Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 498
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Естел, ти нали си в София? Там бих се учудила някой да дава заплата в хранителен магазин под 500 чисто.

# 271
  • София
Днес бях на интервю, и ми обясняват, че заплата се взема на втория месец до към края гледали да изчистят. Договор на минималната, пари давали като им скимне, ако реша да се махам не мога да си взема и дължимото. Отделно заплатата е с 50 лв. по-ниска от минимума на това което бях съгласна.  Кафе, нищо не предлагали на 12 часа смени с нощи, а за 50 стотинки.  ooooh! А са длъжни. Уж по закон та се давали заплати, ама е сгрешила, който иска редовно да се ходи на работа, редовно да дава заплати.

И аз миналата седмица бях на интервю, освен всичко друго ми казаха, че в месеците с официални празници заплатата е по-малка в сравнение с месеците без празници. Учуден, попитах каква е причината, казаха, че оф.празници ги водели неплатен отпуск  newsm78 .

Aма тогава се работи и не го плащат ли? Реват за инспекцията по труда.

Не се работи на оф.празници, но напр при 1000 лв заплата при 22 раб.дни, а в месеца има 2 оф.празника, т.е. 20 раб.дни се получава 20/22*1000=909. Аз не мога да си го обясня и да схвана логиката, според която и за м.февруари трябва също да е по-малка заплатата .

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 19:52 от buty

# 272
Софиянка съм, да.
За мен е съмнително.
400 - 500 лв са заплатите в хранителен магазин.

# 273

Не се работи на оф.празници, но напр при 1000 лв заплата при 22 раб.дни, а в месеца има 2 оф.празника, т.е. 19 раб.дни се получава 19/22*1000=864. Аз не мога да си го обясня и да схвана логиката, според която и за м.февруари трябва също да е по-малка заплатата .

Че имат ли право. Щом са неработни дни, как ги пускат хората в неплатена. И изведнъж всички в фирмата подават молби уж. Направо нелепо. Явно плащат на изработен ден и неработния, нищо че е празник не го плащат. Не е заплатата 1000, а е примерно 35 лв. на ден заплащането явно. Не вярвам да е регламентирана тази галимация.

# 274
  • София
Факт.
Не, че заради това не започнах, имаше и други неща, които не ми допаднаха, ама то като се съберат няколко "дреболии" на едно място и става едно "голямо" .

# 275
Някой с впечатление за Wyser, посредник в подбора? Как провеждат интервюта, кои са клиентите им в България?

# 276
Агенция, имат се за бутикови. Клиенти-всякакви. Настоявай да ти кажат компанията преди интервюто.
Като Ви дават малко--лошо. Като е добро заплащане--уловка имало...,

# 277

Laughing +1

# 278
Агенция, имат се за бутикови. Клиенти-всякакви. Настоявай да ти кажат компанията преди интервюто.

Ами има си за еди коя си длъжност, нормална заплата. Ако е под нея е смешно, ако е много над е нереално. Не говорим за 700 нормална в сектора, да дадат 750 и да му мислим, а ако някой обявява 1400, аз лично си имам на ум. Примерно на последната длъжност,на която работих заплатите варират между 450 и 600 лв. Има ентусиасти за 375 лв. търсят хора, и обявата им е перманентна. Някои обявяват 700, само като не са споменали, че това е без удръжките. Дори не съм видяла някой да обяви 1200 лв. в града, в който живея.

# 279
Ами аз за една и съща длъжност съм вземала заплата с разлика x10+
Зависи от сектора и опита ти. Много рядко големите заплати се обявяват. И те се обявяват така: 2000-5000, примерно, защото рядко са фиксирани.

# 280
Знам,че за продавач хр. стоки очаквате малко, но това е по веригите. Понякога кварталните или по-малките вериги дават повече. Както е и по производства. Хеленик ботълинг и Нестле примерно друсат здраво, по-малки производства може и двойно да дадат.

# 281
За моята длъжност, никой не дава 1000 лв. Може с бакшиши и стаж 15 години на едно място, иначе от обява в джобса изключено. Много ми е чудно как малки магазини ще дават повече. Доста квартални затвориха като отвориха големи до нас, често си работят сами собствениците, също ги държат материално отговорни, а се краде от клиентите. Като може да намери някой за 550 лв., кой дава 2000???

Селика, не съм виждала обява 2000-5000 в секторите, които търся. Чета обяви с 2 езика перфектно, фотошоп, корел дроу и подобни за 550 лв. Е върти нон стоп обявата.  Mr. Green После викат, уж безработица, пък не можем да си намерим персонал, в България няма кадри. Кадри има, балъците са на свършване и евала за което.

# 282
2000 никой няма да даде да продаваш хр. стоки. Но има много квартални, които си вървят, независимо от веригите (не говоря за тип соц с две неща вътре). Много зависи и от града, тук обсъдихме 700 лева (ама нето, бруто???) в София все пак....

Това са позиции, при които има адски голямо разминаване в заплатите от магазин до магазин.

# 283
2000 никой няма да даде да продаваш хр. стоки. Но има много квартални, които си вървят, независимо от веригите (не говоря за тип соц с две неща вътре). Много зависи и от града, тук обсъдихме 700 лева (ама нето, бруто???) в София все пак....

Това са позиции, при които има адски голямо разминаване в заплатите от магазин до магазин.

Че те и веригите си вървят, което не се отразява на заплатите. Вървят малките, ако няма големи наблизо. Знам за един средно малък хранителен в село,близо до град голям, той върви много, заплатите са ниски, с 1 почивен ден.

# 284
Е, аз говоря по принцип за големите заплати. Не знам кой е твоя сектор.

Общи условия

Активация на акаунт