Боледуване на децата ни - тема 27

• 42 499
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Ами ако предната изобщо не се появи,каква е тогава хремата?

# 616
При всички случаи (гъст, течен, напред назад) трябва пазене и промивки!
Това е ясно  , ние и сливицата изкарахме ...че то не се издържаше да не може да диша ,да спи с отворена уста от секрети ... и постоянно на хапчета ...и АБ.

# 617
И това го обясних! ПОнякога хремата се развива твърде бързо, а не на етапи и пропускаме "предната". Зависи колко агресивен е вирусът, който атакува тялото. Щом не излиза при спокойна лигавица е гъст и има нужда да се втечни.

# 618
  • Варна
praschinka,
извинявай, но някаква агресивност долавям в постовете ти. Няма нужда да ми се караш, аз не съм казала, че нищо му няма на детето ми! Щом го водя по доктори значи се притеснявам. И болен на ясла не съм го водила никога, дори след оздравяване съм го задържала максимално вкъщи, то затова за цяла година имаме 6-7 присъствени седмици!  Айде по-спокойно, става ли?

# 619
Не,нямах то предвид.Също страдам предимно от задна хрема...Назад си тече,като легна ме дразни,но напред не излиза нищо.Не е гъста в никакъв случай.
Както и да е в не ми се влиза пак в дълги спорове,дали има или няма задна хрема...Всеки си гледа от неговата камбанария.

# 620
Задната хрема няма абсолютно никаква връзка с протичането на заболяването. Има връзка с детската физиология и неразвитите до 6-7 годишна възраст синусни кухини. При почти всички деца хремата в 90% от случаите е задна. Даже и при някой възрастни. Собственият ми баща на 60 и кусур години , винаги е имал само задна хрема.
Задната хрема се усеща особено осезаемо нощем. През деня детето автоматично преглъща стичащите се в гърлото му сополи. Възможно е да ги видите , обикновено рано сутрин. По задната стена на гърлото се стичат. Ако обаче лекаря го гледа след обяд...много е възможно нищо да не види. Хубаво в при такива често повтарящи се случаи, детето да бъде прегледано от УНГ.

Ако няма други симптоми бих дала ударно няколко дни 'Цинабсин" . Или ако е по голямо детето - Синупрет форте. Промивки сутрин и вечер с физиологиен разтвор. Бих правила и инхалации. И някакво билково сиропче за кашлица.

# 621
За съжаление съм развила лека агресия, защо съм страдала от покашлящи деца, на които нищо им няма. В момента не е насочена конкретно към някого, понеже не ви познавам. Просто ми е болна тема. Нямам баби пенсионерки, работя за частник, когато ме няма, нямам заместник, имаме ипотечен кредит и не може само мъжа ми да работи. Ходили сме по половин ден на работа и сме си прехвърляли детето като футболна топка. Кой ли не го гледа. Почти не се разведохме с мъжа ми. А яслата винаги пълна с деца с висящи зеленясали сополи или прикашлящи. Мила картинка!

# 622
  • Варна
Ако няма други симптоми бих дала ударно няколко дни 'Цинабсин" .
Точно това се замислям да давам... Сироп за кашлица не знам, хем се изкушавам, хем досега никаква полза не съм видяла от ни един сироп Tired Но цинабсин ще взема.

# 623
Месечинка виторога, при моя при кашлица най-голям ефект има лук с мед.
Нарязваш половин глава лук на ситно. Прибавяш 2 с.л. мед. След около 2 часа меда е станал супер тече. И почваш да даваш по 1 с.л. /само от течността , без лука/ на детето.
Allium cepa / сиреч лука/ втечнява сополите и по лесно се чистят. А меда действа идеално на синусите.

# 624
Не знам гъст ли е, носът му не е запушен. Изобщо. Аз знам как звучи гъст секрет, който не иска да излиза, при издухване ноздрата е запушена. При моя син няма нищо такова, спи спокойно, не хърка, от време на време сумти само. Обаче... нощем си кашля влажно и това е. През деня (почти) няма проблем. И това е поне от 2 седмици. ЛЛ го преглежда - нищо му няма. Каза да го оставя сам да се изчисти, не било за лекарства. ОТ една страна съм склонна да се съглася с нея, от друга това постоянно нощно будене ми идва в повече.
[/quoвсе
Това все едно аз съм го писала. Водила съм го на педитър-диагнозата е "градински сополи". Двама лекари Унг казват алергия.

# 625
Месечинка виторога, при моя при кашлица най-голям ефект има лук с мед.
Нарязваш половин глава лук на ситно. Прибавяш 2 с.л. мед. След около 2 часа меда е станал супер тече. И почваш да даваш по 1 с.л. /само от течността , без лука/ на детето.
Allium cepa / сиреч лука/ втечнява сополите и по лесно се чистят. А меда действа идеално на синусите.
Това е супер, наистина! Изпробвано!

# 626
  • Варна
Благодаря за рецептата, поне мед и лук имам, ще я пробвам.
Момичета, моля за скоростно мнение. Излязоха резултатите на дребния за градината, всичко ми се вижда перфектно, с изключение на СУЕ - 2мм/ч. Не е ли много ниско? Притесних се...

# 627
Месечинке , доколкото знам - стойностите на СУЕ при деца е от 0mm до 15mm

# 628
  • в огледалото на живота
В 90% от случаите кашлицата е от неизчистени секрети на носната лигавица,които се стичат по задната фарингиална носоглътка.Тя дразни трета сливица,при постоянен контакт с нея набъбва и секретира.
Това се случва най-вече при т.нар.задна хрема.За едни е не толкова серизона,за други коварна.....

Важно е да се лекува хремата,след нея ще изчезне и кашлицата.Тя е просто физиологична реакция на организма.

Задната хрема няма абсолютно никаква връзка с протичането на заболяването. Има връзка с детската физиология и неразвитите до 6-7 годишна възраст синусни кухини. При почти всички деца хремата в 90% от случаите е задна. Даже и при някой възрастни. Собственият ми баща на 60 и кусур години , винаги е имал само задна хрема.
Задната хрема се усеща особено осезаемо нощем. През деня детето автоматично преглъща стичащите се в гърлото му сополи. Възможно е да ги видите , обикновено рано сутрин. По задната стена на гърлото се стичат. Ако обаче лекаря го гледа след обяд...много е възможно нищо да не види. Хубаво в при такива често повтарящи се случаи, детето да бъде прегледано от УНГ.

Ако няма други симптоми бих дала ударно няколко дни 'Цинабсин" . Или ако е по голямо детето - Синупрет форте. Промивки сутрин и вечер с физиологиен разтвор. Бих правила и инхалации. И някакво билково сиропче за кашлица.
Подкрепям написаното  Peace с изключения на сиропа,евентуално ако е необходим.
Цинабсин винаги е действал при нас.Когато секретите са прекалено гъсти подходящ е и Геломиртол форте/за деца/
Скрит текст:
Отпушва синусите,втечневява секрета и дренира всичката насъбрана мизерия назад.

Често съм споделяла един много ефектен метод за бързото разкарване на задната хрема,който научих.Много полезно за мен беше да правя промивки с физиологичн разтвор,но чрез спринцовка.

Начина е следния:купуват се няколко ампули Na Cl,и малка спринцовка.Изтегля се от соления разтвор и се напълва до горе.Над мивка или умивалник детето се придържа наведено леко напред и се впръсква силна струя докрай в едната ноздра/без иглата разбира се  Simple Smile
Редува се с другата.
От самото налягане всичко се измива и изтича.Не  е болезнена манипулация,по скоро лек дискомфорт от водната струя.
Едно по голямо дете би издържало без проблем.

Друг варинат е със специалното за целта  Нети чайник,но той определено е малко по-сложен метод.Лично аз съм го изпробвала и действа безотказно.Повече за нея тук,ако някой се интересува:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=2875

# 629
Нети чайник....говорила съм с две майки, изключително доволни от туй чудо.
И то разбира се има логика да е така. Но лично аз не съм го пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт