Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 498
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • shumen
Тета,дано се оправи положението при Вас скоро.Може и от силна уплаха да започне да заеква,без да плаче или пищи.
Ние сме си вкъщи от днеска.Здрав е,но в Неделя сме на кръщене на едно приятелско семейство и за това го спрях да го овардя дотогава.

# 91
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ТЕТА,нали щяхте да леете куршум?Там би трябвало поне да те носочи жената от какво,то зависи и от способностите и де,относително е.Относно заекването,няма да мине толкова бързо,спокойно.Въпрос на време е.

# 92
Тета нито се обвинявай , че си го оставила на баба му. Нито се задълбочавай от какво е. Само още повече ще се напрегнеш в обстановката. Имам приятелка логопедка. И съседка със закващо дете. Бащата като дете също е заеквал, но сга много рядко се разбира.
Та обяснявам на логопедката как детето е започнало да заеква от уплах. А тя казва. И аз и ти сме се плашили. И двете сме изживявали стрес, но нито една от нас не заеква. Може стрес да го отключи но не в това е причината.
При съседчето е унаследената нервна система. Както е взело цвета на очите така и нервната система.

Успех на вас да се справите лесно и бързо с това препиятствие.

# 93
Ляхме куршум в събота, но нищо конкретно не каза жената..като че ли очаквах и аз нещо конкретно да ми каже, а не общи приказки... Confused

Хоуп, права си, че има неща, които си ги носи , има и отключващи фактори /събития...но ако си беше при мен, нямаше да го има отключващия фактор.

Сега и на градина няма как да го пусна, ще видя психоложката какво ще каже по въпроса, но от сега знам че на детето му трябва спокойна обстановка - без подигравки, без притеснения в детската градина..демек..вкъщи Tired

# 94
  • shumen
Тета,те тези баячки не ти казват нищо конкретно никога.
За градината-мисля,че има и други деца с този проблем и не би трябвало да му се подиграват.Дано се оправи скоро проблема при Вас.

# 95
Дани, притеснявам се за детската, защото зная, че децата могат да бъдат много жестоки..виждала съм, как се подиграват на различните деца.. Разбира се, не всички са такива, но то и едно стига да направи коментар и моят да се сдуха. Тук, разбира се, идва ролята на учителките, да обяснят на другите как да се държат и да следи да не се подиграват...
Оф, дано скоро ви се похваля с добри новини Praynig Praynig Praynig Praynig

Дани, вие стягате ли се за операцията? Как е положението там?

# 96
Тета сега си притеснена....нормално е. Но не го спирай от градина. Това не е решение на въпроса.
Това значи , че никога в живота си да не сме срещали заекващ човек.
Стискам палци бързо да мине....но и по-бавно да е важното е ти да си спокойна.

# 97
  • shumen
Тета,така е.Мисля обаче,че учителките не би трябвало да допускат да му се подиграват.
За операцията-няма промяна при нас поне засега и ще се състои.Мисля сега в началото на септември като ги изпишат от ясла да го заведа на уролог пак и да видя какво ще каже и назначи дата.Доктора в София като ходихме каза най-добре края на Селтември някъде,за да може да захлади и да го опазваме по лесно тогава.

# 98
момичета, тета, аз моята я спрях от градина, докато поотмина проблема със заекването. видях как на няколко пъти на площадките я закачат децата и как се смущава, и реших, че е по-добре. тя като започнеше "вввввиж, виж, виж, виж...." и те децата я прекъсваха, отговярах ѝ "е, какво да гледам?", или я имитираха, или я питаха тя не може ли да говори, а тя разбира се, не може да обясни. не казвам, че децата са лоши, откровени са, но болезнено откровени.
хубаво е ако учителките в градината могат да направят средата там търпима, но детето не може да бъде защитено от коментари, питания и закачки на децата.

# 99
  • Варна
Месечинке да се оправяте бързо.Завиждам ти за търпението,което имаш.
В какъв смисъл търпение? Хич даже не съм от търпеливите, но след като изследванията не показват бактериална инфекция какво да правя? Да давам АБ ли? Според мен е безсмислено...
Е, от снощи е със зверски сополи и подкашля. Кой беше писал, че детето му е карало такъв вирус, май наистина се движим по същите стъпки. През нощта не е вдигал Т или поне не е била над 37 и малко, защото ръцете и краката му не изстиваха, веднъж-дваж ми се стори малко по-топъл и докато стана за термометър се потеше и охлаждаше челото, измервах 36,9-37 градуса... Преди малко като станал от сън имал 37,8, с топли крака и ръце пак. Набива мляко с бисквити, почти не иска да яде друго... Направо вече ми писна, кво е това чудо? След работа мисля да се засилим при личната. ММ се подсмихва, взема ме на подбив, за какво да сме го водели? Ми как за какво! Не е здрав все още и не върви към оправяне, само сменя симптомите! Писна ми, честно! Около всеки свой РД боледува, ето сега се очертава отново да е болен или поне сополив. Егати...
Тета,
ако го разпиташ внимателно дали няма да ти каже, ако нещо го е стреснало?

# 100
Месечинка ,давай Цинабсин през два часа и капки с клеева тинктура -аз последният път така бързо я стопирах хремата .Дано сте здрави за РД и да се забавлява детенце  Hug

# 101
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ТЕТА,относно заекването,според мен в градината наборчетата едва ли ще забележя.ат заекването.Относително е,разбирам те.Нашето заекване никое дете не го е забелязало от околните.Визирам,когато сме навън.Дори и на малката не и правеше впечатление,в смисъл не се е изнервяла,че примерно се запъва на дадена буква.А може и сред децата да не го прави,знае ли човек.Ти във кой град си?

# 102
Момичета,при слагане на АБ капки и такива за отпушване на носа кои се слагат първо?

# 103
Яни, първо промиваш хубаво с физиологичен разтвор и детето издухва или обираш с бейби вак. след това слагаш капките за отпушване. след 15-30 минути слагаш аб капките.

# 104
Яни, първо промиваш хубаво с физиологичен разтвор и детето издухва или обираш с бейби вак. след това слагаш капките за отпушване. след 15-30 минути слагаш аб капките.

Мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт