Антитела

• 1 117
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!
Моят проблем е следният:
Бременна съм в 12 г.с. и имам един аборт преди това. По принцип с мъжа ми сме RH - ,но аборта ми не е от него. Първият мъж от когото направих аборт не му знам фактора. Другата седмица ще ходя на изследвания за антитела и синдром на Даун. Моля ви, кажете ми само какъв е рискът след първият аборт детето ми да има проблем? И при проява на антитела има ли някакво лечение зо това детето ми да не получи някаква аномалия или умствена изостаналост! Благодаря! Hug

# 1
  • София
След аборта ти бит ли е Анти Д Гама Глобулин?

# 2
След аборта ти бит ли е Анти Д Гама Глобулин?
Не

# 3
  • София
Това е грешна практика, и аз имам един аборт, при който никой нищо не ми спомена за Анти Д Гама Глобулин, добре, че майка ми имаше опит и го намери и ми го поставиха.

Принципно не би трябвало да са проблем антителата при тази ти бременност, ако бебето е с отрицателен RH, но предполагам, че ще те изследват за антитела през цялата бременност.

# 4
По-принцип никой не ми обясни за тази имунизация днес я чух за първи път. Много се изплаших, въпреки че моят АГ каза че в 7 г.с. е било съвсем малко и шансът да има проблем е малък, но сме длъжни да пуснем изследвания.
Благодаря ти за отговора  Hug

# 5
  • София
Важно е да знаеш, че след всеки аборт, както и след всяко раждане, ако бебето е с положителен RH се поставя ваксина до 72 часа. Защо не го правят не ми е ясно...

# 6
Важно е да знаеш, че след всеки аборт, както и след всяко раждане, ако бебето е с положителен RH се поставя ваксина до 72 часа. Защо не го правят не ми е ясно...
Ако е с положителен в нашия случай при двама отрицателни, така ли?  Embarassed

# 7
  • София
при двама отрицателни няма как да е положителен, говоря по принцип  Peace Peace

# 8
Щом и двамата родители сте с отрицателен резус фактор няма опасност за бебето, тъй като и то е с отрицателен резус фактор. Опасността идва, ако бебето е с положителен резус фактор при отрицателен такъв на майката.  При вас това няма как да се получи.  Спокойно  Laughing

# 9
Щом и двамата родители сте с отрицателен резус фактор няма опасност за бебето, тъй като и то е с отрицателен резус фактор. Опасността идва, ако бебето е с положителен резус фактор при отрицателен такъв на майката.  При вас това няма как да се получи.  Спокойно  Laughing
Проблемът е от първия аборт да не се е получил някаква реакция, според лекаря, а за това,че ние сме с отрицателни знаем,че няма опасност....

# 10
На мен ми сложиха гама Глобулин в 23/4 седмица. И аз не бях сигурна дали след аборта са ми сложили изнжекцията, въпреки че си я купих и занесох, но това е друга тема. Та принципно не е толкова притеснително, има решение. Тъпото е че докторите си правят оглушки и си играят с нещо толкова важно.

# 11
На мен ми сложиха гама Глобулин в 23/4 седмица. И аз не бях сигурна дали след аборта са ми сложили изнжекцията, въпреки че си я купих и занесох, но това е друга тема. Та принципно не е толкова притеснително, има решение. Тъпото е че докторите си правят оглушки и си играят с нещо толкова важно.

А ти по принцип беше ли си пуснала тест за антитела преди инжекцията?

# 12
Не, не ми пуснаха такъв, сложиха ми я като превенциа. Акушерката ми изписа рецепта и си я взех от аптеката. При нас не мога да казвам искам това или онова ако ходя на държавен доктор, нещата си вървят по каналния ред. След раждането ми правиха изследвания и пак ми я сложиха, въпреки че нямам никакви намерения и време за трето дете.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 19:47 от I.Hr

# 13
Не, не ми пуснаха такъв, сложиха ми я като превенциа. Акушерката ми изписа рецепта и си я взех от аптеката. При нас не мога да казвам искам това или онова ако ходя на държавен доктор, нещата си вървят по каналния ред. След раждането ми правиха изследвания и пак ми я сложиха, въпреки че нямам никакви намерения и време за трето дете.

Благодаря много за отговорите Ви! Моите резултати от Антителата излязоха, всичко е наред, Слава Богу! Сега остана да си взема утре БХС, надявам се и там всичко да е наред! Благодаря Ви, още веднъж!

# 14
Чудесно. Пожелавам ти лека бременност и лесно раждане. И не се притеснявай толкова, ако евентуално се почви пролем с антителата, знаеш че има решение.

Общи условия

Активация на акаунт