Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 406
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Колкото да нямам пари, ненавиждам да слушам хора, които гледат в чуждата паничка! Този колко милиони му правели, онзи... Като не ти изнася, почваш да работиш за себе си. Като познаваш тоя и оня, все някой ще ти стане ортак.
Има един момент, че ако все попадаш на измекяри и ниска заплата, значи не ще да си толкова квалифициран и можещ. Включвам и себе си в числото. От една страна, има работа за прилично яъзнаграждение в София. Аз работя друга работа за смешни пари в Русе. Пък и същата да е, пак в Русе не е толкова високо платена. У кого е проблемът? В този случай няма как да е само у работодател-измекяр. За толкова съм си продала труда, толкова ми плащат.

# 526
Честно, вече не гледам да е лукс доброто възнаграждение, а доброто отношение. Че се отвратих от "робовладелци", самозабравили се измекяри, наричащи се работодатели. Сега търся работа да ми е СПОКОЙНО.

# 527
Честно, вече не гледам да е лукс доброто възнаграждение, а доброто отношение. Че се отвратих от "робовладелци", самозабравили се измекяри, наричащи се работодатели. Сега търся работа да ми е СПОКОЙНО.

И ти си права!Ами на мен сега ми е спокойно но работа за никаква заплата и като отида в магазина се чудя какво да си купа по напред!Това е,че няма идеална работа!все нещо куца,а иначе колкото до работодателите така си е,мислят се за вечни,това е че колелото се върти и днес имаш утре не!!Колко магазини затвориха и фирмички,защото работят на загуба! Simple Smile

# 528
  • Другата България
Щом не разбираш къде е проблемът, защо се пънеш да обясняваш?
Единствените места, които биха били евентуално свободни, са цитираните от мен. И аз гледам обявяваните позиции за сферата и ми е наистина много странно някой да обяснява какви кадри се търсели, как имало глад и други смешки. Майка ми е в системата от 30 години почти, а баба ми беше, преди да я съкратят. Дори те не можаха да ме вредят, въпреки че имам подходяща специалност. Та, бая отблизичко имам поглед, та някой да ми се прави на интересен колко ги разбира нещата.
Това към мен ли беше?
Я се дръж малко по - прилично, ако обичаш!
Нито си ми на годините, нито на акъла, за да ми казваш точно ти защо и дали се "пъна", и къде да го правя.
Както вече казах, доста по - компетентни и със сигурност по - възпитани от теб потребителки ми обясниха още снощи "къде е проблемът", така че диалогът ми с теб приключи още тогава.

# 529
В коя система не можаха да те внедрят? Simple Smile

# 530
Щом не разбираш къде е проблемът, защо се пънеш да обясняваш?
Единствените места, които биха били евентуално свободни, са цитираните от мен. И аз гледам обявяваните позиции за сферата и ми е наистина много странно някой да обяснява какви кадри се търсели, как имало глад и други смешки. Майка ми е в системата от 30 години почти, а баба ми беше, преди да я съкратят. Дори те не можаха да ме вредят, въпреки че имам подходяща специалност. Та, бая отблизичко имам поглед, та някой да ми се прави на интересен колко ги разбира нещата.
Това към мен ли беше?
Я се дръж малко по - прилично, ако обичаш!
Нито си ми на годините, нито на акъла, за да ми казваш точно ти защо и дали се "пъна", и къде да го правя.
Както вече казах, доста по - компетентни и със сигурност по - възпитани от теб потребителки ми обясниха още снощи "къде е проблемът", така че диалогът ми с теб приключи още тогава.

С такива връзки и с този тон, да не се чудим що не са я "уредили".  Mr. Green

# 531
И аз питам за коя "система" става дума. Простете ама народът има доста различни навици при употреба на тая крилата дума. Повечето я свързват с МВР.
Това ли е критерият?

# 532
  • Другата България
В педагогическата, как в коя.
Поредната недооценена.
Същата преди месец пускаше смешни теми в Клю-то за това как работела в склад и някакво момче дошло с майка си да пита за работа, и видиш ли било мамино синче, лольо, неудачник и какъв ли не още. Държала се като шеф и ги отпратила. И търсеше съмишленици за подигравка. Със същия този тон. Естествено, тя отнесе повечето.
А още няколко месеца преди това пък друга тема как нейния собствен мъж или приятел, не ми е приоритет да помня още не може да се откъсне от полата на майка си, някакви пържоли, питки с късмети майката правила...смешни истории.
Но в Клюто си я знаем с нейното "пънене", тук просто темата е сериозна и добрия тон все пак е желателен.
Размахването на пръст пред маминия в къщи.

# 533
За училища говорят. Професия учител, особено в малките градове. Как обявявали позиции всяка есен, а то само защото ги съкращавали лятото, да не им вървят заплати, а есента си назначавали същите, не че ги има реално местата.

Leitenanta, мен последно като са ми крещели и са ме дебнали на всеки жест и казана дума да ми се прави забележка, да не мислиш, че под пари съм ходила. Да не говорим, че все ме заплашваше, че ще ме маха, уж опашка имало, после месеци търси хора. Ама пари се даваха редовно, а този месец, а другия, а ще се променят нещата...

# 534
Ами може навсякъде да се втърка човек,стига да има точните връзки!Имам мнг.познати във всякакви среди и кои са с връзки взети кои не!Ами аз сега съм временно в тази система и да ти кажа,че просто не си права!!Живеем в България,всичко може стига да имаш хора! Simple Smile

Ами права си,аз когато бях в шивашката фирма,ако ти се ходи до тоалетна отиваш и казваш на шефката,по точно питаш я може ли или не,когато ти звънне телефона отиваш в тоалетната да говориш,криеш се,а живеем в 21 век!! Simple Smile Ситуации много,като ти дават 500 лв.и мислят че ти си им длъжен да им лижеш краката,никога на никой!! Simple Smile

# 535
  • София
Това с делегираните бюджети е факт. Работя с хора, чиято професия е с делегиран бюджет. Всяка година им прекъсват договорите и после през февруари чак ги назначават отново. Имали сме случаи и да ги назначават през март-април. Разбира се, ненавсякъде е така, но е практика.

# 536
Ама учителските места желани ли са? Не знаех. Всъщност възможно е, да. Логично. В малкия град където заплатите са малки, а несигурността на частния сектор - голяма, вероятно дори учителските места са търсени.

Но като не става да се внедриш някъде, отиваш другаде. Хайде сега, не е свършил светът.

Помня темата за момчето с майката на интервюто. Не смея да взема отношение. не заглеждам много теми, в които прозира вечната мечта на bgmamma-та - да бъде работодател.

# 537
  • Другата България
То не е и на интервю, беше грозна история.
Студент, във ваканция, просто влязъл в склада, в който нашата многоточка работи като някаква, работник, нито е шеф, нито нищо. Било с майка си и майката попитала за някаква работа за него през лятото.
Многоточка ги отпратила, държейки се като шеф естествено, препратила ги към Джобс-а. Tired
И после тема - как момчето е мамино синче....всъщност ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=852853.0;topicrefid=4.

# 538
Ами желана е,много хора искат да станат,защото се дават хубава заплата,държавна работа и т.н.! Simple Smile Но ти трябват връзки,хора за хубавите места,за в града да се уредиш,иначе отиваш на село при циганчетата,и трябва да пътуваш всеки ден!Като цяло не е лоша работа,братовчед ми който е с икономическо образование,записа сега още едно за учител,то и аз мислих,ама не мога сега да отделя 3000 лв. за семестри и т.н.! Simple Smile

Ами нали знаеш повечето българи обичаме,да съдим хората по външността,което аз в чужбина не видях! Simple Smile
Имам 1 позната,тя така беше в едно село и я съкратиха и сега трудно си намери в Плевен в детска градина,по заместване за 2 месеца,които изтекоха и уж сега да я остават за постоянно,не знам какво стана.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 13:08 от Leitenanta

# 539
Яко сте оспамили темата. Станало е бетер клюкарник. Най- любезно, културно и компетентно ви моля да започнете да пишете само по същество  Mr. Green

Leitenanta , нищо лично, ама разбери, че всеки пост е желателно да носи информация на четящите тук по конкретната тема. Вече ти прескачам постовете. Повтори милион пъти едно и също. Ок, съгласна съм с тебе, ама правиш спам по темата.

Учителите и тяхната работа, включително и начините на кандидатстване и прочие си ги обсъждат в тяхната си тема. Не че не може някой и тук да пита, но не виждам вече нищо по същество да се пише. Обърнахте го на седянка, че се и скарахте. Хайде, малко по-сериозно, ша ва замолА. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт