Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са подготвителните контракции и кога трябва да се обадя на гинеколога?
Докога трябва да се приема магнезий и дали е добре да се приема преди измерване на тоновете?
Какви са признаците, че раждането е далеч или ще бъде трудно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са подготвителните контракции и кога трябва да се обадя на гинеколога?
Подготвителните контракции са нормална част от бременността и включват стягане на матката. Ако контракциите не са редовни, болезнени или чести, те се считат за подготвителни. В този случай няма нужда да се обаждате на гинеколога. Важно е да се консултирате с лекар, ако контракциите станат болезнени, зачестят или започнат да се появяват на равни интервали.
-
Докога трябва да се приема магнезий и дали е добре да се приема преди измерване на тоновете?
-
Какви са признаците, че раждането е далеч или ще бъде трудно?
Липсата на контракции не е индикация за това дали раждането е далеч или ще бъде трудно. Разкритието на шийката и позицията на бебето са по-добри показатели за това. Важно е да се консултирате с вашия гинеколог, който ще може да предостави по-точна информация въз основа на вашата индивидуална ситуация.
-
Какви са плюсовете и минусите на естествено раждане, цезарово сечение и предизвикано раждане?
-
Какви са причините за увеличаването на предписването на цезарово сечение?
На мен вече доста ми тежи, имам си контракции доста на често, но май няма изглед още за раждане. Днес съм на ЖК и ще видя лекарката какво ще каже. Иначе багажа за родилното отдавна го подготвих 

Преди не се е държал толкова нагло, освен по отношение на това, че настояваше за секцио. Но това не броя. Беше внимателен, всеки път ме е гледал на ехографа, не ме е карал да пия витамини например/което съвпада и с моето виждане, че ако не се налага - да не пия/. Явно е бил с нагласата, че щом ходя при него на ЖК, ще си го избера да раждам при него. Това ми идва на ума само.