"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 371
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
И аз ако трябваше да съм на работа щях да припадна някъде по улиците.

# 106
Ekumcheva, правихте ли посявка за урокултура? Притеснява ме, че урокултурата отнема време докато излезе - май 5-7 дни  newsm78 . Утре ще видя какво ще каже моя АГ - май е по- добре сега да пия антибиотик, отколкото да предам нещо на бебето и то да е на антибиотик след това ( въпреки, че гаранция няма ).

Да, правихме - дава се стерилна урина и изследването отнема 3 дни. Като част от това изследване е и антибиограмата, от която се вижда от какви антибиотици се повлияват бактериите. Иначе може да се окаже, че са резистентни към случайно изписан антибиотик и да не се излекува, което си е загуба на време.

# 107
Здравейте момичета, как сте днес Simple Smile

Аз педиатъра уж съм го уредила, но ми се иска да е една друга докторка, която каза че септември ще знае дали може да ни вземе. Този който уж съм уредила искал да е в отпуск точно във времето около термина ми и съответно няма да може да спази първите 24 часа за посещение след изписване.

# 108
Аз също още не съм избрала педиатър, но се чудя защо е тоооолкова важно да дойде в първите 24 часа?  Thinking Все пак няма болница, от която да изпишат бебе, ако то не е в добро здравословно състояние. Педиатърът като дойде, какво по-различно би казал от неонатолозите в болницата?

# 109
Здрaвейте мaми, дa се отчетa и aз от прегледa вчерa. Бебкa е добре 2271гр (33с + 5д). Издaдохa ми нaпрaвлението зa рaждaне и 45 дневния болничен. Проблемa е, че докторa държи нa секцио зaрaди инжекциите зa рaзреждaне нa кръвтa, които слaгaм всеки ден. При секциото се спирaт 24 чaсa преди оперaциятa, a при нормaлното нямa кaк дa се плaнирa когa ще тръгне рaждaнето и може дa стaне сериозен кръвоизлив. Имa ли тук други мaми нa фрaксипaрин (или клексaн) и aко дa - обсъждaли ли сте товa с докторите ви? Първото го родих нормaлно и въпреки тежкото рaждaне ми се искaше и товa дa е тaкa  Cry

# 110
Диамантче, радвам се че се интересуваш от моята гледна точка Simple Smile а тя е следната - важно е защото от перспективата на жена която за първи път ще ражда, имам чувството че нищо не разбирам от гледане на бебе, то даже не е само чувство. Нямам идея дали въобще се говори в болницата с неонатолози, а че никой не обяснява за кърменето това е достатъчно ясно. Имам мн въпроси към педиатъра и ако ме изпратят вкъщи със здраво бебе а то вземе че почне да реве с часове мн ясно че ще искам педиатъра да дойде веднага. Не че не мога да намеря лекар който да помогне, но е друго като знаеш че можеш да разчиташ на някой  24/7, затова смятам май да закупя здравен пакет който предлагат в МЦ Лора за 24/7 дежурни педиатри. Така ще съм още по спокойна.

# 111
По-обезпокоителното е, че бебка е доста голяма като грамове - около 3500, но и главичката и още от мин. седмица е около 10 см..... което ме води към секцио, а аз честно казано нямам никакво желание, страх си ме е, повече от естественото Praynig .

Ооо, това с размера на главичката - хич не се връзвай!!!

В Токуда ми я премериха на супер ехограф да е 9,3 ам. На следващия ден в Надежда, също на супер ехограф - 9,9 см. Е, нали се подразбира, че НЯМА как за по-малко от 24 часа да порастне с 6 мм?

Не си направих труда да попитам защо е тази разлика - за мен е просто едно ориентировъчно показание. Тялото ти няма да отгледа бебенце, което да не можеш да родиш нормално - да знаеш. Бъди спокойна!

# 112
Първият път педиатърът не дойде в тези 24 часа, бяха някакви почивни дни. Но ние справихме чудесно и без него. Посещението протече по следния начин - проверка на гърдите за кърма, слагане на гърда, съвети за обличане, преслушване на гърди и сърце на бебето, проверка за състоянието на пъпа и помощ за по-бързо падане, четене на епикриза и сладки приказки от всякакъв характер.

shmoksi, за съжаление нямам никакъв опит. Но дано все пак се развият нещата по най-желания начин за теб.

# 113
Прегнaчик, не знaех зa тaкъв пaкет от медицински център Лорa. Нaшaтa педиaтъркa рaботи с тях, когaто е в почивни или прaзнични дни и се е нaлaгaло сме ходили нa място във филиaлa им нa бул. Гоце Делчев. Преглеждaли сa синa ми общо три пъти - мъж (двa пъти) и женa. Зa съжaление не им знaм именaтa. Не остaнaх доволнa от нито един преглед. Проучи си внимaтелно нещaтa и нaмери отзиви зa центърa преди дa плaтиш пaкетa. Веднъж и мен сa преглеждaли тaм, познaхa диaгнозaтa, но тaкa ме нaплaшихa, че е нещо стрaшно, че повече нямa дa стъпя тaм. Добре, че после ме успокои моятa лекaркa...

# 114
днес си взех обменната карта и лекарят от ЖК - и толкова се възмутих, че, направо не знам що за хора са това??
Скрит текст:
 Тъй като настоятелно ми твърди, че съм щяла да родя в края на този месец, а не ми е дал все още документите - отидох с 2 въпроса: 1. за резултатите от изследванията дето ми ги пусна мин.седмица и 2. за документи дали не е удачно да ми даде. Съвсем културно му обясних, че ще ходим в София с ММ и ми трябват документи, защото и аз не знам къде какво ще ми се случи. Ооо, и той ми разигра такъв театър, че направо не можах да повярвам  Shocked Shocked Shocked Накрая ме накара да се подпиша, и буквално ми хвърли листа с обменната карта - да си го взема. И ми каза - ми каквото искаш, това прави. Ако искаш идвай, ако не искаш не идвай на консултации, това не е мой проблем??? А преди това ме пита дали другаде ще се записвам на консултации, и му казах - че няма, но ме притеснява срока, и че нямад а съм в града. И като попитах - това ли е, той ми вика - ми да, това е. То, има и едно направление, което обаче е валидно 10/ДЕСЕТ/ ДЕНА, и няма смисъл да ти го давам, защото ти пред 21,09 няма да родиш?? Е, а няколко дена по-рано като ме натискаше да си избера скорошна дата за секцио, друго говореше... Та, останах много разочарована. Може би си е мислил, или е може би такава практиката - че като работи в болниоцата, и като ходя при него на ЖК, ще си го избера той да ме изражда?? Сигурно затова ми разигра целия този цирк. Е, освен че ме втрещи, не може да ме накара да се чувствам виновна, но ми стана кофти - що за хора са това? И за капак ми каза - ми, отиди сиу вземи и излседванията от болницата, и това е. И като попитах - ами кой ще ми ги обясни, аз не разбирам - отговорът беше, че все ще си намеря някой ?!?!?  

# 115
Pregnachik, на мен това също ми е първа бременност, но от всичко което изчетох и чух, това първо посещение на педиатъра е едва ли не задължително и в същото време тотално безсмислено. Останах с впечатлението, че се извършва рутинен преглед (който със сигурност е направен и в деня на изписването), празни приказки от рода на това, каква да е температурата в стаята, как да се облича детето и други подобни, които човек и сам може да си прочете и които и в болницата ще му кажат  Rolling Eyes
За кърменето - в различните болници е различно. В някои обясняват, в други не. А там, където обясняват, не е ясно дали съветите са от най-правилните. Не очаквай точно педиатъра да може да ти даде адекватни съвети за кърменето. Библиотеката в Кърмаческия би ти била много по-полезна от съветите на личния лекар (поне според мен)  Peace Също така ти препоръчвам да посетиш някоя лекция на ЛЛЛ.
И не очаквай, че който и да било лекар ще идва, защото бебето плаче (освен ако не му се заплаща всяко посещение)  Peace

П.С. За услугата в МЦ Лора не съм прочела нито едно положително мнение.

# 116
мисля, че идват, защото после пишат някъде какво е битовото положение в дома на детето. Да, преглежда със слушалките, и казва че е здраво детето. Но мисля, че имат задължение да опишат и какво е положението в дома - някаква социална функция изпълняват.  newsm78 newsm78 newsm78

# 117
Мерси за съветите, чела съм доста за кърменето и за всичко като цяло. Все пак не се чувствам никак подготвена. Друго е нагледно да ти покажат, за да съм сигурна че го правя по правилния начин. Едно е на теория, друго на практика. Пък и какво като е рутинен преглед, все пак си е нещо, поне за мен. А заплащането не е проблем стига все пак да мога да разчитам да дойде, което е по важно.

Аз уж бях чела за Лора и за техните педиатри, но  ще разуча още Simple Smile Мерси за съветите.

За големината на главичката, аз съм си наумила ако му я измерят повече от 10 см в деня на раждането да поискам епидурална упойка или секцио.

# 118
За център Лора и аз знам негативни отзиви от моя приятелка която си води детенцето там един път. Според мен си намери един частен лекар допълнително на който да си имаш доверие! Аз поне така направих за първото ми детенце!

# 119
И аз не виждам мн смисъл в задължителното посещение на педиатъра толкова скоро след изписването. Даже гледам на това с досада, че ще се занимаваме.

Румка, много нагъл е твоя лекар. И моята започна да ме дразни, като се озлоби много, че не й дадох да ми направи преглед за разкритие в 8 месец и ми се звереше.

Общи условия

Активация на акаунт