Забременели след инвитро - тема 13

• 54 491
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Окончателно се отказвам от клиника Надежда! За нас няма място там явно, просто не ми го казаха директно. Не може да ме гледат веднъж на 2 месеца при положение, че при тях ми бяха процедурите, всичко сами си финансирахме и взеха луди пари, а сега нямат час за прегледи. Много съм огорчена. И същевременно объркана- а сега накъде? От Надежда казаха, че си е мой проблем, че не съм ползвала целия пакет и всички изследвания. Е как мой, като те нямат часове? Сама ли да си правя микробиология и УЗ? 
За раждането накъде сте се насочили- в частна или в държавна болница?

# 376
  • Живее на Луната
Дивчо, не се отчайвай! Надежда не е единствената болница и там не работят най-добрите лекари. Има много други алтернативи където можеш да се следиш и после да родиш.

# 377
И моето инвитро е в Надежда, но не се следя там. Да не говорим за подмятането на пациентки си м/у имуноложките, репродуктивния лекар и АГ-то и липсата на координация между тях и поемане на сериозна отговорност.
Явно са ОК когато се касае за репродуктивния сектор, от там нататък ooooh!

ЖК съм при Ташков, реално се следя при Сигридов. За сега преглед не ми е отказал и ми угажда на капризите.
Доволна съм!  

Има доста теми за добри гинеколози в София, със сигурност има и други добри специалисти.

# 378
За кафето и аз пия но само сутрин и си го правя по слабо с мляко, досега не съм имала проблеми

Аз какъв корем имам , чак се плаша за 4 месец #Crazy,  стискам палци всичко да е наред     bouquet
Ние, последните дошли сме скромни, още няма с какво да се похвалим.
Утре ми е БХС-то и нямам търпение да се видим с малкото същество, а и Сигридов ми е обещал пола да ми каже на този преглед Mr. Green

Томи Честита дъщеричка !   bouquet
Лилка честито и леко бременеене   bouquet
Дивчо не се ядосвай ще намериш, по добри лекари и по добро отношение  Simple Smile
За раждането лекаря който си ми е от началото изражда в Шейново, и сигурно ще съм там  newsm78

# 379
Дивчо  smile3525 при кой лекар си? Аз почвам ЖК сряда. Леле ако и при мен е така... Аз от сега съм си ангажирала два часа за следващите пъти... Ох да му се невиди, как пък няма едно нещо да тръгне като хората в тази държава. Ако искаш да ти дам тел.на Стаменов на лични. Убедена съм, че ще ти съдейства и помогне. Ама защо за всичко трябва да ги ръчка той.

# 380
gerito_88 за да не се чувствам просто воайор преди малко и аз се щракнах със скромните си /за сега/ размери.

# 381
Здравейте   bouquet
Не съм се включвала отдавна, чета ви и все си казвам ще пиша, но времето ми е кът Sad

Видях, че сте коментирали кафето. Тези дни и на мен ми се препи, от преди трансфера не съм пила. Аз не, че съм голяма кафеджийка, но си имах ритуал събота/неделя да пия по едно айс кафе/капучино.

Наближава часът за ранната ФМ и БХС и се вълнувам доста. На 3.09 имам час във Варна.

След това на 29.09 имам час тук при акушерка. Запознаване и информация  Crazy
А на 12.10 имам час за така нареченият им обстоен преглед в 18-20 седмица.

Аз досега почти нямах корем и имам само една снимка, та не мога да се включа още в албума Simple Smile Но вече сякаш започна да расте и обмислям след 2-3 седмици да започна да се снимам ежеседмично Simple Smile

# 382
Estlar сега те видях в албума. Ама ти си много нежна и финна. С това малко коремче Mr. Green
Спазваш ли някакъв хранителен режим? Изглеждаш много, много добре  bouquet

# 383
Тцъ. Просто злобата килограми не качва.  Mr. Green

П.С. Има неща, които не ям, но не защото спазвам режим, а защото не обичам. Не обичам сладко и десерти, не обичам месо, но ми се налага да го ям по малко сега през бременността.

# 384
Честита дъщеричка на Томи!

За кафето, след прокървяване в ранните седмици се опитах да го спра, издържах десетина дни, докато на любимия не му омръзна да ме гледа да блуждая като ударен самолет .. заинтересувал се, прочел и една сутрин ми поднесе кафе плюс статия че в умерени дози кафето не вредяло през бременността   Sunglasses

Преди време тук стана дума какъв луд график спазваме, че да жонглираме между храненето, л-тироксина, утрогестана, желязото, магнезия, калция и кой каквото приема Simple Smile  Та това се сетих сега, като вкарах в уравнението и кърменето  Whistling 

Пак да кажа - добре дошли на новите момичета, лека и спокойна бременност до термин! 

# 385
  • София
Преди време тук стана дума какъв луд график спазваме, че да жонглираме между храненето, л-тироксина, утрогестана, желязото, магнезия, калция и кой каквото приема Simple Smile  Та това се сетих сега, като вкарах в уравнението и кърменето  Whistling 

Аз съм си направила менделеева таблица по часове и си отбелязвам кое хапче в колко съм изпила, а за фраксито даже съм си направила стрелки вляво или дясно да се бода, да не си затормозявам бременелския мозък  Laughing

# 386
Еххх тъкмо се наканих да кача снимка и видях estlar-чето, каква фина мацка е и направо ме досрамя  Blush. Вярно, че са двама, а и добре си ги храня  Mr. Green

# 387
Честита радост на Томи@   bouquet
Момичета от вчера се зарових в едни теми за тромбофилии и започнах много да се стресирам.Пиша тук,защото предполагам,че всички преди инвитрото сте минали през това изследване и сте запознати.Аз си биех фраксипарин 20 дни преди трансфер и още 10 след това.При положителния тест за бременност ,доктора ме пита имам ли тромбофилия ,аз казах ,,не''.Отговора му беше да спирам фраксипарина и аспирина.Та резултатите ми са:
Фактор V Лайден-мутация R506Q           нормален генотип
Фактор ll (Протромбин)-мутацияG/A20210                нормален генотип
Инхибитор на Плазменогенния активатор-PAI 4G/5G             Хетерозиготен носител4G/5G
MTHFR-мутация C677T                                       Хетерозиготен носител C/T
Солево изолиране        1
КОМЕНТАРИ:
1)Норма
2)Не се отчита повишен риск за венозни тромбози въз основа на изследвания показател
3)При генотип C/T може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%
Това е.Хвана ме страх ,като прочетох какви ли не страхотии за след 20 г.с.  ooooh! Другата седмица съм на преглед и мисля да отида пак с изследванията и да го попитам дали е съвсем сигурен ,че не ми се налага да бия фраксипарин.Не че изгарям от желание нооооо....много филми ми влезнаха в главата пак.Все ми се струва че ще пропуснем нещо....Дано не съм права

# 388
  • Живее на Луната
Момичета, как са ви левкоцитите? Моите излезнаха 11 и нещо при горна граница 10 и нещо. В интернет чета че било нормално при бременни ама дали е така  newsm78

# 389
  • При вещиците
Момичета, как са ви левкоцитите? Моите излезнаха 11 и нещо при горна граница 10 и нещо. В интернет чета че било нормално при бременни ама дали е така  newsm78
и на мен така ми каза док миналата седмица, че с малко отгоре за бременна не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт