Забременели след инвитро - тема 13

• 53 808
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Франи, защо не се консултираш с Начев по телефона?
Аз така миналия месец му звъннах, помолих за 5мин време, казах му последните си 2-3 изследвания и дозата и той ми каза какво да правя. В интерес на истината първо ми се видя много висока дозата, която ми даде, но този месец като пуснах контролата се оказа, че леко съм вдигнала ТСХ въпреки високата доза т.е. той е бил прав.

Според мен ако му обясниш, че си от Русе и нямаш възможност да го посетиш няма да те върне. А за твое спокойствие като идваш пак до Сф при Сигридов мини и през Майчин дом при Начев, там наплива го няма. Самодозиране не ми се струва изобщо удачно особено при бременност...

ivankaka така е преценил за теб, не значи че за всички е така. На моя приятелка ги следи, назначи и терапия и сега пак иска да ги пусне след 15 дни... с нея сме в една и съща седммица. Това което съм казала не си го измислям, от него съм го чула. Все тая, не искам да споря. Исках само да помогна със споделен опит...

# 661
  • Варна
naskomimi, преди няколко месеца имах същите терзания с плацентарните молекули. При това аз не се проследявах в Надежда, а извън тази клиника никой не се занимава с това. Като се хванах на хорцето, чинно ходих да пускам кръв и после да се чудя какво да правя с резултатите и препоръките.  А са и скъпи тези изследвания, 90 лева всеки месец не е пренебрежимо, особено като дори нямах с кого да коментирам препоръките. Пуснах се от хорцето на 16-тата седмица, но продължи да ме гложди отвътре... толкова изстрадана бременност е, как може да не правя всичко възможно.  Трудно е, дано поне Персенска да ти даде някаква насока.

Този пост все едно аз съм го писала... И аз ги пусках последно в 16-та и всеки път едно и също - единия показател леко завишен, продължавай същата терапия. Обаче освен всичко стандартно, аз имам и Преднизолон кортико, който хич не се нрави на следящия ме лекар. Та взех решение вече и аз да се "пускам от хорцето", макар имунолозите да казаха в 20-та седмица пак молекули. Спирам ги тези молекули, спирам и кортикостероида...

# 662
  • Живее на Луната
Сигридов ми е разказвал, че той е въвел използването на Неупоген в Надежда. Било експериментално с цел да се заблуди организма да не отхвърли ембриона. Да, обаче се оказало че така допускали много увредени ембриони да се имплантират, след което масово следвали спонтанни аборти в по-късни седмици. сигридов поискал да спрат да го използват, но му отказали. Благодарение на това се вдигала успеваемостта на клиниката по фонда, защото се брояли положителните тестове, а не родените небета. това ми е разказвал той, не знам до колко отговаря истината. Аз слава Богу не съм имала такива терапии.

# 663
+1
Белл, на мен ми го каза същото. Той категорично отрича неупогена.
 Относно плацентарните молекули в Турция въобще не им обръщат внимание и тяхното мнение е, че са ненужни, както и вливания на имуновен. Не знам защо само мамите от "Надежда" влизат в тези филми, започвам да си мисля, че е начин за вземане на пари.
Лили, добре гледаш принцесата  Heart Eyes
Франи не се тормози излишно, май повечето лекари ги гони този синдром  Joy Joy Аз моя си го коткам да ми пуска болничните, а всички изследвания ги коментирам със Сигридов. Харесвам го този човек, излишни хапове не изписва и ако не му харесва нещо, си те нарежда без да му мигне окото  Joy Joy
Някъде по-назад в постовете прочетох, че има момичета, които пият утрогестан след 12 г.с. та дори до края на бременността. Доколкото ми е известно утрогестана се взима при необходимост до края на 1-ия триместър месец за задържане, след като се образува плацентата, той не е необходим. Все пак е хормон и прекомерната му употреба може да навреди.

# 664
И аз бях за кратко в клуба на плацентарните мулекули. Пуснах ги за първи път в 12 г. с. след като почти си ги изпросих от Стаменов. Едната стойност излезе на долна граница, другата леко над горната. Прецених, че така може да си играем до безкрайност и не съм правила контроли повече. Самопредписах си спокойствие и добра храна. Нека Бог да ни закриля.

# 665
b]Бел[/b], подкрепям! Peace Абсолютно същото Сигридов разказа и на мен. Бях потресена, като разбрах как този неупоген ни го прилагат, без изобщо да са изследвани докрай ползите и вредите от него...
Плясмляс, ако тсх-то ми се е вдигнало този месец, ще те послушам и ще звънна на Начев, макар че ще е доста неудобно така, без да съм била досега при него - да искам консултация по телефона newsm78

# 666
  • При вещиците
Мдааа, изводът е че ни се дават много излишни лекарства. Аз като Тома неверни питах 3 лекари за всичко. Все още ме е яд, че взимах мултивитамините, а от тях само се помпаме нас и бебетата си.
Бел, и на мен ми идва едричка. В 27 гс беше 1300 гр, сега 2900 +/- 450 и ние едрички, май е нормално ( аз раждана 4 кг, ММ 4,5 кг)

# 667
Момичета, обърнахте темата в оплюване на Надежда и възхвала на Сигридов за пореден път. С едни и същи "аргументи", които чета сигурно за поне трети път от началото на бременността, но тези аргументи не са базирани на истината.
- след 12 г.с., когато приключи поддържащата терапия нямам предписани лекарства, освен магнезий за по няколко дни, когато имах силни контракции в ранен месец веднъж и сега, когато рискуваме преждевременно раждане, ако не овладея контракциите. Няма "масово подтискане на контракциите, които са естествени" и "помпане с витамини".
- поддържащата терапия след инвитрото включваше утрогестан, да, но още чакам текст на английски, който твърди, че прогестероновата трапия уврежда момченцата, както се твърди от Сигридов. Западните лекари не са стигнали до този гениален извод и масово си предписват прогестеронови инжекции и те. Че и до късни седмици за задържане (влияе на шийката, не е излишен след 12 г.с., ако има проблем с нея).
- не съм имала неупогени, имуновенини, плацентарни молекули и другите "масови" терапии в Надежда. Всъщност като изследвания съм пускала само кръв, урина и МБ. Изключвам амниоцентезата, защото тя няма нищо общо.

Нека да спрем и да си върнем позитивния дух на темичката. Грозно ми е да се препредават обвинения от един лекар към бившия му работодател, които от моя скромен опит нямат нищо общо с истината. Знам, че успях от първи опит там и уважиха желанието ми да не правя предимплантационна, че екипът от пренатална са много мили и оглеждат всичко много внимателно, справиха се идеално с амниоцентезата, а следящият ме лекар е винаги на телефона и не предписва излишни лекарства.   bouquet

# 668
  • Варна
Абсолютно съм съгласна с  Estlar. Забелязвам, че на Сигридов се гледа като на Господ Бог и неговото мнение се преравнява на закон.
Когато напишеш "Утрогестана е вреден." и това е подлатено само от мнението на един-единствен лекар, рискуваш да причиниш невероятни тревоги на някой с по-слаба психика, който чете този форум. Уважавам Сигридов и го смятам за добър лекар, но някои неща, които казва, не са верни. Както е писала и  Estlar, Утрогестана се изписва и ри скъсяване на шийката и ри други проблеми и не е вярно, че играе роля само до образуване на плацента.
Аз съм в 19-та седмица и съм на Утрогестан и Дуфастон максимални дози. Е, не ходя при Сигридов, но не се следя и в Надежда.

# 669
Не мисля, че някой е срещу Надежда, поне аз не съм. Дразня се само на имуноложките  и техните недомлъвки и размотаване на и без това притеснените пациентки.
Може би е станало недоразумение в отричането на утрогестана от Сигридов. Аз съм с останала с впечатление, че отрича прилагането му на общо основание, а не тогава когато наистина има нужда.

Тъпо е да се дръгнем по форумите за това кой прав, кой крив.
Всеки избира на кого да вярва.
Важното е да сме спокойни, че стреса и страха със сигурност не ни помагат.

# 670
  • Живее на Луната
Момичета, тук никой не плюе по един или друг лекар и не мисля, че по някакъв начин се е нарушил добрия тон в темата. Аз лично имам 4 неуспеха в Надежда съпроводени със всичките им "експерименти" върху моето тяло, довели не само до финансови последици, но и до физически. Но както виждате дума лоша не съм казала против Надежда и лекарите там, даже до последно се чудех дали там да не раждам. Всички тук споделяме различните гледни точки на лекарите ни и това може да е само от полза. Да, вярно е че има доста пациентки на д-р Сигридов, които не крият добрите си чуства към него, но какво лошо има в това? След 4 години мъки по клиниките този човек ми даде спокойствие по време на бременноста, което е безценно. Момичета от чужбина също споделят как им се следи бременноста там и в много отношения съвпада с практиките на Сигридов. Нека не се дразним на тема клиника и лекари, но и да не се ограничаваме в това кой какво ще сподели. Важното е да си помагаме, ако вас ви дразни даден пост просто го подминете, за друг може би е полезен  Peace

И да ви разкажа за моята драма с гъбичките от понеделник. Оказа се че това не било моето изследване, добре че се усетих да погледна имената преди да си предписали лечение. Моите изследвания са чисти.  Crazy

# 671
Бел, ти самата говореше в пост на тази страница, че в Надежда прилагат Неупоген според Сигридов, за да си повишават успеваемостта и да може и увредени ембриони да се прикрепят. Това нито е подкрепено с доказателства, освен мнението на Сигридов, нито е в интерес на добрия тон на темата. И това е само един от коментарите. Зачетете се в последните страници - имунолозите точат пари с излишни изследвания, имплантират увредени ембриони, назначават вредни лекарства...  ooooh! Това, ако се докаже, е престъпно. ама иначе нямало плюене против болницата. ок, мир да има, спирам по темата.  bouquet

# 672
  • Живее на Луната
Естлар, казах какво е мнението на Сигридов, нито заставам зад него нито му вярвам на 100%. Споменах го защото преди това се коментираше какво бил въвел Сигридов в Надежда и какво не. Лично аз смятам, че понякога и неговите твърдения са крайни, но всеки си има глава на раменете и си решава на какво да вярва. А ти недей приема нещата така лично, важното е ти за себе си да си доволна от лекаря си и да си спокойна през бременноста си.  Peace

# 673
  • Варна
Да, вярно е че има доста пациентки на д-р Сигридов, които не крият добрите си чуства към него, но какво лошо има в това? След 4 години мъки по клиниките този човек ми даде спокойствие по време на бременноста, което е безценно. Момичета от чужбина също споделят как им се следи бременноста там и в много отношения съвпада с практиките на Сигридов. Нека не се дразним на тема клиника и лекари, но и да не се ограничаваме в това кой какво ще сподели. Важното е да си помагаме, ако вас ви дразни даден пост просто го подминете, за друг може би е полезен  :peace

Няма абсолютно нищо  лошо в това да имат добри чувства пациентките към следящия ги лекар. И аз имам добри чувства към моя следящ лекар и той е преценил, че за мен и моя случай е необходим приема на Утрогестан.
ОК, да не се ограничаваме кой какво ще сподели,  обаче не виждам как едно такова твърдение:
Някъде по-назад в постовете прочетох, че има момичета, които пият утрогестан след 12 г.с. та дори до края на бременността. Доколкото ми е известно утрогестана се взима при необходимост до края на 1-ия триместър месец за задържане, след като се образува плацентата, той не е необходим. Все пак е хормон и прекомерната му употреба може да навреди.
... може да бъде полезно на някой, на когото е изписан Утрогестан и след 12-та седмица.
Призива ми е да се въздържаме от подобни категорични твърдения, защото това може да вкара някой в страшен филм.

# 674
  • Живее на Луната
Относно приемането на Утрогестан след 12 г.с. пак ще си позволя да кажа какво е мнението на Сигридов (извинявам се предварително ако дразня някой с това). Това което е написала Еди е абсолютно вярно  в масовия случай, когато няма усложнения. Има случаи обаче, при които е необходимо приемането му след това, но това се преценява от лекаря и то не е "за всеки случай", а защото си има конкретна причина. Питайте си лекарите да ви обяснят защо е необходимо или не да се приема даден препарат иначе тук само си чешем клавиатурите. Аз си мисля че ако лекаря ти даде логично обяснение нямаш място за тревога, всичко друго е дрън-дрън и локуми.

Общи условия

Активация на акаунт