Италия 149

• 64 464
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Лени, и всички останали. Искам да споделя, че след толкова години далеч от полу-родната Италия, най-сетне намерих онова, което ми е липсвало от нея: немското фраголино! За пръв път видях, купих си, отворих си и дори вече отпих от тази газирана алкохолна ягодова лимонада. Мисля, че струваше към 1,50 евро и в корема ми вече бълбука на евтин сладък алкохол  Heart Eyes.

# 496
  • София
Намерихме специалист. Благодаря ви момичета!

# 497
  • MI
Здравейте, и аз се прибрах, още свиквам с разликата в температурата. Днес държах един час отворено... и мен ме хвана пак някакъв вирус, почнах да пия витамини че ми писна тази зима.
Деси, аз на всички радиатори съм закачила съдчета с вода затова, помага. За седмица се изпарява, смятай колко е сух въздуха.

# 498
  • IT
Мисля, че струваше към 1,50 евро и в корема ми вече бълбука на евтин сладък алкохол  Heart Eyes.
наздраве!
Е може ли да съм толкова проста, как не се сетих за тези неща, които се закачат на радиаторите. Нели да си жива и здрава.
Водата в нашия квартал е мн калцирана, забравям да слагам соли в миалната и в впералнята, за това нещо, трябва да си напиша бележки
Детето е като истинало, но го отдавам на голямата температурна разлика. Има няма 30 градуса разлика.

# 499
  • MI
Е може ли да съм толкова проста, как не се сетих за тези неща, които се закачат на радиаторите. Нели да си жива и здрава.
Водата в нашия квартал е мн калцирана, забравям да слагам соли в миалната и в впералнята, за това нещо, трябва да си напиша бележки
Детето е като истинало, но го отдавам на голямата температурна разлика. Има няма 30 градуса разлика.
Супер полезни са тези неща по радиаторите, а и има всякакви цветове и картинки, много симпатични от керамика. Напълно ми решават проблема със сухия въздух.

А как и колко сол се слагаа в пералнята? И тук е така водата, постоянно трбва да ползвам препарати против котлен камък за да не изглежда супер зле банята.

Не се бях сетила, че може да е от раликата в температурата, наистина е около 30 градуса. Странно бързо се оправих, вероятно си права.

# 500
А от къде мога да си купя това съдче за вода, за да си го закача на радиатора?
Имам на единия радиатор закачен такъв съд, но според мен не е достатъчен, трябват ми поне още 4  Embarassed
И при мен водата е много варовита ли калцовита ли не знам но се образува бял налеп по съдовете ако например я кипна и оставя в съда..
А готвите ли с чешмяна вода? 

# 501
  • MI
А от къде мога да си купя това съдче за вода, за да си го закача на радиатора?

В големите супермаркети в частта стоки за дома има обикновено, ако не - в китайските магазини със сигурност  Peace

Аз готвя с чешмяна вода, не съм се и замисляла дали трябва. Нали винаги кипва...

# 502
  • IT
Нели, сол -не готварска, а такава за миялни и такава, каквато си слагаш в пералнята слагам.Не ми е на таблетки, за пералнята, а за миялната имам една фунийка за това и само такава купувам.
Аз не готвя винаги с чешмяна вода, понякога готвя с една-има като машини за водаа, долу в Пулия в нашето село, също има такава. За 5 евроцента си пълниш 1 литър.До нас има такава машина в Рим.
Не мисля, обаче че е вредно да се готви с чешмяна.

# 503
Водата калцифицира (не го знам това понятие как се пише) при 54 градуса.
Тоест, ако переш на по-ниски градуси, няма нужда постоянно да се харчат пари за продукти.
Сол в миялната мисля че се слага по друга причина, не е продукт против калций - свързано е с йонообменника на машината.

Тралала, честито за фраголиното Heart Eyes Аз го уважавам този продукт лятото. Но в интерес на истината, това което пия (4-5 евро цени) не е истинско фраголино, а по-скоро ароматизирано газиранко винце. Истинско фраголино не съм пила...

Но пък на една екскурзия в Модена посетихме музея на балсамовиия оцет и опитах оцет на десетки години. Златни печати, сребърни печати... мамма мия. Отново нищо общо с това, което ползваме

С две думи, крайно време е да забогатея аз:))

# 504
Забравих да се изкажа по въпроса за керамичните купички за вода по радиаторите и готвенето с чешмяна вода:-)

Значи, ние имаме ( с изкл. на някои счупени) на всеки радиатор. Мъжът ми се грижи като се сети, че е сух въздуха, но така и не сме постигнали разбиране по въпроса, защото у нас има влага, защото нашата дограма е алуминиева и запечатва яко (и се образува редовно конденз) и слагаме от тия неща които (уж) обират влагата, в същото време да сипваме вода в тия купички... не сме наясно сух ли е, влажен ли е въздуха:))

Иначе готвя само с чешмяна вода. Твърдят, че е с хубаво качаство тукашната вода, а за вода в пластмаса пари не даваме от години. Имаме кана Брита, отвреме навреме я ползваме ( на периоди), и редуваме с пиене на вода от чешмата.

# 505
Аз не слагам овлажнители. Често през зимата навън влажността е висока, достатъчно е като проветрявам да влезе външен въздух. Или като пера, обикновенно простирам вътре, няма достатъчно дълго време слънце, че да изсъхнат навън, така че те достатъчно овлажняват въздуха. За сега никой не се оплаква от сух въздух вкъщи.
Иначе водата от чешмата я ползвам за всичко, колкото и да е калцирана. Не се имам за експерт, но логически погледнато, при нормално работещи бъбреци, всичко излишно се изхвърля, т.е. за здрави хора няма никаква опасност да пият подобна вода /която всъщност е много вкусна/ и далеч не е причина за образуване на камъни в бъбреците, каквито теории съм чувала. Така че си готвя с нея и си я пия непрекъснато. В пералнята слагам едни таблетки от Лидл, а миялната ми е счупена  Cry, но не съм ползвале преди. А не е счупена от това, нещо с уплътненията не е вред, изтича вода при миене.

# 506
  • IT
За миялната не знам за какво е точно тази сол, на упътването и на снимката на фунията, която се ползва пише че е за препаратипротив калциране, а какава точно е тая сол, която слагам и аз не знам, нещо на финиш имаме го подарък заедно с миялната. Пералня още аз не съм пускала тук,Дж я пуска. Детето нали вече е с униформа и за сега не яде в училище, така че дрехите му са с мн малко петна и за това съм му връчила и тяхното пускане на него.
Иначе съм с мн гадна хрема и се обринах от една салата. Спирам да ям всякакви зелении.

# 507
Ние сме с подово и няма къде да закачаме съдчетата с вода. А за пиенето сме с кана Брита, много сме доволни от вкуса на водата. Чистата чешмяна при нас е гадна на вкус и не мога да я пия аз, та с каната си решихме проблема с мъкненето на бутилки. Всъщност каната чисти и варовика защоти гледам че не се наслоява по паницата на куч.

Мен ме приеха в болница от два дена за задържане

# 508
  • IT
ДесиHug .,. До кога ще те държат докторите, казват ли или според зависи?

# 509
  • MI
Деси, надявам се всичко да е наред Hug Казаха ли нео лекарите?

За водата от чешмата - мен ме притеснява последната част по водопровода, тази която не контролира никой- тази в кооперацията. Ако там тръбите са стари и т.н. дори да идва добра вода отвън, полза няма. Даже продават някакви тетове с тази цел, да разбереш добра ли е за пиене, но не знам къде, по ТВ видях. Затова си пием минерална, още повече че Е. е имал вече проблем с бъбреците и е безсмислено да се рискува.

Алекса, защо не ядеш сезонните зелении вместо салати?Цикория, финокио, чие ди рапа и какво ли още не...

Общи условия

Активация на акаунт