Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 56

• 58 078
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
450Е си е множко,но сигурно има защо.
Аз съм на 150 +225 Пурегон,но заради ИЯР,години и т.н.
Хиперстимулацията си е състояние,което изисква много внимание- от теб и от доктора...

# 481
Аз стартирах на 375 гонал.

# 482
Герда, ако това ще те успокои стимулацията ми беше с 600 единици фостимон и не получих хиперстимулация. Нищо специално не съм яла и пила.

# 483
  • България
Много ви благодаря момичета. Ню лайф Пловдив е клиниката. Вниманието е голямо. Гледат ме почти всеки ден. Имам личния тел. на лекаря и мога да му звъня по всяко  време. Гледам да не прекалявам де, но никога не ми е отказал. Ако е в операция, оставя тел. на акушерката и тя ми отговаря.
Най голямата доза гонал и то само за 2 дена ми беше по 200 дневно. Сега съм на мерионал 175 + Цитротид. Аз снощи все  пак му звъннах да се уговорим за днес и му казах, че думите му вчера леко са ме притеснили. Той ми каза, че е нормално и  да съм спокойна.
 Надявам се наистина че знаят какво правят. Още повече в момента в клиниката са и израелските специалисти. Др. Лауфер, който на отворените врати каза, че е правил 2-то инвитро в света.
Но защо вчера отложиха трансфери? Знам, че всеки случай си е индивидуален. Но някак не бях подготвена  за такъв развой.

# 484
ирен22 незнаем как стоят нещата при теб , можеми това е правилната доза за теб.
Всеки организъм се нуждае от правилната за него стимулация, дано да не се усложнят нещата при теб.
Успех Peace

# 485
По принцип 450 единици а силна стимулация. За хипера си е до организъм.
Аз започнах на 375 гонал, после го увеличиха до 450,  и накрая с мерионал стигнах до 600 бит на два пъти на ден. Изкарах само 6 фоликула.

# 486
  • В сърцето на любимия човек
Ирен - и друг път съм писала следното: когато се наблюдават силно уголемени яйчници, има изразена симптоматика на хиперстимулация като болки,подуване и задържана на вода, по- добрият вариант е да се отложи трансфер по две причини:
1-во защото в това състояние организмът приоритетно се опитва грубо казано "да оцелее" и шансът да настъпи бременност е много по-нисък;
2ро - самата бременност засилва негативния ефект на хиперстимулацията поради увеличеното количество хормони в организма. Както и Две в едно ти е написала - това може да се случи и след трансфер.

# 487
  • България
Благодаря ви отново. Аз днес   подробно говорих с моя лекар, питах го за всичко, което не ми е ясно и съм доста по-спокойна  Simple Smile . Каза пункция до 2-3 дни . Ще ме следят всеки ден. Имам по 6 големи фоликула в 2-та яйчника + още 2 , които може и да са готови до пункцията. И още много малки.
Имам му доверие и  съм сигурна , че ще избере най-добрия вариант за мен  Peace
Успех на всички!

# 488
Ччудя се да питам ли док по време на стимурацията дали да проследим кръвосъсирването?
 Естрадиолът вече ми е над 700 не знам това какво означава.

# 489
  • СОФИЯ
Ччудя се да питам ли док по време на стимурацията дали да проследим кръвосъсирването?
 Естрадиолът вече ми е над 700 не знам това какво означава.

Герда не съм те следила от началото на стимулацията и по принцип но защо искаш да следиш кръвосъсирването ? Имаш ли тромбофилия ?
А както са ти написали момичетата и аз ще го потвърдя всичко е до организъм и това как ще реагира на дадената стимулация. Аз на 350 единици  получих хипер  Peace
На кой ден ти е над 700 и колко фуликула си направила ?

# 490
8ми ден съм сега, бях  с девет на 6ти ден.
С тромбофилия съм  V лайден, и имаме в рода смъртен случай на бременна с бебето седмица преди термин от тромб, от НКБ препоръчаха   антикоагуланти още по време на стимулация.   

# 491
Хиперстимулацията най-често се получава при хора с поликистозни яйчници. При НЯР или ИЯР е малко трудно да стане. И мисля че доста се повишава естрогена, така че няма как да не се разбере.
Ирен22 8 фоликула си е доста добре. Стискам палци да изкарате хубави яйцеклетки. При момичето с отложения трансфер сигурно е имало много фоликули. Но е по-добре да се отложи трансфера отколкото да се рискува.
Герда аз бях на нискомоликулярен хепарин без доказана тромбофилия при предната ми бременност и мисля че по-скоро помогна, отколкото да ми навреди. Не знам обаче какви са му страничните ефекти. Аз си бях добре. Дори и корема ми не се беше насинил много, щото спазвах стриктно указанията.

# 492
Момичета след блокаж съм и днес имам вече цикъл и трябва да звънна да си запиша час за стартиране на стимулацията, но се чудя за кой ден за събота или за понеделник newsm78 Предупредиха ме, че трябва да изкървя двa- три дни хубаво, та за това се питам събота дали ще е рано, а понеделник няма ли да е късно newsm78 Или щом съм с блокаж няма начин да е късно понеделник newsm78 За първи път съм по дълъг протокол и ме е страх да не объркам нещо. Малко помощ от по-запознати моля  bouquet Hug

# 493
Дочаках пункцията днес, премина добре, и от 3 фоликулчета извадихме 3 хубави Я. Сега стискам палци, на този прекрасен празник, да се оплодят с ИМСИ и да си направя от тях 3 здрави и хубави снежинки! Трансфера ми се размина, наистина прогестерона трябва да е до 1,а при мен е 1.70... Така че чакам снежинкиии Simple Smile

# 494
  • София
пепеля6ка, щом си с блокаж може и в понеделник, не е късно.

Общи условия

Активация на акаунт