На море в Гърция 2015 - VI

• 73 197
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
На мен плажовете наоколо са ми най-голямата претенция за една почивка и от тях тръгва избора ми на локация. Да ви кажа, как си ги пресявам.
Първо -  пускам търсене по изображение и гледам подробно снимките, на които има хора, до къде са влезли и т.н.
Второ - търся клипове, изненадващо много клипове от плажовете на Гърция има в Ютюб.
Трето - гледам в Гугъл мапс къде е по-свето синя водата, може на някой залив в дясната част примерно да е по-плитко от лявата.

Елементарни неща ви казвам, но те изискват сериозно ровене и отделено време.

# 406
Здравейте, харесала съм хотела Alia Palace в Пефкохори. Търсих из доста сайтове и намерих най-ниската оферта тук: http://www.greece-hotels.bg/ . Някой дали е резервирал хотел от там? Цената в този сайт е около 200 лв по-ниска от други сайтове и се чудя дали са надеждни.

# 407
Здравейте! Имам намерение да почивам три дни през септември с приятеля ми на Халкидики, Фурка. Намирам много малко информация за там и бих искала някой ако има опит да сподели. Интересуват ме плажовете как са, има ли свободна зона, плитко ли, таралежи, скали, време, развлечения Simple Smile и така.. общо взето ще се радвам да разкажете  Simple Smile

# 408
Впечатленията ми от плажовете около Йерисос
Какудия
Дълъг, пясъчен, без камъни, неорганизиран, разделен от няколко много красиви скали.
Не мога да не споделя, че беше мръсничко покрай скалите. Една сутрин някой беше посъбрал боклуците.
Много е спокойно, няма чадъри, бийч барове, хора също няма Simple Smile
Водата е прозрачна. Плуват малки рибки.

Wet Dreams Неа Рода
Много хубав бийч бар, с хубава музика, wi fi. Гадното е, че на влизане има една ивица от камъни, която е хубаво или да се преплува /плитко е/ или с аква обувки. След това обаче следва ситен пясък и още по-плитко много навътре. Много е хубаво там.

Девелики
Доста пусто, спокойно, лежерно едно такова. Дълъг плаж с пясък и малко камъни. В морето обаче е всичко камъни. Най-гадното фрапе на света правят там.
По плажа в страни имаше цяло стадо с кози:)

Алилес Амулиани
Плаж с невероятни дадености. Плитко много, пресрасен ситен пясък, разкошна вода, направо си изглежда екзотично.  Обаче гмеж. Водни колелета, чадъри, народ. Все едно съм в Албена. Ако затворя очи и си представя залива без хора, ще бъде перфектния плаж. Има и свободна зона.  Нямам снимки в момента.

Комица
В деня, в който ходили имаше много вълнение, духаше и не можах да го оценя по достойнство. Плажа пред къмпинга е пясъчен.

Минахме и пред прекрасните Атос вили. Там плажа ми се видя доста примамлив, обаче не ми е ясно да може ли да се ползва. Предполагам не. Вилите направо са супер. Ей за такава почивка си мечтая. Две седмици в букинг дават над 7 000 лв за вила.
Това е плажа пред вилите.

Последно, знам, че доста хора се интересуват за там - за един ден ходихме до Waterland.
Беше много забавно. Платихме 40евро за двама възрастни и дете 6г. Бяхме в петък. Имаше много хора, но не беше препълнено. Може да си внасяш напитки, храна, хладилни чанти, каквото искаш. На територията на аквапарка има множество кафета и места за бърза закуска.
Чисти тоалетни и съблекални. Предостатъчно чадъри и шезлонги за всички.
Пиратската водна пързалка е много готина. Аз съм малко бъзлива, но там не се спрях. Там убихме най-много време. Има много спасители, дебнат на всяка крачка. Не съм се притеснявала за детето.
Crazy river не ми хареса особено. Чака се на опашка.
Има 5 огромни страшни водни пързалки, не съм се пускала, мъжа ми само. Също се чака доста.
Има много голям детски басейн, много е спокойно там. С малки водни пързалки. Плитко е.

Басейн с изкуствени вълни. Но ги пускат вълните на някакви интервали само за малко и можеш да си изчакаш чакането.

Не на последно място да кажа, че има чудесна малка ферма. Да не я пропуснете. Има щраус, камили, пауни, елени, ангорски кози, крава, понита и няколко вида пернати. На мен много ми хареса.
Дано съм била полезна.

# 409
  • София
Хотел Blue Dolphin наистина е прекрасно място - много добра храна, голям, много голям пясъчник за децата с играчки, поляни, цветя, градини, децата покараха колела там. Плажът е наблизо и е хубав. Има аниматори, които сами се закачат с децата, не чакат да ги потърсиш, детска дискотека. Ние бяхме миналата година през май и цената беше добра.

enigm@, провери цената на това семейно хотелче на Амулиани: http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1060379-d2436224-Review … al_Macedonia.html
Бяхме там преди три години, септември, и останахме с чудесни впечатления. Закуската беше богата и преобладаваха домашните продукти - кексове, сладки и соленки, сладко от портокалови корички. Разбира се, имаше си и обичайните яйца, салами и прочие. Много чисто и внимателни домакини.

# 410
Благодаря, Ани111, гледах го този хотел, но за нашите дати няма свободни стаи за съжаление.

# 411
  • Сандански
Здравейте, моля за мнение относно този сайт и дали са коректни http://www.greek-hotels.ltd.bg. Намерих чрез тях добра квартира, но в писмото си пишат, че искат капаро от 50% до 100% за 2 нощувки. Simple Smile

# 412
Greek-hotels.ltd по същество извършва туроператорска услуга - това е сайт на благоевградската ТА Парти травел, а в туристическите агенции винаги изискват предплащане.

# 413
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Ще отседнем в Ktima Holoway на Самотраки. Може ли да препоръчате места за хапване наоколо?
Предварително благодаря!

# 414
  • София
Parcalesa, чудесни снимки и разказ! Какудя изглежда много обещаващо, все си мисля някой уикенд да прескочим и до третия ръкав - все още не сме го посещавали, само първите два.
Изкарали сте много хубава почивка  Hug

Ние се пържим на тих огън в момента на плажа Кандуни, но такъв всемирен мързел ме е налегнал, че не ми се прибира до студиото, въпреки жегата. Все пак сме на сянка, де..а дребната дори успя да заспи.

# 415
Да, Какудия беше добро попадение. Аз нямах време за излежаване по време на почивката. Уплътнихме всичко в обикаляне. И вече съм на тръстиката, че ще ми излезе през носа това почиване.
На вас толкова море не ви ли писна? Аз като мине една седмица и вече си искам вкъщи.

# 416
  • Пловдив
Здравейте,

с ваша помощ резервирах за началото на септември във Вила Медитеране, в Неа Ираклица.
Ще почиваме за първи път в Гърция, изчетох първа страница, но не намирам информация, дали когато се пътува с чужда кола е нужно да имаме пълномощно за колата?

# 417
Да + голям талон на колата, ако не е изваден новият образец малък.

# 418
  • София
Да, Какудия беше добро попадение. Аз нямах време за излежаване по време на почивката. Уплътнихме всичко в обикаляне. И вече съм на тръстиката, че ще ми излезе през носа това почиване.
На вас толкова море не ви ли писна? Аз като мине една седмица и вече си искам вкъщи.
Не, аз съм пристрастена от малка към морето  Simple Smile В някой минал живот съм била или риба, или моряк. Обожавам морето и всичко свързано с него, навремето българското, сега по обясними причини - гръцкото.

А и ние сменяме острови и обикаляме насам-натам. Вчера изкарахме деня първо в старата столица Хора, после в Потия..там само се топнахме в "градския"плаж, колкото да го тестваме. През останалото време разглеждахме града, Потия е голяма и красива, за половин ден човек вижда само малка част, по-централната.
Абе изобщо даже не ми се прибира, като гледам и на Ема също  Simple Smile

# 419
Таис, много благодаря! Мен Вурвуру добре ме устройва и не е много далеч.

Общи условия

Активация на акаунт