На море в Гърция 2015 - VI

• 73 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • София (Възраждане)
Как се казва иглолистното дърво на тази снимка?

Скрит текст:

# 331
Здравейте, девойки!
Вчера направих една импулсивна резервация в Ставрос
Хубаво, ама чак след това позачетох тук-там.Някъде пише, плажа бил плитък, другаде, морето става дъкбоко веднага.На кое точно да вярвам?Искам тиха  и спокойна семейна почивка.Дъщеря ми е на 11 години, умее да плува, и то добре, но не ми се иска да прекарвам цял ден с поглед вперен в нея.Надявам се на плитко море

# 332
  • Варна
Това с Маказа е доста страшно, според вас сутрин в колко трябва да минем - 3-4 сутринта?

Ot ponedelnik до събота 9 часа не е проблем - 5 - 10 - 20 коли т.е. 10 - 15 мин до 1/2 час.

# 333
  • Пловдив
Пали, в коя част сте резервирали? Плажът е дълъг и различен, варира от пясъчен плитък до неприятен каменен наистина... Както вероятно си прочела, наблизо има страхотни плажчета, но до тях с кола се ходи.
Според мен Ставрос е добър избор за деца в тази възраст, особено в частта откъм Врасна. Там е пясък, тук-таме с малко камъчета, плитко. Има асфалтови алеи за игра/разходка/колела, достатъчно развлечения за деца, че те в тази възраст малко почват да скучаят и само хубавото море не е достатъчно в общия случай  Laughing

# 334
До колкото се ориентирам по картата, хотелчето е в самото начало на селището, като идваме от Аспровалта.С личен автомобил сме.Може би съм уцелила точното местоположение
Благодаря! Simple Smile
https://www.booking.com/hotel/gr/waves-kumata-by-anastasia.bg.ht … _room=#map_opened

# 335
  • Пловдив
Според мен си го нацелила местоположението  Peace
Ние бяхме в съседната къща, Maritzas rooms. В този край е спокойно и на плажа, и в къщите, няма навалица. Отпред е свободна зона. Сутрин със сина ми правехме по една плажна разходка/плуване, преди останалите да се събудят. Колкото и близо да виждаш Неа Врасна, не може да се минава през реката/брега, защото е някаква военна зона. Вероятно и заради това е толкова спокойно в този участък.
Трудно се открива с кола първия път, подстъпът е малко особен, така че задължително вземи GPS координати.
Ако имате колелета, може да ги вземете, много е удобно за разходка с тях  Peace

# 336
Споделете как се пътува най бързо и комфортно от Халкидики до Търново? Колко време трае?

През Маказа, според мен е най-прекия път. На отиване минахме през нощта и нямаше никакви хора. Пътя като цяло беше пуст. На зазоряване бяхме в Гърция.
На връщане това [imghttp://][/img]
Но предполагам, че през седмицата няма такива проблеми.

# 337
Mooimeiske,
араукария.

# 338
Здравейте - ще споделя за Маказа, на отиване бяхме на пункта в 10:00ч. сутринта и опашката вече беше 2 км, след нас се удължи. Нямаше информация какво се случва и реших да питам Пътна полиция, имахме съмнения за катастрофа. Отговорът беше, че това е капацитета на пункта и много хора пътуват, да не очаквам друго цяло лято. На връщане минахме през Кулата в 13:30ч. и имаше доста коли, но обработваха бързо документите, отделяха чужденците на друга опашка и минахме за около 15мин. Наистина много румънци пътуват, отделно Дунав мост Русе е в ремонт и от там още стават опашки и колони, които се събират на границата с Гърция отново.
Относно цените сега в Гърция - фрапе от 1 до 3 евро, правят отстъпка, ако си го взимаш за плажа/разходката, а не консумираш на място, меню Ципура 300/400гр.+малка гръцка салата+чаша вино/бира за 8-10 евро. Месото по магазините около 5-6 евро сурово свинско. Малък лаврак или ципура 10 евро/кг, останалите цени са 14-18евро/кг на рибите, 15 евро/кг на скаридите-сурови. Пастицио, мусака, пълнени зеленчуци и подобни 6 евро/порцията.
Направи ми впечатление, че малките Супермаркети имат по-добри цени от Масутис за алкохол и зехтин.
Страхотни зеленчуци и плодове по пътя директно от градините на гърците, ципуро и вино.
В района на Олимпиаки Акти има страхотен голям плаж, но бързо става дълбоко и има много водорасли.
Плажа на Калитеа е много хубав - пясъчен и плитък за деца, както и Плака - страхотна синя вода, малки гладки камъчета по дъното, пясък на плажа.
Ние спахме тук за 30 евро/вечер - спокойно, чисто, с приятен двор за барбекю и вечеря.

# 339
  • София
Момичета, кога си плащате нощувките в хотелите в Гърция? Когато напускате хотела или при регистрацията? Тук в една друга тема твърдят, че масово парите се искат при регистрацията. На мен такова нещо до сега не ми се е случвало, но по този повод се замислих - много неприятно ще е ако искат да платя нощувките при регистрацията. Ще съм пред заплата, а не искам да използвам кредитни карти. Резервилала съм хотел на Скопелос за края на август до 7 септември.

# 340
  • Luxemburg
Споделете как се пътува най бързо и комфортно от Халкидики до Търново? Колко време трае?
През Маказа, според мен е най-прекия път. На отиване минахме през нощта и нямаше никакви хора. Пътя като цяло беше пуст.
А като минеш КПП през Хасково-Стара Загора-Прохода на републиката ли? Колко  часа според вас ще е от Ставрос до Търново? Аз бях решила да си се приберем в понеделник вечерта в Сф и вторник да отидем в Търново, но на съпруга ми не му се кара всеки ден и иска директно след следобедния плаж да тръгнем към Търново. Ние на идване пътувахме в понеделник следобед и само на Кресна имахме чакане че ни валя страхотен дъжд и се беше свлякъл пътя. Иначе целия път ни отне 5,5ч като минахме по магистралата в гръцко.
Пали, ние сме в момента в Ставрос и плажа си е ОК. Шамандурата е на 1.20м и доста навътре си е плитко. Преди няколко вечери имаше страхотна буря (3 села останаха без ток) и по-малките камъни ги е изкарало на брега и е доста по добре от преди. Но пък плажа който е в края на селото който става и за бебета е станал дълбок (като този в нячалото на селото) и водата е мътна.

Последна редакция: пн, 10 авг 2015, 15:21 от ronicat

# 341
Момичета, кога си плащате нощувките в хотелите в Гърция? Когато напускате хотела или при регистрацията? Тук в една друга тема твърдят, че масово парите се искат при регистрацията. На мен такова нещо до сега не ми се е случвало, но по този повод се замислих - много неприятно ще е ако искат да платя нощувките при регистрацията. Ще съм пред заплата, а не искам да използвам кредитни карти. Резервилала съм хотел на Скопелос за края на август до 7 септември.
Направих резервация, не искаха кредитна карта.В условията за резервация пишеше, плащане само в брой Rolling EyesДали не е заради ограничениЯта им за теглене, които им наложи ЕС.
Мен пък друго ми стана интересно.При някои анулирания на резервация, се плаща неустойка, вписана е предварително, като цена в условията.Та, как ще я вземат, като нито има депозит, нито съм ползвала карта, превод и всякакво друго плащане. Thinking

# 342
ronicat, да, по този маршрут.
Долу-горе 5-6 часа до Търново с почивките.
От Йерисос тръгнахме 11,30 и пристигнахме 21,00 в Търново. Два часа и малко на границата чакане и две почивки.

# 343
  • Русе
Имам няколко въпросчета:
1/ чешмяната вода на Халкидики става ли за пиене или трябва да си носим или купуваме минерална вода?
2/ От къде си купувате зехтин - от големи вериги, от малки магазинчета, от пазари?
3/ какво е сувалка, нещо от типа на дюнера ли?

# 344
1/ Там, където отседнахме ние, водата не ставаше за пиене. Собственикът на къщата изрично подчерта това. Не знам как е по другите места. Но ние винаги си носим вода от България, понеже гръцката минерална вода на мен не ми допада хич.
2/ Зехтин сме си купували от местен магазин по препоръчка на местен човек. Тази година обаче си взехме от частно лице - 5 евро за един литър. Уж е от тази година, с леко горчив вкус, точно такъв, какъвто го харесваме.
3/ Сигурно става въпрос за сувлаки, което е като нашенското шишче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт