Италия 149

• 64 492
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • IT
Деси, със здраве да си я ползваш и много красота да създаваш Simple Smile

# 361
  • MI
10 c's, звездата я слагам на непряка светлина и поливам като засуши.

# 362
Преди няколко години, аз също исках шевна машина и си купих Сингер ( почти същата е на вид, като тази която имаш ти, Деси - честито!). Идеята ми беше да си шия калъфки за възглавници и точно това направих: https://c2.staticflickr.com/6/5460/9173821948_956fd3be0d_b.jpg
като се научих на калъфка-плик т.е няма цип и усложнения ( от инструкция в ю тюб), едната излезе наобратно, но все едно, имах успех.
Като бях бременна в някакви моменти на размечтаване си мислих как ще седна да ушия нещо за бебето, например от тези смешните шорти. Или сакче за спане.  И наистина имах желание някак си нещо да направя с ръце за това бебе.
В момента обаче тия мисли са във фризера, но съм решила да намаля размера на една покривка, че е много голяма. Освен това навремето (вие сте малки и едва ли помните), Бурда беше голям фактор в живота на градските жени през 80тте съответно майка ми може да шие и ме беше научила да свалям кройка, да очертавам по плата, режа и тропосвам. Така че колкото да ушия нещо наистина много семпло бих се справила.

Звездата е н както казва Нели на непряка светлина ( то у нас не е светло) и ще я следя, поливам и ще й бая може пък да оцелее. Кръстницата ми имаше огромна коледна звезда жива с години, така че съм виждала успешен случай...

( Мислейки за партито на Феиам: не знам за какви компании става ?с, но за мен е странно да има подобен дрескод една компания от среден калибър, вмисъл, ако си в Мерил Линч по високите етажи как да е, но някакви средни офис служители в строг дрескод за фирмено парти ми е ту мъч) Но аз последните седмици прекарах в гледане на Suits и доста вдигнах стандарта на дрескода по принцип  Laughing

# 363
  • в едно миланско село
не помня дали навремето горе-долу заедно с Лени сме си купували шевните машини, но и аз минала през такъв период.
идеята беше да преправям всичките български покривки, които майка ми успя да купи през годините без да нацели нито размерите, които и давах, нито тия, които сама си е взела Joy Joy

и да не плащам за подгъв на дънки и др. горе-долу спортни панталони. е, за покривките така и не намерих време, но редовно правя подгъви (голяма философия, де)  Laughing

(за партито : компанията е голяма  Wink, 2ра на европейско и 3та на световно ниво в бранша. освен това, дрес-кодът е относителен - вечерни рокли видях за по 40/60 евро из нета, явно другите нации са по-easy в това отношение, изобщо не вярвам, дет викаш "средни офис служители" да се охарчат за по случая. да не говорим как се напиват англичанки, холандки и подобни, миналата година един пич колабира в хотела...)

не съм бачкала днес. щерка ми навърши 20 години и беше постоянно пълно с нейни приятели. торти, шампанско и тн, клиентите ще изчакат да се върна в офиса утре, както е и редно, де  Wink

лека нощ и хубава предколедна седмица на всички  Hug

# 364
щерка ми навърши 20 години
Честито! Много ми е симпатична твоята дъщеря. Хубаво момиче и с характер (на майка си ли се е метнала?). Simple Smile Жива и здрава да е и много щастлива!

# 365
Честито feiam! Да е много щастлива  bouquet

Лени, аз Бурдата си я спомням, майка ми ми е шила толкова много неща от там. Имам страхотни спомени и винаги съм искала да се науча да шия разни неща и аз, но някак си малко ме беше страх да не объркам нещо или да не си зашия някой пръст. Аз исках още миналата година да си взема когато ми се наложи да си подгъвам завесите на ръка и честно казано се изнервих доста, а и не стана толкова хубав подгъв.
А ти как ги направи тези калъфки? Аз точно това се чудех дали да слагам ципове и копчета или просто да са с прехлупване от едната страна.

А за звездата, точно днес четох в една група във Фейсбук, която следя, някаква жена искаше съвети как да и оцелее звездата до коледа. Групата е Giardinaggio, ако те интересува, понякога има интересни съвети.

# 366
Добро утро:))

О 20 години! Прекрасно, да е здрава дъщеря ти и като майка си по останалите въпроси Simple Smile
М/у другото Феиам аз нали съм в облужването (хихи) и наистина има много приятни коктейлни рокли, които не струват много пари, а хващат око. Зара, МаксМара, ХМ дори, Асос, но аз там само онлайн съм виждала- освен това такива марки имат и много приятни офис дрехи, които ми прави впечатление, че могат да се перат във вода, а не както традиционно всичко отива на химическо ( но там компромис с материята). Така че мислено е наистина и не е нужно човек да харчи прекалени суми.
Иначе в нашия сайт има една мацка, която е редактор на модната му секция, а аз  ги чета и преглеждам всички статии, които излизат тя прави страшни селекции. Рови, търси, намира ги по теми.. аз в началото мислих че това е страшна тъпотия, но всъщност е много полезно. Даже когато бяхме в София ми направи впечатление колко лошо са облечени жените ( безвкусно, кичозно, курвенско) и й казах за нищо на света да не спира с рубриката, защото тя понякога се отчайва. Има няколко бели лястовици в София и една блогърка от Пловдив, които правят усилия да се европеизира и модернизира вкуса, но по улиците- масово чалга. Красива, елегантна и модерна жена се вижда рядко ( ужас, сега да не ме разкостите, нали българката е най-ма най-красивата на света и като нашите жени втори няма..)Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 07:40 от 10 c`s

# 367
Аз съм от поколението,  което основно се обличаше от Бурда. Купени дрехи почти нямах (то избора беше от боклуци,  дошли от Капалъ чарши на супер цени),  включително палта и якета, сака и каквото там се сетите,  нали в голям централен офис работех.   Така че шевната машина беше първият електроуред,  който си купих в Италия.   Но, тъй като времената са съвсем други,  дрехи не шия,  но я ползвам много за подгъви,  пердета,  разни костюми за децата по разните коледни представления,  поправки всякакви и пр.
 Ох,  още само три дни и....  ВАКАНЦИЯ!!!
May the force be with you!

# 368
  • MI
Деси, честит подарък! И аз си спомням Бурда, ама съм с две леви за такива неща, както вече казах. Мечтата ми е да се науча поне подгъви, завеси и т.н. да правя, за другото амбиции нямам.  За Бурда - тук май 20 годишни няма, раслите през 80те и 90те си я спомняме и още как  Crazy Наистина нямаше голям избор, или ти шият, или пълен боклук.

10 c's, в офиса на предната ми работа с години оцеляваха звездите, но бяха на много топло. Само червените листа се сменяха със зелени и после така си стояха.  newsm78 Тук си мисля че им е малко студено и затова ми умират, но миналата година до март почти изкара така както ти казах. А за облеклото си много права, за какво да те разкостваме.  Laughing За хубаво са по-хубави средно от италианските според мен (което не значи че всяка втора е красавица), но Планета и сие са нанесли големи поражения върху вкуса (пак средно, не говоря за всички).

За дрескода, нас никога не са ни карали да се обличаме кой знае как, въпреки че имаше строг дрескод в офиса и фирмите бяха от най-големите на пазара. Май си зависи от компанията. Но пък наистина всички вериги магазини вече предлагат коктейлни рокли, така че не би нанесло кой знае какви вреди на бюджета.

# 369
Аз съм забелязала, че дори туркините (говоря за тези в Истанбул, защото основно там имам наблюдения) се обличат доста по-добре и с вкус от българките. При нас за съжаление няма особен вкус и то не е само заради чалгата. Просто мисля, че на повечето хора по време на промените не им е било толкова до вкус и обличане, а това е нещо, което се възпитава в детето. Ето разликата между мен и сестра ми е огромна, тя има наистина много хубав стил и вкус за обличане, а аз съм доста скучна в това отношение, затова залагам повече на класическите неща. Не е въпрос само до пари и възможности.

# 370
  • MI
Якамоз, защо пък да ти е скучен стила?  newsm78 Ех, ако се обличаха класически/скучно по твоите критерии половината поне, гък нямаше да кажа по въпроса.  Laughing Аз говоря за отявлени безвкусици, другото не ме дразни мен поне. А това според мен или го имаш като вкус, или не. Ако те влече към циганийката, и възпитанието много не помага...

# 371
Ние внезапно реишхме къде ще бъдем на Нова година.
Ще отидем да гледаме М/узвездни войни, дано само има билети ще е супер. Влизаме в 20:20 и преди полунощ ще сме си вкъщи. Прескачаме телевизия, диван, ядене и се отдаваме на нещо специално, с което да събудим Силата за 2016:-) Ще вкарам в салона едно шампанско и изобщо мисля, че се получава перфектно

# 372
Ами според мен е малко вероятно да те влече към циганийки, ако примерно не си виждала майка ти да се облича така. А моя стил започна да се изгражда някъде след 20-тата ми година, въпреки че дори като гледам и тогава как съм се обличала ми става лошо.

Лени, кино на нова година е толкова италианско!  Mr. Green

# 373
  • MI
Ние внезапно реишхме къде ще бъдем на Нова година.
Ще отидем да гледаме М/узвездни войни, дано само има билети ще е супер. Влизаме в 20:20 и преди полунощ ще сме си вкъщи. Прескачаме телевизия, диван, ядене и се отдаваме на нещо специално, с което да събудим Силата за 2016:-) Ще вкарам в салона едно шампанско и изобщо мисля, че се получава перфектно

Ето това е страхотна идея!  bouquet  Нашата програма подозирам ще е (1) мнооого ядене; (2) мъжете ще се изпонапият; (3) със сигурност много гурмежи (не от нас); (4) децата на приятелите ни (3 броя) пак е ме окупират и няма да мога да чуя почти нищо от това, което си казват възрастните...  Laughing

Деси, и  такива случаи съм виждала  Laughing НЯкой просто си му идва от вътре, а и като гледа ТВ например и приятелите си.... В крайна сметка не са нужни много пари за да не си безвкусно облечен. От там нататък всичко е само в плюс...

# 374
  • UK
Чета ви, дами, не пиша, че нали съм далеч от Италия  Grinning...но не се сдържах като отворихте дума за дрехи.

На мен много ми се иска в България да виждах повече 'скучно' и 'класически' облечени жени, а не с 'ефектни' дрехи като брокат в 8 сутритна, латексови ботуши на пластмасова платформа, долнопробни и огромни бижута от пластмаса и пъстри чанти от Левчето. Дори моите приятелки, интелигентни и далеч не слушащи чалга момичета, намират стила ми за много скучен, но няма да си сложа траур по този повод  Sunglasses.

Възхищавам се на умеещите и имащите желание да шият. Определено не съм от тях и добре, че е конфекцията.

Ние след 3 дни пътуваме за България за две седмици, направо не знам какво ще правим в София толкова време, ама нямахме други идеи, уви.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт