София, жк Младост - тема 25

• 82 287
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, имали някой инфо за родителски кооперативи в  квартала.

# 61
  • Хасково
Здравейте! Въпросът ми не е свързан точно с Младост, но от коя лаборатория сте доволни? Става въпрос за кръвни изследвания и хормони. Последния път ходих в Бодимед на Позитано, но като, че ли не съм много сигурна в резултата. Ииначе стана бързо и мед. сестрата, която взема материала беше мн добра, нито болеше, нито после имах синина..

# 62
  • София
sweetkids_mama аз пускам и трите в Медиата в Младост, когато ми се наложи. Като цяло съм доволна, три от дните ходят извън София, на планина или нещо подобно, в два от дните са в занималнята. Храната се осигурява от родителите.
Има голяма вероятност и трите да са отново там в посоченият от теб интервал, поне дните когато ги водят на планина, мисля че бяха вторник, сряда и четвъртък.

# 63
Ivayla_, аз ползвам услугите на Рамус вече няколко години. Доволна съм.  Peace

# 64
  • София
Ivayla_, аз ползвам услугите на Рамус вече няколко години. Доволна съм.  Peace
Споделям мнението!  Peace Peace В Младост 3 срещу сладкарницата Неделя.

# 65
  • София
Айла, благодаря за отзива!  Hug Много ми допада това с излетите, ще ги проуча. Peace

# 66
  • София
Момичета, препоръчайте читав фризьор за подстригване на бюджетна цена в Младост 1-2.
Видях в предната тема, че препоръчвате Вени от битовия комбинат в Мл. 1 (което ми е супер удобно като локация), но пишете, че се е изнесла оттам.  Grinning

# 67
Виж в РУМ или отстрани на Мармо има малък салон.

# 68
Здравейте,

Нова съм във форума, но тъй като съм от Младост - живея, работя, учила съм, децата ми са на училище и градина в Младост и това  е моя квартал вече повече от 30 години, затова не мога да не се влюча в тази тема.
 Sunglasses

# 69
  • София
Вчера минах по новата отсечка на Ал.Малинов. Минах през ХИТ-а, да напазарувам и с количката с малката, порядъчно натоварена  се запътих да се прибирам! Живея в Младост 4 .
Стигнах до подлеза, който е между Лидъл и аутлет-а и каква беше изненадата ми, когато установих, че няма рампа по която да се слезне...   Shocked

Излазите от подлеза са огромни, отделена е достатъчно много площ, даже има предвидени огромни пространства за озеленяване.... Как не ги е срам, да не предвидят рампи за колички.....
Толкова се бях натоварила, че нямаше никакъв шанс да тътрузя количката надолу,  по стълбите. Докато се чудех как да премина от другата страна на булеварда, млади мъж и жена изприпкаха по стълбите, обръщайки си главата на другата страна, не дай си Боже да ги помоля за помощ....
Тръгнах на горе с надеждата, че все някъде може да има пешеходен светофар! Да, ама не!!!
Ходих, чак до Бизнес парка, за да ползвам асансьора на метростанцията, който между другото също е на абсурдно място- по средата на нищото, след сватбения център, едва ли не почти до околовръстното!!!

Това е абсолютен кретенизъм, цяла една спирка на метрото да се ходи пеш, за да можеш да пресечеш булеварда (ако си с количка) Другия ми вариант е да се връщам до кръстовището на Вероната и да обикалям целият квартал....
Някой може ли да ми каже до кого трябва да пиша? До столична община, до община Младост или до Метрополитен-а!
Или просто да спра да пазарувам от ХИТ...

Скрит текст:

качвам снимка, за да се види колко пространство има и им се досвидя за една рампа.... ама цветенца ще има...  Twisted Evil

# 70
  • София
Аз подавам сигнали тук: call.sofia.bg . Всичко се входира, обработва, връщат отговор и по ел.поща, освен че го публикуват в сайта.
Може да пишеш и до другите, изброени от теб, а също и във ФБ страниците на Фандъкова, а и на новата инициатива Път за бебешки колички, ако си потребител на социалната мрежа.

# 71
  • София
desitka*,Благодаря!
 Писах им!

Честно казано очаквам да си измият ръцете с поставянето на онези безумни, метални релси, които не съм видяла до сега да пасват на някоя количка...

# 72
Аз редовно пиша на http://call.sofia.bg/. Макар не за всичко, определено има резултат. За някои неща разбира се, получавам стандартен отговор без действия.

# 73
днес ще пиша по повод пешеходните пътеки околко Бизнес Парка  Grinning

# 74
Здравейте на всички мами от Младост!

Наскоро се преместихме в квартала и си търсим компания за разходка на бебе и кака Simple Smile
Има бебок на 8 месеца и кака на почти 10 години. През последните 15 години това ни е третото ... и надявам се последно местене из различни части на София и с годините сякаш все по трудно човек създава приятелства, а децата си искат деца с които да си играят, пък и на мен ми липсват контактите и обмяна на опит с други мами. Ще се радвам много ако има и други в положението на новодомци, както и ако някоя мама няма против да се присъедними в разходките и игрите. Можем привечер и през почивните дни, защото на мен ми се наложи да се върна на работа. Живеем в Младост 4, района до Бизнес парка. Та и темата за пешеходните пътеки там ни вълнува особено много. Бях писала за такава пред входа на магазин 345 по пътя към метро станцията и се радвам, че вече има такава. Мястото беше особено опасно и с липса на видимост, а и детето ми пресича там за да ползва метрото. Не си мисля, че са сложили легнал полицай само заради моето мнение, но ако много хора се обединят в исканията си, може да има резултати. За щастие вече има и пешеходни пътеки на голямото кръстовище пред Лукойл, но там много трудно успявам да пресека, независимо дали съм с количка, дете или кола. Може би ще е нужен светофар. Бубанка ти за какво точно ще пишеш по въпроса за пешеходните пътеки при Бизнес парка?

Пожелавам усмихнат и весел ден на всички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт