Аз съм на 26г. имам проблемно акне
Днес отидох на лекар и тя ми каза, че трябва да вземам Роакутан.Той се вземал поне година и през това време не тряба и да помислям за дете (по принцип и не плануваме с моя приятел в момента...но пък няма да е лошо ако се случи) и по неин савет след като престана да го пия е хубаво да изчакам още година. Но има и други неща в листовката, които ме притесниха. Страничните ефекти, които никой не е казал, че ще се проявят но и никой не ги изключва са: депресия, желание за самонараняване, при някой пациенти се наблюдавало и желание за самоубийство... от това хапче може да ти се повиши кръвната захар и да получиш диабет....знам, че която и листовка да прочете човек все ще му се стори ужасяваща, но някой от нещата ми дойдоха в повече.
Моля Ви ако някой от вас е приемал това лекарство или има познат, които го е приемал да сподели мнението и наблюденията си.
Просто много ми се иска да се сбогувам с уажните пъпки...но не и с цената на цялостното ми здраве.
Благодаря предварително!
В никакъв случай не пий антибиотици. Освен, че ефекта при тях е само временен, ще ти докарат сериозни стомашни проблеми в бъдеще.