Февруарската дружина мина първата третина

• 31 626
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
Пепси,приеми съболезнованията ми  Sad
На новите мами добре дошли и леко бременеене!
Лекарствата доки и на мен ми ги спря,още 10 дни само но-шпа и витамини ще пия иииииии край на лекарствата,надявам се Praynig
Моя пумпал се въртя ,та не можаха да го видят момче ли е или момиче,но ако съдя по това което сте писали ще е момче.Кожата ми е станала хубава,без пъпки(само стрии започнаха да ми се появяват).Няколко познати вече заявиха ,че съм се разхубавила Crazyпък да си кажа и на мен така ми се струва(минути за реклама,хаха)  Mr. Green

# 301
  • София
Ако сме горе долу по едно и също време, май е рано да се спира фолиевата киселина, аз питах д-ра и той каза да я пия, питах и за витамини той каза не засега, но мисля да вземам +пробиотик преди морето, против вируси.
  Хайде да си направим фейсбук групата по-голяма, идвайте 😉😉😉

# 302
Rosy_NN, с удоволствие, само някой да ми я пусне на лични и се цопвам Wink

Може би трябва да пиша на Ели... newsm78

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 21:17 от .katniss.

# 303
  • София
Rosy_NN, с удоволствие, само някой да ми я пусне на лични и се цопвам Wink

Може би трябва да пиша на Ели... newsm78

Да Ели е водача на групите😁😁😁

# 304
Аз днес усетих малко по силни болки и малко се притесних,полежах си повече.Със нетърпение чакам ЖК на 13ти ,че да питам за пола.Не знам защо,но съм 90% сигурна че ще е момче  Embarassed дано не остана разочарована  Praynig И имам едни болежки в дясната страна на кръста,сякаш болката идва от опашката,и я получавам когато лежа при самото ставане и 2-3мин докато се раздвижа,чак десният ми крак поддава от болка,ще я видим тази работа.

Pepsilight моите съболезнования,не знам друго какво може да каже човек в такъв момент  Hug

vanda miehovich Добре дошла   bouquet

# 305
Аз бях 12+4 или 5 (забравих), когато ходих на БХС и док ми каза- спирай фолиевата, свършила си е работата... и каза - дори тя не е добре да се пие след 4мес. Но съм чела из стари теми преди, че доста бременни пият и през 2ри триместър.

# 306
ros4enka , за бебето сигурно са прави, че е свършила работа, но аз имам склонност към анемия, ако спра фолата и желязото съвсем ще я втасам... Sad

Благодаря за идеята за гаргара с лайка и сода, спасихте ми гърлото!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 307
Аз днес усетих малко по силни болки и малко се притесних,полежах си повече.Със нетърпение чакам ЖК на 13ти ,че да питам за пола.Не знам защо,но съм 90% сигурна че ще е момче  Embarassed дано не остана разочарована  Praynig И имам едни болежки в дясната страна на кръста,сякаш болката идва от опашката,и я получавам когато лежа при самото ставане и 2-3мин докато се раздвижа,чак десният ми крак поддава от болка,ще я видим тази работа.

Pepsilight моите съболезнования,не знам друго какво може да каже човек в такъв момент  Hug

vanda miehovich Добре дошла   bouquet

Бих ти препоръчала да ставаш от леглото по следния начин. Завърташ се настрани без да се изправяш, с ръката, която е отгоре, се оттласкваш от леглото до седнало положение, провесваш крачетата и чак тогава ставаш. Иска малко време докато свикне човек, ама много щади кръста.

# 308
Добро утро Момичета успешна седмица на всички   bouquet
Аз спирам и утрогестана и достинекса, но си остават витамините и фолиевата.

Аз да ви се похваля вчера се качих на вилата/в балкана/ с нашите ММ го оставих в София, за първи път от както съм бременна спах като бебе Heart Eyes

# 309
  • СОФИЯ
Добро утро мацки  Heart Eyes Hug

Аз пак съм с Т  ooooh! ooooh! не знам вече какво става  newsm78 в петък имах 37.4 мина, събота и неделя нищо .... сега пак 37.4  Thinking Thinking Ще пия парацетамол ...ма то така не става  Mr. Green

Гери браво на теб хубаво си направила  Heart Eyes Hug

# 310
Мами кажете моля колко пъти ставате докато спите до тоалетна??Аз ставам по 2-3 пъти на вечер и снощи не съм ставала и се притеснявам да няма проблем

# 311
  • В сбъднатите си мечти :)
Мами кажете моля колко пъти ставате докато спите до тоалетна??Аз ставам по 2-3 пъти на вечер и снощи не съм ставала и се притеснявам да няма проблем

МНОГО! ... Ама като ти казвам много, понеже и ми се гади често, а и пия ужасно много вода по принцип.. още повече откак повръщам и се обезводнявам съвсем  Blush
В момента правим ремонт на апартамента и като се стигна до частта с избора на плочки и прочее за WC, мъжо каза избирай си всичко сама, то си е твоята стая.  omm Направо трябва да си сложа табелка отпред "Тука живея! " hahaha

mierin : и аз често съм с Т, но нисичка... с един ефералган и съм пушка  Hug

ros4enka : за фолиевата док каза да я пия до 22-ри , като тогава ще съм...  Rolling Eyes .... да сметна само, 16 г.с.+0 идва...   bouquet

Всички мами, които са ми писали за добавяне на първа страничка или във фейсбук групата - добавила съм ви, с извинение че чак днес- но ме нямаше в града 2 дни  Kissing Heart

# 312
  • Варна
ros4enka , за бебето сигурно са прави, че е свършила работа, но аз имам склонност към анемия, ако спра фолата и желязото съвсем ще я втасам... Sad

Това е абсолютно точно написано. Фолиевата киселина влияе на развитието на плода до края на третия месец най-много, но след това подпомага усвояването на желязото. Затова много лекари препоръчват да се пие до края. Някои разбира се го отричат, но категорично не е вярно, че може да навреди, ако не се предозира. А тя се предозира трудно...

Бих ти препоръчала да ставаш от леглото по следния начин. Завърташ се настрани без да се изправяш, с ръката, която е отгоре, се оттласкваш от леглото до седнало положение, провесваш крачетата и чак тогава ставаш. Иска малко време докато свикне човек, ама много щади кръста.

И това е много вярно. Не трябва да се става рязко. Аз отдавна го усвоих този начин на ставане. Е, понякога болките пак се появяват заради друго, ама така е - ще търпим...

Аз пак съм с Т  ooooh! ooooh! не знам вече какво става  newsm78 в петък имах 37.4 мина, събота и неделя нищо .... сега пак 37.4  Thinking Thinking Ще пия парацетамол ...ма то така не става  :mrgreen

Абе мацка, ти да не би по принцип да си с малко по-завишена температура? Чела съм, че някои момиччета стандартно вдигат малко над 37 при бременност... Що не си пуснеш една кръвна картина? Около 6 лв. струва... Да видиш как са левкоцити, еретроцоти... Ако не се чустваш зле, може би не трябва да й обръщаш внимание.

Споко, и аз съм така. Понякога ставам по пет пъти, друг път - не. Много зависи какво си яла и пила, колко си се потила и т.н. Плюс това пише, че често в началото на 4-тия месец временно спира честото ходене до тоалетна, защото матката се вдига нагоре и вече не подпира мехура. После бебето като порасне, пак се почва...  Laughing

# 313
  • СОФИЯ
Кали не бе човек не вдигам Т много. Тази година от много назад съм била болна през февруари  ooooh! и стигнах до АБ. Иначе НЕ.
Пусках в петък ППК и всичко е в норма  Peace даже ей сега пак я погледнах ППК ... ок са нещата.

Елизка пия един парацетамол свалям я след известно време и на следващия ден пак имам  Thinking
Не знам ..... може и да си правя да си поддържам една такава ниска Т  newsm78 ма не е нормално според мен  Rolling Eyes

# 314
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Аз днес се завърнах на работа след едноседмична отпуска, бяхме на море и така да се кажа крепях  шезлонга, мъжа се разправяше с детето , та наистина му ударих голяма почивка  Crazy .
Виждам, че повечето от вас вече са минали първа ФМ, поздравления за хубавите резултати, но да ви кажа от опит не вярвайте на 100% за пола, тъй като на мен с първа ФМ ми казаха момченце, нямах никакви пъпки, лице , коса, кожа, всичко ми беше 6+ , но на втората фетална се виждаше 100% момиченце, та така да ми е жива и здрава сега  Heart Eyes .
Чакам вече с нетърпение утре прегледа, за да видя какво става с мини отлепянето ми, доста се пазих, всички лекарства си пия и аз като вас коктейл направо взимам, но нали е за добро. Поне нямам никакви симптоми дем нито кървени, нито зацапване, чак се чудя как се е случило изобщо... Другата седмица съм и на ФМ в Марковс, дано и там всичко е наред, а скоро ще мине и първия триместър и мисля вече да кажа на работа, понеже доста ме нервират, макар да гледам да не се ядосвам...

Хайде пожелавам ви спокойна и ползотворна седмица, вече ще съм по-активна  Party

Общи условия

Активация на акаунт