Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 445
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Аз имах куриозен случай с обява, която не си намерих в хисторито. Оказа се, че са пускали обявата под различни имена на фирми - общо от името на 4 фирми.

# 421
  • София
За днешния случай, също ми липсва в хисторито .

# 422
Имате предвид, че изчезва от "История на кандидастване" в jobs.bg ли?

# 423
Имаме предвид, че не сме кандидатствали. Лично знам за едни, които имаха и хотел и хостел, звъняха за работа на кандидатствали в хотела.

# 424
  • София
Имаме предвид, че не сме кандидатствали.

# 425
  • София
И на мен са ми се случвали такива куриози. Търся, търся, направо разследване правя.

# 426
На мен ми се е случвало от агенция да ми пратят сивито в една фирма, която да не ме викне на интервю, но да го препратят в друга фирма и от там да ме викнат. Двамата шефове били приятели.  Crazy И аз голямо разследване проведох, докато разбера каква е връзката. Crazy

# 427
Гледала съм такива сивита, дори минали интервю в другата фирма с коментари отгоре.: Тази много надута, онази онакава, онзи еди какво си...  Crazy Като на пазар за овце, без да искам да обиждам горките животни. А и в двете фирми имаше текучество и пари не даваха, причина да се махна.  Hug

Като се замисля във всички фирми, където шефовете не струват, като че един беше обрал негативите на всички, а другите бяха много готини. Но като се чуваше думата само на цербера, цялата обстановка се окъкваше.  Sunglasses

# 428
"Опит с работа с професионални клиенти"  Joy Това фалшивата обява, която беше пусната от посредника. Не мога даже да я нарека агенция за подбор, за да не обиждам колегите тук. Обявата пусната в сектор телекомуникации, а вчера женицата ми вика- фирмата се занимава с електроинсталации, пожароизвестяване, домофони системи  ooooh! Нито съм електро инженер, нито съм инженер по електроника, изобщо не съм инженер и образованието, и професията ми са в съвсем друга категория. И не знаех, че ел. инсталациите са телекомуникации  Rolling Eyes Ама така е като си измисляш обяви за длъжности, които изобщо не са ти ясни. Няма работодател, който да не знае в кой сектор е фирмата му, защото тя ми твърдеше, че те така оформили обявата  Tired И като разбра, че е оплела конците изпадна в безтегловност, направо не знаеше какво да каже. После започна да ми се мазни.
И уж вчера шефеката на фирмата дошла, видиш ли била 400 км път без да се запознае предварително с подадените СВ- та, ами чакала от агенцията днес да й предложат кандидатите.
Хич не можа да разбере каква ми е професията й. Пита ме какво е HP (нъръ- така го прочети)? Казвам й Хюлет Пакърд, тя гледа недоумяващо. А вика, някоя фирма  ooooh!
Така ми иде да ги разнеса из местните медии, то бива, бива некомпетентност и наглост, ама поне не прави хората на луди.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 13:18 от Анонимен

# 429
Някоя фирма, вика, "шепочина"направо.
Разнеси ги. Аз съм на мнение, че тези гаражни агенцийки не бива да съществуват изобщо.

# 430
Някоя фирма, вика, "шепочина"направо.
Разнеси ги. Аз съм на мнение, че тези гаражни агенцийки не бива да съществуват изобщо.

Агенеция? Стая два на два,едвам могат да се разминат двама човека, всичко прашясало, внимавах да не обера праха от бюрото. Компютърът сложен на една страна. Тя става от едното място, за да отиде да включи компютъра на другото. Няма даже принтер, затова кара хората да ходят с разпечатани св- та. "Интервюто" започна с въпроса- какво е семейното ви положение? имате ли деца? и след като й обясних, защо няма да й кажа, продължи с това- защо искате да напуснете сегашната си работа, а защо съм напуснала още по-предната? и така. Това беше "интервюто"  ooooh!  То какво да ме пита, като тя не може да ми разчете СВ- то, имената на фирмите нищо не й говорят, макар че съм работила в двете от най-големите национални компании в сектора и т.н.......Пълно невежество.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 13:42 от Анонимен

# 431
Лорийн, вярно пародия е било Simple Smile иначе по позициите, за които съм търсила хора, винаги съм казвала кой е работодателят, тъй като не е било тайна. Но съм имала колеги, които пазят инфото, поради изрични изисквания на клиента.
Buty, доста неприятно се е случило. Мисля, че е важно да се разбере причината, защото наистина може да е била уважителна и може да запазите добри отношения. Не че това променя факта, че е трябвало сами да те информират какво се случва и дали да чакаш още...

# 432
  • София
Лорийн, вярно пародия е било Simple Smile иначе по позициите, за които съм търсила хора, винаги съм казвала кой е работодателят, тъй като не е било тайна. Но съм имала колеги, които пазят инфото, поради изрични изисквания на клиента.
Buty, доста неприятно се е случило. Мисля, че е важно да се разбере причината, защото наистина може да е била уважителна и може да запазите добри отношения. Не че това променя факта, че е трябвало сами да те информират какво се случва и дали да чакаш още...

Пропуснах вчера да спомена, че преди да си тръгна звъннах на човека, с когото уговорихме интервюто, не ми вдигна .

Както и да е, минало-заминало. Интересно ми е откъде ми бяха взели данните, след като не съм кандидатствал при тях и какъв беше смисъла да ме разкарват ?

# 433
 buty , как така не си кандидатствала при тях, а са ти се обадили? Не ли ги пита от къде ти имат данните? Имам чувството, че някакви данни се размятат някъде из между тези работодатели.

Между впрочем в джобса може ли вече работодатели да търсят в БД? Нали можеш да си попълниш тяхната форма за СВ? Това означава ли от там може да правят подбор по ключови критерии?

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 16:06 от Анонимен

# 434
  • София
Когато ми се обадиха, не можах със сигурност да си спомня за фирмата, бях кандидатствал на няколко места. След това проверих в историята на кандидатстванията, фирмата я нямаше там.

Както казах, минало-заминало, за друг път ще знам да не ходя на подобни покани, ако пак се случи така .

Общи условия

Активация на акаунт