Булката, Кармата и Щастливи пътеки - разходка из индийските библиотеки ~Тема 18

• 106 337
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Аз пък си мислех, че бабата винаги е харесвала Куши...нали все я викаше в дома си. Всъщност Арнав и Акаш братя ли са, че си говорят на братко?

Всъщност Арнав и Акаш са братовчеди по нашему, но те там така си викат. Бабата, която в момента дават е баба на Акаш. Ще се появи сестра и - бабата на Арнав и Анджали. Тя е отишла в манастир, когато синът и снаха и /майката и бащата на Арнав и Анджали/ се самоубиват. В първият епизод дават спомен на Арнав, когато чичо им ги изхвърля от дома им и те остават при лелята на баща им /бабата на Акаш/, тогава Арнав приема фамилията Райзада. Бабата на Арнав е по-голяма от бабата на Акаш или най - възрастната в семейството, за това трябва да слушат какво казва. Ако нещо греша, моля поправете ме.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2015, 22:50 от Magdi

# 556
  • Пловдив
Аз пък си мислех,че бабата,която живее в Шантиван,е баба на Арнав и Анджали по майчина линия,т.е.майка на тяхната майка.Мислех,че бащата на Акаш и мъж на Манорама,е брат на майката на Арнав и Анджали.Но най-вероятно аз бъркам.По-вероятно ми звучи това,което казва Магди-че бабата,която живее с Арнав,е баба само на Акаш.Не разбирам изцяло руския превод и сигурно затова съм се объркала.

# 557
Аз пък си мислех,че бабата,която живее в Шантиван,е баба на Арнав и Анджали по майчина линия,т.е.майка на тяхната майка.Мислех,че бащата на Акаш и мъж на Манорама,е брат на майката на Арнав и Анджали.Но най-вероятно аз бъркам.По-вероятно ми звучи това,което казва Магди-че бабата,която живее с Арнав,е баба само на Акаш.Не разбирам изцяло руския превод и сигурно затова съм се объркала.

И аз мисля като теб.А бабата ,която се появява  е майка на баща им.( тя със сигурност е негова майка,но и аз си мисля,че сегашната му баба е майка на майка му)Но те понякога правят такива мешаници,че в началото може да са ги представили точно,както си мислим ние,а като се появи втората баба ги оплитат нещата.( виждали сме го в други сериали)

Както и да е ,сериалчето е страхотно💋Аз го гледах с турски субтитри,а също така изгледах още няколко " къси " сериала :
"Punar vivah"- много ми хареса,"Rang rasiyа"- също ми хареса,но и той към края беше много претрупан.Сега съм се навила да гледам " Madhubala",той е малко по - дълъг 490 серии,но от коментари ми се вижда интересен☺( ще видим)
Лека нощ 💋😘❤

# 558
  • Варна
Мдаа и аз така си мислих в началото, че има една баба, но когато се появи другата баба се изясниха нещата.  Simple Smile
Бабата на Арнав емайка на баща им. В това съм сигурна, защото на втората сватба на Арнав и Куши, въпросната баба отново се появява и му държи сметка как така ще се ожени за нея след като майка и  е причината за смъртта на майка му. Арнав отвръща, че тя е била лъгана от баща му и не е знаела, че е женен. Всъщност историята се повтаря с  Шиям-Анджали-Куши и така Арнав осъзнава какво се е случило с неговите родители и майката на Куши. Арнав казва "За всичко е виновен баща ми, твоят син" - цитирам по спомен.
Бабата на Акаш не е майка на майката на Арнав, защото двете баби са сестри. Както знаем жената отива да живее в къщата на мъжа, бабата на Акаш в Шантиван - Делхи, а бабата на Арнав в имението в Лукнао, което дават в първи епизод при появяването на Арнав.
Тогава става ясно, че Арнав купува старата им къща, а бившият собственик е чичо му, който ги е изгонил. Чичото не го познава защото Арнав се отказва от фамилията Малик и приема фамилията на сестрата на баба си Райзада. За тия Фамили също не ми стана ясно докато не се появи втората баба. Чудих се как сменя фамилията, те не са ли една фамилия. newsm78
Малко странно как така роднините нищо не знаят за децата и за другите си роднини и как така не се досеща от фамилията, нооо като на филм. Laughing

# 559

Сигурно защото всички й викат "бабо". Тогава защо решенията се вземат от Арнав?

# 560
Да внеса малко яснота за Пътеките.

Да, бабата, която живее в Шантиван е баба на Арнав и Анджали по майчина линия, а на Акаш по бащина, т.т  те са първи братовчеди.
Другата, която е в манастира е баба по бащина линия, но само на Арнав и Анджали. Преди години бащата на Арнав и Анджали има връзка с майката на Паял и разбирайки за това майка им се самоубива. Осъзнавайки грешката си, същото прави и бащата.
"Лошата" баба всъщност я докарва Шиам, за да раздели Арнав и Куши.  Според нея вината не е в сина й, а в другата жена, около което развива и интригата. След като не успява да ги раздели си заминава.

Magdi   Hug Двете баби не са сестри  Peace

Дриймче Hug Решенията се взимат от Арнав, защото той ръководи бизнеса. Всъщност сам е постигнал всичко, като в началото само лелята - "хай, бай, бай " му се е доверила и му е помогнала като си е продала бижутата, за това  той много я уважава.

Ай сега добър ви ден  Hug Hug Hug

# 561

Момичета, познахте ли този сладур?!!!!!!!
Сякаш по-ниско подстриган (както е в "Булката") ми харесва повече  Thinking   
Много ме е яд на тоя човек, понеже, нали някой каза, че заради неговата несериозност и пороци (алкохол ли беше, или дрога?), са се принудили да убият Шив ... Абе, защо не се намери някой, да му хвърли един здрав пердах, да му опре пищов в челото и с ритници да го закара на снимачната площадка, вместо да убиват героя му?! 

На тази снимка е по-млад, но определено с къса коса и на мен повече ми харесва. И без тез мустачки Mr. Green

Това, че Сид го изкараха преждевременно от сериала съм повече от сигурна.  PeaceТочно когато развиваха сюжетната линия около дълго чаканите близнаци, той взе, че се издъни за пореден път.
Първо направи катастрофа /по негова вина/ и се измъкна като плати само глоба и с извинението, че е много преуморен от снимките. След това папараците го бяха фотнали да целува в устата някаква звезда и на НГ беше капака. Уж го хванаха да шофира пиян, пък се оказа, че пробата му е в допустимите граници, но същата вечер имаше неблагоразумието да се заяде с един журналист и от там се почна всичко - медиите заговориха за дисциплина, морал, и т.н.
Предполагам, че от телевизията не са искали да водят война с "третата" власт и предпочетоха да го махнат. Това ме ядоса най-много, защото можеха да го разкарат и да вкарат някой друг, който да продължи да развива образа, но не - драгия индийски зрител обича да гледа драми .....
По отношение на договора с Karan Johar за трите филма, самия той опроверга, че това е причината, напротив - каза, че снимките на Булката не са му пречили да снима "Булката на Хъмпти Шарма" и, че образа на Шив се е "изчерпал" и за това напуска. Дрън, дрън та пляс.
Със сигурност му беше много гадно на гОркия, защото непрекъснато благодареше на феновете за подкрепата, която му оказват, даже след като заснеха епизода с неговата смърт, написа в Туитър нещо от сорта "Осама джи тържествува, остана жив един терорист", което ясно показваше, че тайно се е надявал нещата да се променят и фенските призиви да бъдат чути. Но, уви, каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.

Яд ме е на това магаре, защото наистина е много добър актьор, но се надявам вече да има обица на ухото.

# 562
само да добавя към поясненията на Марвелка... След смъртта на сина и снаха й, лошата баба, която Анжали и Арнав наричат дади (докато другата баба - нани, което означава че е баба по майчина линия) заминава за манастира и ги зарязва на произвола на съдбата, като втория й син ги изгонва от родната им къща, и тях приютява нани и чичо им. Затова Арнав сменя името си и става Рейзада, понеже мрази баща си, че заради него майка му умря, и чичо си, защото ги изгони от къщата. И когато чува че той се казва Арнав Сингх Рейзада лошата баба е неприятно изненадана. Когато пораства и става богат той отмъщава на чичо си, като купува къщата и го изгонва от нея. Не знам дали дади е по възрастна от нани, но нали тя е бабата по бащина линия и затова тя се едно решаваща фигура, както Калиани например. Но според Арнав, тя изгуби това си право, като ги напусна и през всичките тези години не се е интересувала от тях.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 13:23 от Дарья

# 563
Това, че Сид го изкараха преждевременно от сериала съм повече от сигурна.  PeaceТочно когато развиваха сюжетната линия около дълго чаканите близнаци, той взе, че се издъни за пореден път.
Първо направи катастрофа /по негова вина/ и се измъкна като плати само глоба и с извинението, че е много преуморен от снимките. След това папараците го бяха фотнали да целува в устата някаква звезда и на НГ беше капака. Уж го хванаха да шофира пиян, пък се оказа, че пробата му е в допустимите граници, но същата вечер имаше неблагоразумието да се заяде с един журналист и от там се почна всичко - медиите заговориха за дисциплина, морал, и т.н.
Предполагам, че от телевизията не са искали да водят война с "третата" власт и предпочетоха да го махнат. Това ме ядоса най-много, защото можеха да го разкарат и да вкарат някой друг, който да продължи да развива образа, но не - драгия индийски зрител обича да гледа драми .....
По отношение на договора с Karan Johar за трите филма, самия той опроверга, че това е причината, напротив - каза, че снимките на Булката не са му пречили да снима "Булката на Хъмпти Шарма" и, че образа на Шив се е "изчерпал" и за това напуска. Дрън, дрън та пляс.
Със сигурност му беше много гадно на гОркия, защото непрекъснато благодареше на феновете за подкрепата, която му оказват, даже след като заснеха епизода с неговата смърт, написа в Туитър нещо от сорта "Осама джи тържествува, остана жив един терорист", което ясно показваше, че тайно се е надявал нещата да се променят и фенските призиви да бъдат чути. Но, уви, каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи.

Яд ме е на това магаре, защото наистина е много добър актьор, но се надявам вече да има обица на ухото.

Това за катастрофата го бях чувал, за целувката с мацката - не. Не виждам обаче, как второто може да се счита за гаф, честно казано. Anyway, първоначалната ми мисъл беше, че човекът не е някакъв алкохолик или наркоман, или изобщо някаква скандална личност и крал на порока. Да, пътните му инциденти са неприятни, но чак да форсират изхода му от сериала...  Thinking А иначе това за трите филма го споменах, защото, ако хипотетично приемем, че е чак толкова зле в професионалния и личния си живот и, един вид прави лоша реклама на тези около него, нито един режисьор или продуцент нямаше да иска да го включи в проектите си. Simple Smile При положение, че няма нищо официално, освен изявленията на самия Шукла, аз съм склонен да ги приема за чиста монета (поне донякъде). А и не можеш да не признаеш, че ако историята на Шив не бе достигнала епилога си, щяха поне да го заменят с друг актьор, както процедираха с Шаншак Вияс a.k.a Джагдиш съвсем наскоро. Ето още един негов цитат по темата/темите:

Цитат
''My character Shiv has had his innings in the script. I therefore have no choice but to follow him out of the serial.''

Siddharth has also slammed rumours that the channel Colors sacked him after the run-in that he had with the law for drunken driving on New Year's.

"Like I said, my character Shiv is run out of time on 'Balika Vadhu', not me. As for the incident that you're referring to, I've nothing to say. It's over and done with. Whatever trouble there was has been sorted out."

Минимум е супер настоятелен и последователен в това отношение. Grinning Пичът дето играе ролята на Васант не е (в коментарите си пред медиите относно напускането на сериала).

# 564
Да внеса малко яснота за Пътеките.

Да, бабата, която живее в Шантиван е баба на Арнав и Анджали по майчина линия, а на Акаш по бащина, т.т  те са първи братовчеди.
Другата, която е в манастира е баба по бащина линия, но само на Арнав и Анджали. Преди години бащата на Арнав и Анджали има връзка с майката на Паял и разбирайки за това майка им се самоубива. Осъзнавайки грешката си, същото прави и бащата.
"Лошата" баба всъщност я докарва Шиам, за да раздели Арнав и Куши.  Според нея вината не е в сина й, а в другата жена, около което развива и интригата. След като не успява да ги раздели си заминава.

Magdi   Hug Двете баби не са сестри  Peace

Дриймче Hug Решенията се взимат от Арнав, защото той ръководи бизнеса. Всъщност сам е постигнал всичко, като в началото само лелята - "хай, бай, бай " му се е доверила и му е помогнала като си е продала бижутата, за това  той много я уважава.

Ай сега добър ви ден  Hug Hug Hug

Привет Марвелко! Hug
Много точно си описала нещата. Аз мислех да напиша същото, но ти вече си ме изпреварила.  Mr. Green Дарья също е допълнила правилно поясненията.  Wink
Магди, Арнав се отказва от бащината си фамилия Малик и приема майчината си фамилия Райзада, защото се чувства предаден от роднините си от тази фамилия. Баща, чичо, баба, всичките ги изоставят със сестра му докато са още малки. Само семейството на майка му /Райзада/ ги приема и подкрепя напълно.
Момичета, не се подвеждайте по обръщението братко, сестро и т.н. Те  в Индия си викат така и без да имат роднинска връзка. Wink

# 565
Много тегави серии предстоят тази седмица.  Cry
Не можаха да се порадват на влюбеността си Арнав и Куши, еее. Sad
Представям си, как би продължил сериала, ако Арнав не бе видял Шиям и Куши. Thinking
Щеше да има романтика, свалки и тям подобни неща.  Heart Eyes

# 566
kirionka, да щеше да има сватби свалки, ама сериалът щеше да свърши. Понеже гледах филма със субтитри да поясня - индийците казват на бабите по бащина линия Dadi ji, а на бабите по майчина линия -  Nani ji. Красивата баба, която е собственичка на козата Лакшми е майка на майката на Анджели и Арнав - Нани джи, а зверунгерът, който се появява от небитието,повикан от шиям, за да им сговни живота е майка на баща им, наричат я  Дади джи и и е най-старшата. Бащата на Арнав и Анджели на практика е извършил същото престъпленияе спрямо моралните принципи и майката на Куши, както и собствената си жена - майката на Арнав и Анджели, което Шиям се опита да извърши спрямо Куши и Анджели Laughing, но не му се отвори парашута.

# 567
Мадхубала е също приятен сериал, но е към 600 серии близо. Там играе един малко гамен артист Вивиан Дзена

# 568
Много тегави серии предстоят тази седмица.  Cry
Не можаха да се порадват на влюбеността си Арнав и Куши, еее. Sad
Представям си, как би продължил сериала, ако Арнав не бе видял Шиям и Куши. Thinking
Щеше да има романтика, свалки и тям подобни неща.  Heart Eyes

Привет Кики Hug Heart Eyes Вярно е, че тези серии са тежички, но пък и в тях има доста хумор. Скъса му нервичките на Арнав, тая откачалка.  Joy Joy Joy Но ако ви е направило впечатление, той никога не се отказа от нея, или пък да я злепостави някъде. Мъж мечта, ама на филм  hahaha hahaha hahaha

# 569
Понеже гледах филма със субтитри да поясня - индийците казват на бабите по бащина линия Dadi ji, а на бабите по майчина линия -  Nani ji.
Тъй де, Дарья точно това е пояснила, но без Джи-то. Джи е учтива форма, като нашето господин или госпожо, но в Индия с Джи се обръщат задължително към по-възрастни, роднини, непознати.

Общи условия

Активация на акаунт