Италия 149

• 64 084
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • в едно миланско село
Супер Фей! Аз с удоволствие бих я повторила тази обиколка. Защо пропускаш Йосемити? Много е красиво там,  освен,  ако не е много изгоряла от последните пожари.
Ние тази година сме в посока изток- Япония и Тайланд.

защото, както знаеш, отпуската е толкова-колкото и трябваше да взема някакви решения. реших, след всичко изчетено (с пълна възможност да греша), че Йосемити е мястото, което най-малко ни интересува, имайки предвид, че според всички, нашите Доломите не предлагат по-лоши панорами. Освен това, не сме планинарки и трите, а исках да съчетая крайбрежие и паркове, защото девойките може и да се върнат по тези места, но аз - едва ли.

Тайланд, и изобщо Азия, не са в моята уиш лист, но за Япония ще те чакам с впечатления  Peace
(август ли планираш? не е ли рисков откъм климат?)

# 571
Фей, август ами, нямам избор. Топло или не, ще се търпи. Ще разказвам за Япония. Иначе Тайланд според мен го подценяваш. Банког е с невероятна атмосфера, а другата ни дестинация е Козамуй, за да се гмуркаме  Laughing Laughing Laughing. Без децата този път, остават в София.

# 572
  • в едно миланско село
Докато не ме е завъртяла работата (и склерозата), ЧРД, Десита!  bouquet

Весело изкарване, здраве и късмет. Пътят, гледам, е налице  Laughing

# 573
Благодаря ти много,  Фей!

# 574
  • IT
Честит рожден ден Деси, жива и здрава и много пътешествия.
Имам един съученик и той е програмист, но живее в Щатите и много пътува. Снимките му от Тайланд са уникални.
Иначе от София имаше много изгодни полети с катарските авиолинии за Азия. Много се чудех за Япония, но тази година вече ваканциите са ми запланувни с друго.

# 575
  • на острова на мечтите
Уау ooooh!Какви туристи имало тук Grinning Чак се размечтах  SunglassesМоето предстоящо пътуване е Малта. В нета няма много информация ,но имам нужда от почивка.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 18:08 от danilu

# 576
  • MI
Честит рожден ден, Десита! И на Алекса и Феиам на патерица!  bouquet  Напоследък не ми остава време/вдъхновение за бг-мама, та сега видях накуп всички рожденни дни  Embarassed

Алекса, за праха защо не ползваш от мокрите кърпички дето са специално за мебели? С восък, аз от пазара ги вземам, но предполагам че ги има и в суперите...

И аз се размечтах като ви прочетох за пътуванията  Heart Eyes  Тази година няма да има други пътувания за нас освен двете родни места по обясними причини (време и пари)  Laughing

# 577
  • IT
Нели, нищо не спасява от този прах, аз съм с бели мебели, поради шарения мрамор долу, с каквото и да бърша максимум 2 дена изтрайва. Добре, че са  някви без орнменти и малко, че иначе не знам кво щях да правя

# 578
  • MI
Разбирам те напълно, Алекса, ние сме на първи етаж и си представи за какво става въпрос... Не мисля че и сграссаторе ще ти помогне повече обаче, най-много да ти развали мебелите. Затова според мен си карай с влажните кърпички, поне са с восък и би трябвало да защитават малко повече.

# 579
Деси, честит рожден ден с малко закъснение! Да си много щастлива  bouquet

алекса, пробвала ли си с пронто спрей за мебели? Попринцип той отблъсква прахоляка, въпреки че като е много няма спасение. Аз бърша един път седмично, повече не мога да се занимавам специално с това занимание. Хубавото при нас е че не сме на улица и въпреки че сме нисък етаж не е толкова зле положението.

# 580
  • IT
От праха кашлям и кихам, детето пък от влажността подкашля. Многото кучешки ак@та по улиците и прха ми идват понякога в повече, ама идните 13 години сме почти застопорени тук.

# 581
  • MI
Алекса, и аз съм така с прахта - подуват ми се очите, кашлям и т.н, особено пък пролет като нацъфти всичко и ми се възбуди и сенната хрема. Поне аз друго спасение освен редовно чистене не съм открила. Sad От смога е една лепкава прахта, но пък съм станала като нинджа бърза с тези кърпички и с парцала за пода  Laughing Тук поне от акита чистят (има де, ама малко). То не че в БГ е по-добре от тази гл.т...
Купихте ли/пратиха ли ви вече мартеници? МЕн майка ми ме запаси от януари  Joy

# 582
  • Италия
Точно днес пристигнаха нашите мартеници. Дъщеря ми вече "ошета" нейната. Даже не успях да и' обясня какво е, за символите да не говорим  Crazy
Ох, аз пак да ви занимавам с нашето отопление, но ми е голяма емоция... Вчера пристигна първата сметка от Eni -175 евро за месец. Голяма радост на фона на 600 евро/месец от предните години  Crazy

# 583
Като говорите за парцалчета и прочие, тази област – почистването – ми е доста далечна и имам нужда от един съвет. Моите шкафове в кухнята са от мдф май и не знам с какво да ги почиствам.
Досега съм използвала препарат за баня, обаче се замацва и не оставам с впечатлението, че е почистено добре. Имате ли някаква препоръка с какво се почиства, някакъв специален препарат ли има? 

# 584
  • IT
сега ще питам моята приятелка, която ми каза за "миенето на мебели", тя работи като бадантка вече 7 години в италия и знае всичко по въпроса Simple Smile
та значи аз пробвах и  с това "миене"- вода + 2-3 пръскания сграсаторе + някво антибактериално малко и с микрофибър мн изцеден и после с панно пелле  бърша. Моите едните са масив, другите корпуса е масив, но вратите са мдф. За сега от понеделник до сега няма прахоляк, ще видим.

P.S. 10 c`s -лак ли ти в кухнята? Ако да каза 1-2 капки вакса за под на 3-4 литра вода; микрофибър мокриш изтискваш много добре и бършеш и после със сух парцал памучен минаваш отгоре да ги излъскаш(можело и стара памучна тениска)

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 19:32 от allexa.7

Общи условия

Активация на акаунт