За хората пиещи синтром!

• 5 793
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да попитам тези от вас пиещи синтром, колко бързо забременяхте. Имахте ли много проблеми, прибегнахте ли до други методи за забременяване. Въобще разкажете ми как протече всичко.

ПП. само да уточня за какво го пия този синтром, защото се пие за най-различни неща. Аз съм оперирана 2-ти от сърце и сега съм на схема и са ми казали, че трудно може да забременея. Все пак искам да прочета опита на някой друг!  newsm12

# 1
Отиваш при съдовия и той ти казва как да го спреш, да минеш на фраксипарин и да забременееш след това. Синтром и бременост-изключено.

# 2
Тоест искаш да кажеш, че действа като предпазно средство  Mr. Green  трябва първо да мина на фраксипарин (на инжекции) и ще стане??

# 3
А, не казвам това. Как ще забременееш от фракси  newsm78
Казвам, че синтрома е абсолютно несъвместим с бременост.

# 4
да де   Laughing и аз това имах предвид sigma  ... че първо трябва да го спра и след  това опитите за бебче  #Crazy

# 5
аха.
Само че тук трудно ще намериш човек в твойта ситуация. Дори и аз почнах синтрома веднага след раждане. Спрях и кърмата, защото минава до бебето.
Трудна работа.
И през цялата бременост ще си на високи дози фраксипарин.

# 6
знам, че тогава когато забременея може и да не мисля за това, но от самите инжекции от скалата от 1 до 10 каква е болката. Не за друго, но нали знаеш, че има хора който изпадат в ужас от разни неща. Емии моя страх е от игли и болка Grinning Grinning Grinning

# 7
Няма болка. С времето местата посиняват и сърбят. Неприятно е, но с времето ще ти се стори смешно, че въобще си си мислела такива неща.
Аз имам над 500 инжекции сложени през 7 месечната ми бременост.

# 8
супер, много ти благодаря за инфото Simple Smile страхотна си  smile3525

# 9
Тоест искаш да кажеш, че действа като предпазно средство  Mr. Green
Не е противозачатъчно, а Синтром е тератогенен, предизвиква малформации на плода. Не пий Синтром малко време преди и по време на бременност. Даже, ако го пиеш, вземи мерки да не забременяваш. Обезателно предвиди време за изчистване на лекарството от организма, преди да решиш да забременяваш - има различни данни за елиминиране на лекарството от организма, напр. елиминиране в продължение на 1 седмица след единична доза Синтром. При бременност ти трябва фраксипарин или клексан, както ти е писала Сигма, но трябва доктор да ти каже с какви дози да преминеш от едното лекарство към другото, за да не е опасно за здравето ти.
Ако не си правила тест за генетична предразположеност към тромбофилии (напр. в Майчин дом), в твоя случай е необходимо.

# 10
Брей и аз нещо ново да  науча. Знам, че синтрома се натрупва в организма, но не знаех че се чисти за седмица.

# 11
Така пише, не съм проверявала. Пише, че единична доза се елиминира след седмица, обаче при системно приемане е логично да се елиминира за още повече време и трябва да се има предвид натрупването. Важно е да се знае при планиране на бременност, дали организмът се е изчистил от синтром в кръвта, но не знам кои български лаборатории могат да правят този рутинен анализ. В Майчин дом, в генетичната лаборатория, където правят и тестовете за тромбофилии, доколкото разбрах имат такава нова апаратура, но дали я ползват с такива цели? Възможно е в Токуда или другаде също да могат да установят, дали има синтром в кръвта.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 23:58 от mammita2012

# 12
По принцип едно ИНР дава веднага представа колко синтром е останал в  кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт