"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 031
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Ооо, и аз туй говоря - че трябва да се включи активно не само в началото, но и в края. Но,  той сега трябва да спазва някакъв период на въздържание, защото има нещо на простатата. Все си мисля,че ми беше казал 10 ли, 15 дена ли, и все си мисля, че този период вече мина, но него просто го е страх - и затова се дърпа. Ми тъй си е, аз съм страховита ...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil саму пуфтя, сумтя, плаша таткото  hahaha

# 631
Хахахах, я да се стяга! Да запушва уши и очи и да действа  hahaha

# 632
Здравейте момичета,
Първо честито бебче на djeni84 да ви е живо и здраво и много да ви радва.   bouquet

Извинете ме, че еак сега пиша, но имах малко проблеми и не ми беше до интернет. Опитвам се да изчета всичко което сте изписали ама още не съм успяла .
Да споделя сега за моето раждане. Планово секцио в Тина Киркова. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО съм доволна от избора на лекар. Операцията мина много бързо и без НИКАКВА болка. Много съм благодарна както на лекарката, така и на анестезиоложката. За протокола аз не търпя болка и мноого ама много ме е страх. Не усетих нищо по време и преди операцията. Бебка я извадиха на 10-тата минута и ми я показаха 2-пъти, дадоха ми да я цънкам и да я пипна и я подържаха малко до мен. След това са я показали на таткото и другите отвън. След това операцията продължи около още 20-30 мин.
За мен най-тежки бяха следващите 24 ч. Бях в интензивното, не ми е понесла упойката и се проявиха почти всички странични ефекти от нея, най-гаден е повръщането. Така повръщах около 20ч, нон стоп ми слагаха системи, понеже съм  с много ниско кръвно. Вливаха ми лекарства, но уви. Всички в интензивното бяха изключително любезни и внимателни, въпреки моите капризи - повръщам, боли ме , повръщам , боли ме.,,,, за което им БЛАГОДАРЯ!!!   Hug  bouquet
След като ме качиха в VIP отделението нещата станаха други вече. Дадоха ми бебка към 15ч на втория ден. През ноща ми я взеха защото съм секцио и от следващия ден си беше постоянно при мен. Доволна съм от това, че ги мият и преобличат редовно. Последния ден, т.к. не бяхме спали една акушерка предложи да и дадем децата при нея към 1ч през ноща и съжалихме че го направихме. В 4 се събудих от рев на бебета, Отидох в стаята където ги оставихме, беше заключено и акушерката спеше вътре. След като издирвах някой който да отключи около 30 мин., една санитарка успя да я събуди и тя отвори. След като питах защо бебетата се дерат така и никой не прави нищо ми казаха, че са бебета и реват какво искам. На сутринта когато ми я дадоха след къпането отново ми казаха, че много ревала какво съм искала. Още не мога да си простя, че за да спя 3ч дадох детето си при тези жени, които не искам да описвам с епитети, понеже ми е беден речника за такива като тях, Като цяло съм изключително разочарована от така нареченото ВИП отделение. На 4 и 5 ден трябваше да ми дават вече храна, но някой не е беше записал и ми даваха от храната на някой друг. Не че храната беше кой знае какво напротив.
Като цяло впечатлението ми от болницата са противоречиви. Добро от страна на лекари и интензивно и ужасно от страна на отделението,
За капак и имахме проблем с жълтеницата и трябваше да се лекуваме по обстойно.
За изписването дори не ми се говори, в 10ч ти казват тръгваш си в 11:30, в крайна сметка оспяваш да си тръгнеш в 13ч и не успяваш да уведомиш никого от познатите си. Но както и да е. Вече сме си в къщи и всичко свърши.  Praynig
Относно секциото - боли ме, при мърдане, свиване, дишане Simple Smile абе боли си. #Crazy

Извинявам се за дългия пост и успех на всички. Ще се постарая да следя по редовно вече  Blush

# 633
shmoksi заглавието е супер и за имената съм съгласна.Важното е да има къде да пишем.
Моя комплект за изписване е 56 размер.
Аз вчера бях на преглед и всичко е наред, ще си продължа тотхемата до секциото вече ми се повръща от това.Трябва да си сложа и един крем вагинално за да е сигурно че съм се изчистила от кандидата.Един ден преди операцията ще ме приемат,гладна и жадна,между 8-9 ч.сутринта дано не ме бават много, че да мога да пия кафенце. Бебо бил около 3кг.
Бените супер че писа как е минало. Доста гадно че си повръщала толкова време. Чак ми е учудващо че са се държали в реанимацията както трябва,защото аз като раждах преди 3г. и въобще не идваха редовно да видят как сме на едно от момичетата редовно забравяха да и сменят пликчето за урина.Мене ме подмиха с ледена вода.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 15:31 от desymn

# 634
  • Северо=Западналия край
Benite, важното е че сега сте добре, дано да се възстановиш бързо.
Аз току що се завърнах от ЖК. Резултата - и дума не ще да обели тоя доктор за нормално раждане, на въпроса ми какво препоръчва за раждането, той си отвори тефтера и ми каза избери си дата - 15,16 или 17........Както  и да е ще го преживея, обаче ме притеснява факта, че бебо е все още 2300кг. и доктора се съмнява да качи до 3 кг. За седмица е пораснало само 100 грама. Интересното е, че ми изписа да пия магнерот 2 по 1, хората го спират в деветия месец а аз да го почвам......Мозе би идеята му е да не тръгне по рано бебо, знам ли, то от една страна е добре да наддаде някои грам. Чудя се да го пия ли, от седмица ме боли доста и кръста и долу ниско, може би магнерота ще успокои и болките. От една страна ми се иска ако бебо тръгне по рано да си оставя нещата да си вървят по естествен път, въпреки желанието на доктора да ме реже. Между другото, чувствам се странно от както определихме дата на събитието, някак ме хвана страх, но пък от друга страна на тази дата преди 10 год. сме се оженили с ММ та ще имаме живот и здраве двоен празник занапред.
Иначе за размера на дрешките утре съм на пазар и ще взема  56 за изписването, то с моя малък бебо ще му виси всичко, но после бързо ще започнат да растат. Аз преди ползвах стерилизатор на Чико, мисля и сега да съм с него, слагам в микровълновата за 10 мин. и е готово.

# 635
Здравейте, ще вписвам имената на децата , щом желаете, ако майките са ги съобщили.

Аз вчера бях на ЖК, дадоха ми всички направления за раждането, освен обменната карта. Успокоих се , че в болницата където ще раждам нямали практика да правят клизми Grinning
Днес бях на тонове, всичко е нормално, но когато се изкашлях така му се забърза сърчицето на милото, мъчно ми е какво му причинявам с тази кашлица #Cussing out

Днес ми дойде и поръчката от един интернет магазин - подплънки за кърмачки, мокри кърпи за кърмачки, еднократни гащи и крем Лансинох за гърди, остава само кърма да има Praynig Този крем като го видях...ами той е съвсем малко, а е 11лв Shocked На упътването пише " Преди раждане прилагайте два пъти дневно, за да омекотите и съхраните кожата здрава и еластична." Мисля да се мажа, но без да си стискам зърната, че да не си предизвикам контракции.

# 636
Benite, радвам се, че сте добре  Hug

ateto, пия магнезий 3х2 до края на месеца, а термина ми е на 7-ми, засега ще раждам нормално. Така че не се притеснявай за магнезия, мен лично доста ме успокоява.  Peace

mikipoli, да, и аз така знам за крема за зърна - малко количество, а цената  #Crazy ...Важното е да върши работа  Peace

# 637
benite Радвам се, че сте вкъщи вече! Бързо оправяне и както казват- то се забравя! Радвай се на малкото човече и стискай палци и за нас  Hug

# 638
Момичета, в болницата пък и една английска професионална акушерка (моя позната) ми казаха, че за кърма на ефикасен е масажа на гърдите и да давате на малките да сучат без значение дали имате кърма или не. Но трябва да се внимава с масажа преди раждане, при някой предизвиква контракции.
За дрешки при мен не даваха да се носят, но препоръчвам носене на биберон. За превръзки препоръчвам от по-дебелите (евтините) дамски нощни впревръзки, тези за родилки ми бяха ужастни, както и еднократното бельо - ужас. Мойта сладуранка я изписахме с рокличка и без пелена аз не исках, лекарите казаха, че няма проблем. Но всичко в къши и е голямо, дори тези с номер 50. В моята стая обаче имаше едно момченце 4кг и за малко да няма дрешки за изписване Simple Smile

# 639
Момичета, а какво ви казват за тоновете?
Аз вчера бях на запис и докторката ме уплаши много, като каза, че тоновете били лоши и показвали понижена виталност и страдание на плода, защото нямали голяма амплитуда. Бяха доста сбити около 150 удара, като варираха най-често между 145 и 155.
Веднага отидох в Токуда, на тамошния запис ми казаха, че всичко е идеално.

Но все пак ми е чудно наистина ли трябва да са с голяма амплитуда или ако детето просто си е спокойно и не мърда много, пулсът му да е сравнително постоянен.
Докторката не спря да ми разказва някакви ужасяващи истории за нейни пациентки, на които тоновете били много лоши и бягали за спешно секцио или пък бебето вече не било живо  ooooh! Как само ми изкара акъла!

# 640
allana Аз продължавам да се чудя защо лекарите винаги правят сравнения с някакъв случай дето са имали от преди 15 години, примерно. Все си мисля, че 1во както всяка бремнност, така и всяко бебче са различни! Има кротки има и буйни, нормално като се размърда пулса да скочи, ами като спи?! Важното, е че в Токуда са те прегледали и всичко е ок

# 641
allana,и аз като софче мисля, че щом в Токуда тоновете са били ок, не трябва да се притесняваш.
Лично на мен са ми мерили тоновете  2 пъти - първият път нямах много амплитуди, вторият път - имах. И в  двата случая казаха, че всичко е ок.

Най-много ме е яд на такива лекари, които само ни вадят акъла. Срам нямат ли?!

И да се похваля - най-накрая си избрахме педиатър. Чух се с жената по телефона, направи ми много добро впечатление. Да се надяваме, че ще "улучим" от първият път  Praynig

Бтв, за памперсите да кажа - в Метро има промоция на Памперс Премиум Кеър, мисля да взема един пакет от 3-6 кг, излизат изгодно.  Peace

# 642
Не знам за амплитудите,но каквото и да е може ли така да те плашат?Ужас.Добре че си отишла в Токуда  да ти направят и там тонове.Ти обясни ли им на тях какво са ти казали?
Аз като отидох първия път на тонове и не знаех че не трябва да се пие кафе и да се яде сладко и сутринта си пих кафето ядох едни мини кроасани и на тоновете бебето беше с 170-180-200 и тогава ми се накара акушерката,но лекарката която гледа тоновете каза че всичко е ок.

# 643
Относно дрешките - имам за новородено малък размер, 0-3м, 3-6м, така че каквото и да е бебето все ще го облечем. Mr. Green
Хич не мога да преценя и не им разбирам на тия размери, всичките ми се виждат много малки. Mr. Green

Превръзки съм си взела нощни. Дано не ми тече много време, че много мразя превръзки по принцип.
Такива кремове за зърна не съм взимала, не виждам нужда засега да се мажа. Достатъчно ми е писнало мазането против стрии.

И изварявам с тенджерка, много ми е удобно така.

С абсолютно всичко съм готова за бебето. Багажа е готов, документите взех вчера от ЖК и само чакам. Нямам търпение вече. Толкова ми тежи корема и ми е омръзнало да съм бременна.

Тонове на мен не са ми записвали досега. Само ги чуваме. Моя лекар е на мнение, че тонове се записват при нужда, например при преносване.

бените, радвам се, че вече сте вкъщи и сте добре.

аллана, много гадно плашат наистина. Според мен тоновете ти са ок.

# 644
Ооо, версията, която са казали на Алана, за мен е нова. Явно - новостите в лекарските манипулативни практики тръгват от София, и - ами ще видим, след колко време ще достигнат и до провинцията    hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт