са повече от удовлетворяващи.

# 22
Да, обикновено най-много са промоциите за по-слабия сезон (по зимното разписание). Но много пъти взимам на Турските авиолинии полет за края на март, там позволява да пътуваш преди края на зимното разписание, а връщането да е когато си искаш... през април например.  И повечето пъти, като е с прекачване, ти разместват някоя от отсечките с 10, 20 минути... и ти дават възможността да си преместиш полета с месец напред или 2 седмици назад. И сега взех така, за 20 март до Баку, разместиха ми едната отсечка с половин час и ми дадоха възможност да променя полетите, та ги изместих за 20 април Wink
Това го казах и на една колежка, която искаше с двете деца да пътува, но да е през априлската ваканция. И тя успя да си измести полетите от средата на март... баш за априлската ваканция Wink  Говоря за Turkish Airlines. За останалите... не знам.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:08 от diziler

# 23
Страхотна тема Simple Smile
В Алания сме в момента, изключително доволен от Турските авиолинии, сравнявам с нашите и италианските, които са мизерия… поносима все пак. Но с Турските си е по глезено и много чисто Simple Smile
Ако бях в София щях да ползвам Пегасус или Сън, защото имат директни, но от Варна като ще е гарга, да е рошава Simple Smile
Но пък разписанието ми идва много удобно.
Вечерям в къщи, такси до летището, летя БЕЗ чекиран багаж до Истанбул, IST, там почивам много добре в лоундж зоните, меки легнали кресла, спиш, гледаш филми, плюскаш нещо, ма е скъпо… и те така, на сутринта летя до Газипаша, после трансфера на Алания ми е 30 евро, индивидуална кола. В 10:30 съм в хотела, в 11 съм на плажа.
Този метод ми дава 12 плажни дни при 11 нощувки Simple Smile
Полета ми на връщане е в 21 часа Газипаша, след като се наплажувам, пълня армаганите в куфар, закупен от пазара за 15 евро, полета вече ми е с чекиран багаж до Варна, вечерта релакс на летището, ще му намеря начина, има доста зони за почивка… в 8 часа съм си във Варна Simple Smile
Цена за двама 640 евро Simple Smile

# 24
Е какъв е този трансфер от Газипаша до Алания 30 евро? Няма ли Хаваш или някакъв нормален трансфер за няколко евро? Че и с такси не би трябвало да е чак толкова.

# 25
  • Казанлък
Привет! Моля за малко инфо относно Пегасус. С полет от София до Анталия и обратно съм. Без багаж. Сега онлайн ли става чекирането? И после с кода ли ще става качването? Или като преди време ще трябва да мина на летището през чекинг за да ми дадат бордна карта?

# 26
Няма нужда през чек-ин (check in) да минавате. Директно онлайн си се чекирате и после на Т2 право при скенерите и нататък. На гейта показвате QR кода, бордната карта от телефона право към самолета.

# 27
  • Казанлък
Няма нужда през чек-ин (check in) да минавате. Директно онлайн си се чекирате и после на Т2 право при скенерите и нататък. На гейта показвате QR кода, бордната карта от телефона право към самолета.
Благодаря! А в Анталия по същия начин? Преди май беше възможно само за вътрешния терминал, та затова се чудя. Сега ще излитаме от Т2 International .

# 28
Е какъв е този трансфер от Газипаша до Алания 30 евро? Няма ли Хаваш или някакъв нормален трансфер за няколко евро? Че и с такси не би трябвало да е чак толкова.

45 километра ми е, близо 2 часа стандартен транспорт и май 10-15 евро като цена за двама.,. Сега 30 евро индивидуален автомобил си заслужава да се избере, особено ако си натоварен или уморен Simple Smile
Цената е напълно нормална за услугата Simple Smile
А в града си ползвам градския, ако се налага Simple Smile 4 години идвам тук и се чувствам добре Simple Smile

# 29

Нов маршрут от 22 февруари 2026:
🇹🇷🇳🇱  Истанбул С. Гьокчен - Ротердам/Хага

4 пъти седмично:

𝐌𝐨𝐧𝐝𝐚𝐲
• VF301 Istanbul SAW 09:35 - Rotterdam 11:15
• VF302 Rotterdam 12:15 - Istanbul SAW 17:35

𝐓𝐡𝐮𝐫𝐬𝐝𝐚𝐲
• VF301 Istanbul SAW 11:15 - Rotterdam 12:55
• VF302 Rotterdam 14:00 - Istanbul SAW 19:20

𝐅𝐫𝐢𝐝𝐚𝐲, 𝐒𝐮𝐧𝐝𝐚𝐲
• VF301 Istanbul SAW 10:45 - Rotterdam 12:25