Дълъг път с бебе

• 10 527
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
Аз лично не знам дали детето ми повръща, защото не сме пътивали повече от час два с него, но бих се подготвила и за това

# 76
  • София
Да, вземи някаква съдинка, ако нещо се случи да имаш под ръка.
Отделно има разни хомеопатии против повръщане, не че са чудотворни, но може като профилактика.

# 77
Аз пък си мисля като си се прибера в София да не предприемам дълги пътувания.  Crossing Arms Както стана ясно, ММ не мога с кран да го мръдна, почивка на море или планина е мираж, та ще си седим мирно и кротко на дупето и няма да стигаме писъци и драми. Това е извода при мен. Който иска да си види внучето, ще идва при нас... Whistling

# 78
  • София
Ами ако това ви прави щастливи - не е проблем да не се пътува...

# 79
Ами аз споменах, че това ми беше първото пътуване и не бях подготвена, понеже преди е пътувала за по час макс и просто не съм се сетила че може да стане.  И не съм казала че тя отказва да седи- където я сложим там е
Ние когато бяхме малки, сестра и нямаше проблеми и си се тъпчеше в колата и нищо не и ставаше, аз без да ям или пия повръщах постоянно и едва изкарвах 50км. Нищо не ми е помагало, то си е до човек...

# 80
  • София
Ами още след първото повръщане може вече да се подготвиш, за да не става мазало - пликче, кутия някаква,  кофичка, нещо, като почне повик за повръщане подлагаш... не е трудно, после ни стола, ни колата е за химическо... спираш на първото място с аптека и взимаш нещо, което да успокоява повръщането поне малко.
(не е приятно да се пътува с повръщащо дете и за самото дете още по-малко, моето също имаше няколко години , в които повръщаше (не чак така злосно, но все пак)).
За мен е много по-страшно какво може да се случи с това дете без стол при евентуално произшествие, така че не приемам, че е за негово добро да седи извън стола си, именно защото на първо място е детето ми, а някак живота му ми е по-ценен. А не мога да разчитам на провидението и на мисълта само - на мен такива неща не могат да ми се случат.

# 81
Аааа няма идеални тук, ма виж фанатици много... Mr. Green Joy Joy
Айде една гатанка: Ами ако детето реве в столчето, а майката има непоносимост от кола и и става изключително  лошо, ако не следи пътя, как ще реагират уондър мамите?  newsm78 Сега ще се почне: ми няма да пътувате, или наемете хеликоптер... hahaha hahaha
Ааа и да вметна, ситуацията е реална!!!!!!

# 82
Както казах, българските деца и мами са най-специалните, втори като тях няма по света.

# 83
Така е, Моци, или най-специални, или най-идеални и невероятни. Все сме най, и на акъл сме най!!!! Blush

# 84
  • София
Взимаш на бебето двд - то гледа него, ти гледаш пътя, пътувате нощем - детето спи - гледаш си пътя, пътуваш с влак, може да е по-добре...или самолет и т.н... варианти се измислят....
Както казах, българските деца и мами са най-специалните, втори като тях няма по света.

Докато не почне някой да ги цака яко, така ще са - ако почнат да ги глобяват изведнъж всичко ще стане възможно...
Преди и с коланите така бяха много спец и не слагаха...сега изведнъж няма големи проблеми да са с колани...

# 85
Аааа няма идеални тук, ма виж фанатици много... Mr. Green Joy Joy
Айде една гатанка: Ами ако детето реве в столчето, а майката има непоносимост от кола и и става изключително  лошо, ако не следи пътя, как ще реагират уондър мамите?  newsm78 Сега ще се почне: ми няма да пътувате, или наемете хеликоптер... hahaha hahaha
Ааа и да вметна, ситуацията е реална!!!!!!

Нищо не разбрах. Може ли да зададеш въпроса без ироничната част  Simple Smile

По темата не съм убедена, че има рев на света, който да ме накара да подложа на риск детето си. Животът й е по-важен от това, че ще пореве малко.

# 86
  • Варна
   Ами аз съм от тези, дето им става много лошо, ако не гледат напред (даже и тогава едва изкарвам...). Като започне да крещи и реве детето се нервирам, защото не мога да се обърна към него и да го занимавам,но нямам избор. Продължавам да си гледам напред, запявам силно някаква песен и чакам да млъкне, но от стола не го вадя по никакъв повод. В един момент просто млъква, като разбере, че няма избор. С течение на времето дори спря да реве и вече пътуваме много лесно  Peace

# 87
  • София
Пък има и родители, които сами пътуват с деца, те също няма как да не гледат в пътя, дали мятат бебето само на задната седалка или техните деца все някак с рев или без си пътуват в столчетата...

# 88
Дано моето да е от стоящите, те първа ще разбера. А само да попитам за столчетата този повдигащ механизъм там където е главичката ли се намира?

# 89
Не. Целият стол се пързаля като на шейна.
Какъв е този стол, че няма функция сън?

Моя съученичка е ходила до Австрия сама с бебе на 10м, сама, с кола. Аз, признавам си, не бих се наела на такова приключение.

Общи условия

Активация на акаунт