Зоната!

• 30 303
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Mediterraneo
Какъв език ми трябва? Испански не знам.

Да не мислиш, че аз знам  Mr. Green Учи се, въпреки че е с много тежка граматика( съвсем спокойно се сравнява по степен на трудност с българския).

Тарталета Къде живеете, в БГ ли?

Не, при Яна съм, ама ни делят едни 7-800 километра  Laughing Тя е на океана, аз- на Средиземно море.

Между другото- онази вечер имах на гости една съфорумка, която живее в Мадрид. Не знам да е дошъл човек тук и да не се е влюбил в града  Heart Eyes

# 676
Е с тези снимки на мекици, поне издайте рецепта и как ги правите в скрит текст.
Не съм яла мекици от ученичка. Миналата седмица се сетих за тях и обиколихме май всички закусвални в центъра и съседните комплекси в Бургас-мекици няма! Не се правели. Shocked

Времето днес е перфектно. Обожавам да е такова. Нито студено, нито топло, 20-23 градуса и лек ветрец Heart Eyes

Да сложа и аз снимка. Не е моя, нито снимката, нито къщата, но много ми харесва. Езеро, планина и къщичка.

Я кажете за тази сиеста, това като голяма обедна почивка ли е? Как е работното време на магазините?

# 677
  • София
А, Деми, далеч съм от мисълта, че Англия е Лондон. Затова казах, че умирам И за Лондон. Живяла съм и в доста по-малък град там. Просто всички си е моето-като се почне от времето, хората, атмосферата, сградите.
Ама съм патка и се прибрах в България.
Пък малките населени места "селски тип" имат едно такова специфично очарование!
Многи ме боли главата. Исках да поспя малко, точно се унесох и децата започнаха да се гонят. Еми набих ги! Ама не че ми се спи по-малко де. Единственият плюс е, че сега и двамата са си по стаите и четат  Twisted Evil
Баща им утре ще ги води на мач на ЦСКА и те уж цял ден бяха мили и добри, да не би да им се размине мача и баш на финала изядоха боя.
Барелинка, ако на годти ни каниш там, веднага да тръгвам!

# 678
  • Другата България
Какъв език ми трябва? Испански не знам.

Да не мислиш, че аз знам  Mr. Green Учи се, въпреки че е с много тежка граматика( съвсем спокойно се сравнява по степен на трудност с българския).

Яна мисли, че се шегувам обаче.
Аз имам муха в главата за емиграция, която засега се е кротнала, но пък се случват разни неща, които май ще я пуснат на воля...Англия не ми е приоритет заради времето, а знам английски, към Германия съм се насочила някак, октомври почвам немския, но пък с тази Испания Янчето много ме запали....

Merri_An Чувстваш ли се положително заредена след почивката?
Стига с тия перални, седни малко си почини. Wink

Сис, при нас е голЕма гняс, вече е 14 градуса, вали едно такова гадно - ръмоли като че ще го обръща на сугращица Mr. Green Sunglasses ooooh!, та нали трябва и да изсъхне туй пране...утре гледам някакво слънчице наднича от синоптика, дано да са познали, та макар и минимално...
Толкова се ядосах заради пустото време, че вчера следобяд и басейна вътрешен не работеше, та малко ми се скапа настроението. Но съм да, може да се каже, че съм ок. smile3521

# 679
  • София
Ан Мари и мен Янчето много ме блазни с тия фиести и сиести. Ти нямаше ли да тръгваш днес?
Иначе ММ много иска да отидем в Мюнхен или в краен случай Аугсбург.

# 680
  • Euskal Herria
Мери Ан, Испания е много голяма и във всяка област е различно. Имат общи закони и разпоредби и същевременно всяка област (комунидад) прилага и свои закони. Същото е с цените и условията на живот. При нас е доста скъпо, сравнено с останали части на Испания, но ни водят като район с висок стандарт на живот. Не знам дали е така. В интерес на истината, за Билбао не знаехме нищо, единствено с баските терористи от ЕТА го свързвахме. С много страхове и резерви приехме идеята за живот тук и се радвам, че нищо от мрачните прогнози не се сбъдна. Напротив, много спокоен и уреден град е. Ако ви е интересно, мога да разказвам. Поне това, което знам и съм разбрала. И естествено - снимки също ще пускам.

Барелина, сиестата е голяма почивка по обяд, т.е. обяд+кратка дрямка. Сиестата на моят мъж е 2 часа  Simple Smile.

Почна да гърми и трещи, да превалява... Ама това не отказва хората от фиестата - гледам през прозореца, че тръгнаха вече към центъра. Моят мъж се колебае - дали да изчака да спре, или да отиваме. Ама пък то тепърва почва всичко, така че дори и да пропуснем нещо, не е страшно  Mr. Green.

# 681
  • Другата България
Ан Мари и мен Янчето много ме блазни с тия фиести и сиести. Ти нямаше ли да тръгваш днес?

Дори и се изпрах. Whistling
Писах вече, че времето ме докара по - рано от предвиденото. #Cussing out
Яна, интересно ми е. Може да разказваш.

# 682
  • София
Нещо ми е убягнало. Сега прочетох!

# 683
  • Другата България
Нещо ми е убягнало. Сега прочетох!
Е, няма нищо. Аз си се ядосвах, ама ми мина. Сипах си едно малко за отскок. Wink

# 684
Мечтата ми е да живея в малък английски град. Много малък. Или френския прованс  Heart Eyes

# 685
  • София
Мечтата ми е да живея в малък английски град. Много малък. Или френския прованс  Heart Eyes
Айде де. И в кой град ще ти кажа дори Simple Smile И отборче си имат, та нашите няма да са ощетени. Simple Smile

# 686
Айде де. И в кой град ще ти кажа дори Simple Smile И отборче си имат, та нашите няма да са ощетени. Simple Smile

Кой, кой, кой?

# 687
Чета ви и ми е става едно такова носталгично ;Лондон ,бебе, Париж, емиграция , квартири ,трепети..

Живях в Лондон 12 години и половина .Обожавам го този град ,в кръвта ми е , израснах там като човек , моя втора родина е , но... не ми харесва да живея там след 2007 -ма и ЕС .
Искам си старата консервативна Англия със затворените граници .

Сега живея  в Канада в малък град ,по размер е колкото Бургас , и ми харесва ,но ще мине време преди да се влюбя в някой град както бе с Лондон . Мислех ,че най-големият град Торонто ще е нещо сходно ,но  не се доближава даже близо до Лондон и атмосферата там . Остава да видя и Ванкувър и да намеря следващият си елегичен пристан .

Днес е едно дъждовно и зелено , съседката Лондончанка дойде да пием чай и сърцето ми трепери като чия акцента и си спомня живота ни там .Цялото ми семейство е там и с удоволствие ще се връщам там за малко за да си взема дозата носталгия.

Така се чувствам и в Пловдив и в Търново .
Но днес ми е минорно ,лирично и дъждовно и влизайки в темата виждам колко тя ми импонира на настроението.

Довечера като си пуснем и камината ще се пренеса в нашата къща там и ще слушам ромоленето на дъжда по первазите и ще си мисля за следващата фаза в живота ни тук.  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 21:33 от Анонимен

# 688
И аз да се метна при вас, че Лилето ме "гледа лошо"  в оная тема 😉 Искам и аз в Испания по островите обаче☺ Зимата бях на Тенерифе и съм очарована. Топло, приятно, мили хора, цени народни.... Тази зима пак сме там Party В дълга отпуска съм та ще ви "наглеждам" да не се сядете за няма нищо Crazy

# 689
  • София
Скрит текст:
Чета ви и ми е става едно такова носталгично ;Лондон ,бебе, Париж, емиграция , квартири ,трепети..

Живях в Лондон 12 години и половина .Обожавам го този град ,в кръвта ми е , израснах там като човек , моя втора родина е , но... не ми харесва да живея там след 2007 -ма и ЕС .
Искам си старата консервативна Англия със затворените граници .

Сега живея  в Канада в малък град ,по размер е колкото Бургас , и ми харесва ,но ще мине време преди да се влюбя в някой град както бе с Лондон . Мислех ,че най-големият град Торонто ще е нещо сходно ,но  не се доближава даже близо до Лондон и атмосферата там . Остава да видя и Ванкувър и да намеря следващият си елегичен пристан .

Днес е едно дъждовно и зелено , съседката Лондончанка дойде да пием чай и сърцето ми трепери като чия акцента и си спомня живота ни там .Цялото ми семейство е там и с удоволствие ще се връщам там за малко за да си взема дозата носталгия.

Така се чувствам и в Пловдив и в Търново .
Но днес ми е минорно ,лирично и дъждовно и влизайки в темата виждам колко тя ми импонира на настроението.

Довечера като си пуснем и камината ще се пренеса в нашата къща там и ще слушам ромоленето на дъжда по первазите и ще си мисля за следващата фаза в живота ни тук.  Heart Eyes

Контеса, може би просто свързваме страната с такива положителни емоции. Това е мястото, където и аз "израснах", оформих се, сблъсках се със самостоятелността и видях, че всъщност се справям много добре, видях многопластие. И да точно за оная консервативна Англия си мечтая и аз. Приятелката ми остана там, не можа да се върне в България.
А акцента, онзи типичния, непроменен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Пууу, размечтах се. Определено ми е време за екскурзия до там.

Кристин, много ми е приятно да те видя!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт