Спирате ли на закъсал шофьор на пътя? И защо???

• 9 357
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Леле лют спор се води тук, моля няма смисъл кой колко и какво е дарил безмислено е. Това не се казва а се доказва.
Кика с мотика радвам се че се прибрах, нямаше как да го предвидя това и мъжа ми нямаше. Сега колата в бокса за смяна на гума с джанта  ooooh! няма да казвам какво направих  Whistling
В този ред на размисли и страсти, отворих темата защото бях много обидена от колегите шофьори. Може да съм била малко люта, нормално е все пак, всеки на мое място би се ядосал. Пак ще спирам и пак ще помагам, защото преди всичко съм човек. Доста инструменти си карам в багажника, че и кабели и лаптоп  hahaha и колкото и да шокирам мъжете разбирам от коли да кажем прилично.
И да знаете че на 29 тръгвам за Шумен на гости и после от там до Бяла Слатина и после пак за Софето на разходка с едно дете. Ако видите една луда този път с едно дете и зелена кола Шкода па можем и по кафе да пием  Hug

# 91
Надявам се да не те видим, мааща гащи по магистралата с детето. Но всеки си преценява.

# 92
  • София
Надявам се да не те видим, мааща гащи по магистралата с детето. Но всеки си преценява.

Joy Хаха поне имам тренинг вече, шегувам се надявам се да не закъсвам повече, а и ще ме чакат приятелите та не дай си боже да се наложи ще си чакам помощ   bouquet

# 93
ooooh!
вярно Пловдив е вторият град по големина в България и провинция спрямо градове в Европа и др. континенти, но кога стана провинция в България?!
Аман от "софиянци"!

Не бих спряла на никого, закъсал на пътя, когато съм сама, особено с дете. Гледам да не мисля за своето чувство на благородност и саможертва заради детето ми, което не заслужава да ме пребият като куче или ограбят някъде. Примерно.
Но с човек до мен спирам и съм спирала и ще продължавам...някак си ми е мъжка работа това, все ще има някой мъж на пътя, освен мен, нали?!  Laughing
На всякакви хора, припадащи по улици и тротоари (видимо не от пиянство и наркотици) обаче обръщам голямо внимание...по-безопасно ми се струва, дори да е с мен детето. Последно един дядо се спъна и си поговорихме, докато се пооправи.
Не виждам защо се ядосваш. Столицата на България е гр. София, останалите градове са провинция, а именно населено място извън столицата. Аман, не аман, има софиянци, пловдивчани, старозагорци, бургазлии и т.н.
По въпроса - да, спирам. Питам мога ли да помогна и с какво. Ако не с друго, с телефонен разговор, вода, пари, винаги има с какво да се помогне.  Спирали са ми и на мен.
За момчето от Пловдив, моите адмирации. Мъжка и човешка постъпка, а отговорът му "Помогни на друг, ако можеш" показва, че все още има добри хора.
Върнах малко назад, вечният спор София - провинция. Нищо интересно. Темата май беше за друго, далече по смислено от това от къде си родом и какъв си като същност.

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 13:09 от Herz

# 94
С мъжа ми спираме, преди години пред нас катастрофира мотоциклетист(около Търговище) и докато му оказвахме първа помощ спря и кола, и автобус, в който имаше лекар. Но вече чакахме бърза помощ. Номерът с чужденците, закъсали и предлагащи злато срещу пари сме го виждали. А пред месец, прибирайки се от Правец, спряхме на една старичка кола - мъж, жена и дете. Тя дойде до нас и поиска някакви пари, че им бил свършил бензинът. Мъжът ми даде 10 лв. Жената изглеждаше доста притеснена, а дали всичко това беше истина, не знам. Дано да сме помогнали, ако не - с тия пари няма да обеднеем. Но си е притеснително да спираш, аз , ако съм сама няма да спра.

# 95
Преди две седмици пътувахме до Бургас. Имаше доста хора, спрели колите си в аварийната лента, но никой не изглеждаше да има нужда от помощ. Представям си какво щеше да стане, ако всяка кола отбиваше при всеки спрял, за да го пита всичко наред ли е. Особено при един, който пикаеше.

# 96
  • Другата България
Преди две седмици пътувахме до Бургас. Имаше доста хора, спрели колите си в аварийната лента, но никой не изглеждаше да има нужда от помощ. Представям си какво щеше да стане, ако всяка кола отбиваше при всеки спрял, за да го пита всичко наред ли е. Особено при един, който пикаеше.

А, именно за това говорех. Спрял си някой, пуши, пикае, говори по телефон, дреме, натиска жена си.....кво да му се вреш?

# 97

А, именно за това говорех. Спрял си някой, пуши, пикае, говори по телефон, дреме, натиска жена си.....кво да му се вреш?
А как бихте реагирали на кола спряла на отбивка в 21 ч без абсолютно никакви светлини.
Не стига че беше тъмно вече мястото беше опасно заради завой... триъгълник и светлоотразителна жилетка и фенер на телефон бяха единствените ни сигнали да не влети някой отгоре ни.Единствената кола която спря бяха две момичета които ни подадоха ток, но се оказа че проблема е малко по сериозен.

# 98
За да не ви връхлети някой, триъгълникът се слага на не по-малко от 100 м., не пред багажника на колата, както правят почти всички.
На тъмно със сигурност не бих спряла. И въобще, Пътна помощ за какво е?!

# 99
  • Другата България
Какво значи "как бихте реагирали"? Thinking
Така зададен въпроса, направо кърти миФки. Tired ooooh!
Никак.

Кола, просто спряла на отбивка без светлини, без нищо обозначено или поставено покрай нея, без хора, които да се въртят с фенер, или триъгълник, или да махат с ръце...бих помислила, че хората са отбили за...ами и за секс може да е, няма да се навирам и заничам по прозорците.
Кола, спряла на отбивка, със сигнализиращи хора покрай нея за проблем - изброеното е напълно достатъчно - с фенер, жилетка /заради нея бих намалила, правейки асоциация с "кука" Mr. Green/, триъгълник - бих спряла, за да помогна ако мога.

# 100
А за тези добри хора, които взели на стоп имигранти и сега ще лежат в гръцки затвор какво мислите? За мен е прекалено обвинението в трафик.

# 101

Доколкото знам, на магистрала е забранено просто да спреш да пикаеш/пушиш/дремеш и т.н.    Laughing
Цитат
     Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
    1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място.
    2. Спиране извън определените за целта места с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и обслужващите автомагистралата превозни средства и машини, съответно означени и сигнализирани. При наложително спиране върху платното за движение или лентата за принудително спиране моторното превозно средство се извежда от тях. Ако извеждането за известно време е невъзможно, на 100 метра зад него се поставя предупредителен светлоотразителен триъгълник или друго светлинно сигнализиращо устройство, а при изправна електроинсталация се включват и габаритните светлини.
    3. Завиване в обратна посока, навлизане при пресичане на разделителната ивица, включително и в зоните, където тя е прекъсната.
    4. Движение на заден ход.
    5. Движение на товарни автомобили и автобуси по-наляво от крайната дясна лента освен при изпреварване или заобикаляне на единични моторни превозни средства.
    6. Превоз на извънгабаритни товари.
    7. Управление на моторно превозно средство с учебна цел.

# 102
  • Другата България
Не знам какво да ти кажа, потребителката казва, че го е видяла, аз не съм била там.
Но пък лично с очите си съм виждала при други пътувания пикаещи, предимно мъже.

Следващият път като видя такъв, ще спра да му цитирам написаното от теб. Sunglasses Wink

# 103
Единият си пикаеше със сигурност. Имаше и очевидно аварирали автомобили, но собствениците им не изглеждаха в очакване някоя минваща кола да спре.
А, между другото - на връщане, в района на Пловдив, имаше две спрели една зад друга коли с 3-4 мъже, които не само, че размахваха ръце срещу колите, а излизаха и на платното. Тези вече ми се видяха направо подозрителни, след като четох тук разкази за измамници.

# 104
  • София
Така пиша пак, преди 2 часа се прибрах от едни .. да кажем прилични километри изминати за 2 дни. Пътувах сама с  дете на 10 г. , спрях на двама  и никой не е бил от тези измамниците. На едните помогнах с крик-бяха спукали гума, а нямат крик. На другите качих мъжа до близката бензиностанция - свършила му газта, а и нямал бензин да продължи. И се натресох на голямата катастрофа на Мездра с тира за съжаление. Изцепките относно ненормалните шофьори няма да ги коментирам. Ние си ги знаем. Бях се зарекла да не спирам, ама си спомних думите на Пламен и не съм гледала регистрацията на колата - просто спрях защото хората махаха. Нека преди всичко да бъдем хора зад волана, това е моя апел.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт