Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 494
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Добре adelinda. Няма да споря.  Peace

Чудно е, обаче, че не сте окей ако някой предложи нормално висока заплата.

# 286
За добри условия търсете големи компании с новооткриващи или скоро отворили клонове в България, после всичко е шуробадженащина и подигравка с новите.

# 287
За добри условия търсете големи компании с новооткриващи или скоро отворили клонове в България, после всичко е шуробадженащина и подигравка с новите.

Новите компании също крият рискове. Например не е ясно как ще потръгнат нещата точно, дали ще е това което са си представяли. Била съм част от влизането на няколко компании, които са стартирали. При всичките имаше отлив после,заради неясни условия, разминаване с очакванията и т.н.

# 288
Днес ходих на интервю в УниКредит за стажантка позиция "управление на риска" с обещания да правя анализи, фирмени профили и пазарни проучвания( поне в обявата) ми бе казано, че първите месеци( от 3 месечен стаж!!!) няма да правя подобни неща, ще помагам с черната работа на колегите срещу заплащане от 300 (триста) лева на граждански договор( защото видите ли съм искал да уча магистратура), на мен като математик и макроикономист с английски език... Живи и здрави да са, да си намерят  будали. Извода е далеч от банките Simple Smile

Под нови компании имам предвид големи мултинационали, които знаят какво правят и наистина имат нужда от поделение в България.

# 289
Извода е далеч от банките Simple Smile

+1
Много, много далеч от банките.

# 290
Явно е,че не си наясно.  Mr. Green
Аз точно за такива ти говоря, големи имена, световни. А-У, големи очаквания, големи заплати....

Големи, международни....с БГ мениджмънт. А по-лошо--да няма никакъв мениджмън в БГ.

# 291
Явно е,че не си наясно.  Mr. Green
Аз точно за такива ти говоря, големи имена, световни. А-У, големи очаквания, големи заплати....

Големи, международни....с БГ мениджмънт. А по-лошо--да няма никакъв мениджмън в БГ.

Първата ми асоциация за такава компания е CocaCola Enterprises. Със сигурност има и доволни де, но избягаха доста.
Лично мнение - за банките трябва да си на висока управленска позиция, за да имаш добра заплата. На другите позиции е посредствено. Примерно специалист в ИТ там ще взема доста по-ниска заплата от колегите си, работещи в специализирани фирми. Мъжът ми винаги е казвал - далеч от банките.

# 292
Една, от компаниите, които имах предвид е именно тази. И не само де. Сигурна съм,че после нещата влизат в релси, но началото е винаги трудно.

Банките--зависи. Има и много доволни, повечето на високи позиции. Но все пак някога са били на ниски...не задължително в банка, разбира се.

# 293
Happy days, не прочетох някой да не е ОК с това да му се дава нормално висока заплата.  newsm78 Въпросителните бяха за това, че се дава висока за бранш, това ги съмнява, че има гнило в случая, не че са им много парите.

# 294
  • Варна
ДФ Земеделие са обявили конкурси за доста градове.
Скрит текст:
Тестът и интервюто предполагам, че се провеждат в София.
Интересно е, че не са обявили заплата, а бях останала с впечатление, че държавните институции обявяват винаги.

# 295
  • Другата България
По места се провеждат конкурсите. В областните дирекции. Края на април от същата институция съкратиха над 100 човека, дългогодишни работници, сега назначават...наистина по друг член от УП, но направо е грозна история. Поредното показно за милата ни родна ДА.
Заплатите са около 900 лв.

Скрит текст:
Ако ще кандидатствате, препоръчвам предварителни контакти с местните "босове" на ГЕРБ. Sunglasses Wink

# 296
Интересно, че пише "Временна/сезонна работа".

# 297
Интересно, че пише "Временна/сезонна работа".

Да си извъртят отпуските на персонала.

# 298
  • Другата България
 Laughing Не, пише го, защото ПРСР е до 2020 година. Но въпреки това до тогава има 5 години, не се знае какво ще се случи, може пак да я удължат /беше до 2014/.

# 299
Интересно ли е там? Simple Smile
900 бруто или чисто?

Общи условия

Активация на акаунт