Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 515
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • в огледалото на живота
Нети чайник....говорила съм с две майки, изключително доволни от туй чудо.
И то разбира се има логика да е така. Но лично аз не съм го пробвала.
Спринцовката е алтернатива на него,макар и в по-слаб вариант.

Опитвам се да убедя дъщеря ми,че не е страховито чудовище с нагледнен пример,ама за сега безуспешно.... Laughing
След боленения синузит ,който изкарах миналата зима,съм влюбена в това чайниче.... Heart Eyes
А съм диагностицирана с максиларен синузит от дълги години.Няма такова облекчение  Peace

# 631
  • Пловдив
По-икономично е вместо ампули да се закупи банка Na Cl.
Моят син е голям, ще го изтормозя и с този метод. За сега все още впръсквам физиологичен разтвор от флакон.

# 632
  • в огледалото на живота
По-икономично е вместо ампули да се закупи банка Na Cl.
Веднъж отворена имах срок на годност до 2 дни.
Има вариант да се ползва по-дълго, ако се забие игла в капачката и се тегли по малко от вътре със стерилна спринцовка.Но,ако стои прекалено дълго отворена, може да се наруши концентрацията на сол заради изпарението на водата и  да се заселят микроорганизми.
Това го знам и от фармацевт и от лекар,но няма да се впускам в излишни подробности за да не се образува спор ..... Simple Smile

# 633
  • shumen
Месечинке,при нас за кашлица помага мед с хрян.Сега пак съм забъркала и започнах да давам на малкия от него сутрин+Самбукуса и да видим като тръгне на ДГ колко дълго ще изкара без да се разболее.
За задна хрема аз давам Цинабсин и съм доволна.

# 634
За кашлица може и мед с черна ряпа  Peace

# 635
  • София
Dev   bouquet
Чудесна информация! Благодаря ти! Това със спринцовка го правих при първото й боледуване на 2 месеца. Накрайника ще го помисля за себе си, че съм със синузит и хронична хрема. При мен няма сезони, все съм с хрема Wink
Педиатърката днес ме нахока, че съм разболяЛа детето. (Кой да го гледа?) Продължаваме с Инфлуцид,  Тонзилотрен и Хустагил вече заради кашлицата. Стискайте палци да не се наложи АБ.

# 636
# 637
И ние днес бяхме при педи...диагнозата е херпангина.Изписа Тонзилотрен,Шуслерови соли(понеже имам от преди),Цинабсин,Еуфорбиум,Нурофен и това долу-горе...Не иска да се храни много,даже хич,излъгвам го и пие повече течности.Днес не е вдигал Т.15 септември ще го пропусне със сигурност,дано за 18 успеем да се весне за няколко часа(заради секретите) и вече на 23-ти живот и здраве  Praynig

# 638
  • София
iani87  кураж от мен!
Кои шуслерови даваш, че ми е любопитно. Аз този месец съм отпуска уж малката да свикне с яслата. А то какво стана...другата седмица ще се лекува, след това ще я заведа малко на море. След това остават три дни да ходи на ясла и аз трябва да се връщам на работа.

# 639
Номер 12 давам  Peace

# 640
Снощи взех от градината малкия с 38, 4 Т. Разбира се, там не бяха усетили, че има Т изобщо.
Викнах педи вкъщи - класиката - гърлото е ок, не е червено, дишане чисто, познайте кой ни махаше отзад от носоглътката Mr. Green - нашия приятел зеления заден сопол. Каза, че категорично е вирусно, не е за АБ.
Изписа осцилококцинум, макситрол за носа, изопринозин по схема. Вчера вечерта и днес до обед редувах на 4 часа нурофен/панадол, защото сваляше и след 4 часа пак вдигаше Т.

Пу пу, от обед не е вдигал висока Т. Последно в 12ч дадох нурофен, към 17ч като стана беше хладен, и сега е така..дано, дано Praynig

Това след пускането на градината в понеделник. Реално тази година, януари след гърча го спрях до великден, ходи десетина дена и се разболя, спрях го тогава до този понеделник. Да не съм чула някой да ми казва, че и извън ДГ децата боледували. Боледуват-дрънци. Три месеца си беше здрав като пушка и само след четири дена в бациларника - втаса.

Всички със задни и с предни сополи да оздравяват. Гледам тази тема коментирате Grinning

# 641
Тета ,дано да не вдига температура повече .
Бързо оздравяване на болните !

# 642
Моят над 37 Т е като парцал...веднага се познава,че има  Confused

Бързо оздравяване на болните деца!

И аз съм на мнение,че вкъщи не боледува,но ние втасахме още преди градината.Много лошо начало,много!

# 643
  • София
Аааа моята дъщеря за съжаление си боледуваше и вкъщи Sad От февруари до юни нямаме месец, който да не е започнал с боледуване.

# 644
 Привет и моят син след 2 седмици в яслата е болен. Странното е, че взимайки го в 17,30 там му нямаше абсолютно нищо и 10 мин след като се прибрахме като шурнаха едни сополи.Давах му на 2 пъти ШС 3,4,6, Инфлуцид и Цинабсин, пръсках 5-6 пъти със Стеримар и 2 пъти Алое Вера Фърст смесено с физ.разтвор. Сега хърка до мен и на мен ми се реве, защото трябва да се връщам от майчинство на работа вече... Дайте съвет още какво за течащи обилно сополи, стига и утре да са все още така. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт