Любители на Котки Тема 97

• 62 932
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мерси Таня, от линка със снимката във фейсбук, на предната страница. Една сива пухкава прелест.

Аз видях линковете, но не се виждат снимки. Предполагам, че са само за приятели или нещо такова. Профи и тя е написала, че не ги вижда.

# 376
  • Варна
Ох, бее!  Heart Eyes Черно-белите са ми слабост от две-три години.  Grinning

Не съм си купила все още унищожител за разни документи, а имам нужда. Непотребните все ги късам на дребни парченца. Пиратя би се справил идеално.  Mr. Green
То може и някоя от моите да се справи де.  hahaha

# 377
  • София
Мерси Таня, от линка със снимката във фейсбук, на предната страница. Една сива пухкава прелест.

Аз видях линковете, но не се виждат снимки. Предполагам, че са само за приятели или нещо такова. Профи и тя е написала, че не ги вижда.
Странно, да не би да ми е приятелка, пък аз да не знам  Grinning Проверих, не е, вижда се снимката на котанката само, но наистина е с ограничен достъп. Не знам...
Стейси, на мене също ми харесват много   bouquet

# 378
  • София
  Хайде сега! И аз си обичам котката, и не съм я махнала (предишната) и при двете бебета, но да твърдиш, че с паразити се заразяваш от нищото е нелепо.  Peace Не си мия ръцете всеки път, когато пипам нещо или вдигам нещо от пода, но си мия ръцете ВИНАГИ преди хранене. Мия/беля и всички хранителни продукти непосредствено преди употреба. Това е достатъчно. Все пак са паразити, не е ебола! А котката няма как да го прави. Тя се ближе и поглъща яйцата на паразитите, попаднали по козината й. Затова е добре да се ограничи внасянето на паразитите отвън, т.е. влизане с обувки, вкарване на количка, колело и т.н. Точно както се прави и при лазещо бебе-то също не си мие ръцете преди да ги лапне, поне когато не го виждате.  Wink

Грам не ми се спори, но това за заразеността при хората с паразити не го твърдя аз, а лекарите. За да сочат цифри от порядъка на 90 %, не ще да е случайно. И със сигурност не е причинено само и единствено от домашни любимци. Нелепо или не, но си е факт. Както казва Тери Пратчет, факта е най-упоритото нещо на този свят.

# 379
Вариант за махане на котката НЯМА  Mr. Green

newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 Браво! Само така! Ненавиждам хора, които при първи признак за проблем бързат да натирят котето или кучето. Обаче, хора, никой ли не се замисля, че за да си завъдиш глисти, котката въобще не е задължителен посредник? Така, както тя може да прихване някое яйце на глист от обувките, така и всеки човек може да си забърше зараза по точно същия начин.
И аз не ги разбирам такива хора.За мен котето е ПЪЛНОПРАВЕН член на семейството.А за заразяването,то е ясно че маца е хванала глисти благодарение на нас.В крайна сметка тя не излиза от къщи,къде да ги хване?Ние сме й ги донесли па един или друг начин.Въпросът е че първо в нейното ако видях.
С хапчето беше доста забавно.Представяте си.Само като спомена "хапче" и "котка" в едно изречение и вече е ясно hahaha
Смело пробвах по изпитаната рецепта-хапчето на прах,фунийка и духване в гърлото.Да ама не!Това съм го правила на обикновени котки.Оказа се,че да отвориш устата на тъпомуцунеста котка не е никак лесно Joy След доста опити накрая ММ успя,аз духвам прахчето но по някакъв начин маца издиша (да не кажа че и тя духна в тръбичката Shocked)и голяма част от прахът се върна към мен и ми влезе в очите.Тя самата погълна около 40% от хапчето някъде.След това се оттегли обидена,но съм сигурна че се подхилваше като си миех очите от прахчето Crazy
Ще видим дали това количество ще има ефект и ако няма ще карам по план Б.Разтварям хапчето в малко вода и го изпръсквам със спринцовка в устата.Пак ще е проблем отварянето,но поне няма да издиша хапчето.Та така-котка и хапче...класика.

# 380
  • София
Ми да взема да споделя как аз процедирам с хапчето: счуквам на прах, идеално. Смесвам с малко масълце, и почвам да мажа по малко отгоре на лапичките. По много малко, защото ако е по много, тя ближе и изплюва по-големите парченца. А като е по малко, си го изблизва съвсем чинно. В случая се залага на маниакалния им стремеж към чистота, не търпят да има нещо омазано по тях. Щом мазнеш малко - и почва да ближе. Сладкишката ми тя.

# 381
Днес давах хапче. Голяма борба беше.  Crazy 1:0 за мен.
Утре мисля да го направя на прах и да го смеся с пастет.

# 382
.....да не кажа че и тя духна в тръбичката Shocked)и голяма част от прахът се върна към мен и ми влезе в очите.......След това се оттегли обидена,но съм сигурна че се подхилваше като си миех очите от прахчето Crazy

Joy Joy Joy  Hug

# 383
  • София
Смело пробвах по изпитаната рецепта-хапчето на прах,фунийка и духване в гърлото.Да ама не!Това съм го правила на обикновени котки.Оказа се,че да отвориш устата на тъпомуцунеста котка не е никак лесно Joy След доста опити накрая ММ успя,аз духвам прахчето но по някакъв начин маца издиша (да не кажа че и тя духна в тръбичката Shocked)и голяма част от прахът се върна към мен и ми влезе в очите.Тя самата погълна около 40% от хапчето някъде.След това се оттегли обидена,но съм сигурна че се подхилваше като си миех очите от прахчето Crazy
Ще видим дали това количество ще има ефект и ако няма ще карам по план Б.Разтварям хапчето в малко вода и го изпръсквам със спринцовка в устата.Пак ще е проблем отварянето,но поне няма да издиша хапчето.Та така-котка и хапче...класика.

Сега освен 40 % обезпаразитена котка си имаш и 60 % обезпаразитени очи, така че си на далавера!  Joy Joy Joy И аз съм сигурна, че се е подхилвала, докато си се миела Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 384
Да измрънкам, че ми е притеснено. Трети ден Багира куца....нещо го ужили, ухапа или някое трънче го убоде, не разбрах... Вчера и на доктор го водих- освен зачервена лапичка, друго не видяха... А той просто не е същият. Стане да играе и след две- три крачки ляга, отпуснат и вял е... Confused
е

# 385
С лупа ли погледнаха лапичката? Дали няма начин с опипване да видиш дали го боли и къде точно?

# 386
С лупа, да.  С опипване го боли между възглавничките, там е и червено. Нагоре без проблем дава да му пипам крака и не реагира да го боли.

# 387
  • София
Ето го и Топчо  Wink

# 388
Оооооо, ще му изям розовите лапички  Hug

# 389
  • София
Наистина са розови, много са сладки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт