"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 283
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Елина и аз така съм чела че организма се подготвя и аз миналата седмица имах два дни разстройство но ми мина явно е било от храната, защото ядох какво ли не.Поне така си мисля де.Днес имам пак леко разстройство,но бях на тонове и всичко е наред уж.

# 331
Като стана дума за тръгване към болници - искате ли да ви споделя нещо смешно  Joy
Скрит текст:
Вчера с ММ ходихме на преглед. И док каза - да ида пак след 2 седмици, ако не съм родила. А ако усетя междувременно, че родовият процес започва, да си вземам чантичката, и да се запътвам към болницата.
Тъй, дотук всичко ясноо. Е, да, обаче ММ се оказа, че има и той въпроси. Та се почна една такава Wink)
- Докторе, как да разбера, че е време да тръгваме?
- А, ми тя Вашата съпруга знае, нали е вече раждала.
- А, тя си знае, знае, не знам колко си знае - ами ми кажете и на мен, че и аз да знам!
- Ами, като почне, ще разберете.
- Аха, значи като почне да ме гледа лошо, и да скърца със зъби - да тръгваме. Така ли?
- Ами ... да, в общи линии, тъй.
- Ами, докторе, а преди това, как да се ориентирам? Да не вземе да роди в колата по пътя?
- А, не, няма - то не става току-тъй, за половин час!
- О, добре тогава! (и тук ММ се успокои)

Тъй, обаче, вечерта отиваме при нашите, да си приберем децата, че бяхме ги оставили докато сме на прегледа. И Моята майка, къде й беше акълът, да вземе да разправя как е раждала тя. Мен ме раждала 22 часа, Брат ми родила за 35 минути - от първата контракция, до раждането. И ММ кат викна - ааа, туй с 35-те минути, да не е наследствено нещо?? И пак се почна едно шашкане, едно тюфкане  Joy То, може да не е за смях, ама не мога да се сдържа на нашият татко

# 332
 Joy Хахаха, Румка, то май всички татковци изпадат в такива ситуации  Joy Много свежо!
То и моя ММ на ФМ миналия ден, когато док му обесняваше как според нея термина ми не е на 28 ми, а по - рано и как ТОЙ трябва да следи да не се моткам много след 28ми и пребледнявайки вече, май беше готов да ме затвори от сега в болница, ей тъй да си чакам. А, това с 35те минути го е съсипало човека  hahaha

# 333
оо, даа, и аз като му викам на ММ - че като ми почнат контракциите, ще си седя у нас докато не станат на 5-6 минути.А през това време той ще ми масажира гърба, ще ми запали ароматни свещички и прочие релаксиращи неща, той се облещи най-категорично и каза  -че ако не тръгнем веднага, аз ще трябва да викам линейка ЗА НЕГО. Тъй, де, няма да стане това с домашното успокояване предварително. По-точно, аз ще успокоявам него, тъй ми се струва  Joy

# 334
Момичета, я ми кажете сега кога тръгваме към болницата? ДОки каза, че изтекат ли ми водите веднага да тръгвам. Да де ама ,, ако не почнат контракциите, 100000 часа ли да вися в тази болница  Shocked и съответно, ако са почнали контракции, до кога мога да си се моткам вкъщи, че да не вземат да ме върнат от болницата?

Аз знам , че щом ти изтекат водите веднага отиваш, четох че може да си седиш 12 часа и да чакаш да ти почнат контракциите, ама според мен не е препоръчително, все пак бебето си седи там без води #Crazy при две мои приятелки контракции е нямало, отиват в болницата и ако са секцио направо операция при едното момиче, а при другото почват да й бият окситоцин , за да предизвикат контракции да роди нормално, но при нея от прекалено честите контракции тоновете на бебето почнали да падат и пак операция... иначе може и само контракции да имаш и в болницата да ти изтекат водите или доктора да ти ги пукне, казват че след пукането на водите почвала голямата болка Grinning

Руми, на теб нали това ти е трето дете, сигурно много бързо ще стане раждането, а този татко какво се е притеснил толкова или за него е първо дете?

# 335
 Joy
Ох, много се смях с тази история  Laughing

Моят мъж вятър го вее на бял кон. Ние още не сме приключили ремонта напълно  Rolling Eyes Поне още няколко дни има, докато бабата вземе бъдещата кака, че да си почина малко от нея и да седнем сериозно да се подготвим.

Аз купих вече бебешки дрешки, но не ги пера, защото докато каката е тук, е безсмислено! Тя си играе с тях, облича ги на куклата -бебе и си ги е наредила в своето легло, гушка ги  Rolling Eyes
Трябва да започна сериозно да я инструктирам какво я очаква, защото като я гледам, тя самата се е превърнала на бебе  Laughing Не знам как ще го опазвам милото от нея, тя изглежда си мисли, че някаква играчка ще получава  ooooh! и се гласи да си играе с бебето, да го разнася и кой знае още какво ѝ се върти в главата.

# 336
Ох с тези жеги не знам как бих си запалила ароматни свещи, но и аз четох че трябва мн да си пазим силите за да мине по леко раждането. Вече се чувствам мн изморена, момичета, постоянно ми се лежи и нямам сили за нищо физически натоварващо. Не мога да ходя дълго че ме заболяват ходилата, а през нощта постоянно се будих. Започвам периода на инсомнията.

Коластра и аз имам, вчера малко си експресирах от гърдите да видя дали има и днес се втвърдиха и ме болят и сърбят. Явно не трябва да ги пипам до преди раждането.

# 337
Предполагам няма да изпуснем момента Joy
Важното е да няма паника, пък другото ще се оправи Peace

Елина, пази се, има такъв вирус сега Praynig
Алана, мойта сестра на 4 години ме е прескачала на леглото като са ни изписали Joy

# 338
В началото бебето като е още малко и не изсуквя всичко и ако ни се изцеждаш има опасност ат мастит, ако пък нямаш достатъчно кърма с изцеждането се стимулира лактацията. Така че е важно да се изцеждаш, независимо дали с помпа или на ръка. Даже при изписването ми го прупоръчаха лекарите след всяко кърмене да се изцеждам в началото(първия месец) после кърмата сама се регулира според нуждите на бебето  Peace

Малко ли се изцежда или до край?

# 339
оо, даа, и аз като му викам на ММ - че като ми почнат контракциите, ще си седя у нас докато не станат на 5-6 минути.А през това време той ще ми масажира гърба, ще ми запали ароматни свещички и прочие релаксиращи неща, той се облещи най-категорично и каза  -че ако не тръгнем веднага, аз ще трябва да викам линейка ЗА НЕГО. Тъй, де, няма да стане това с домашното успокояване предварително. По-точно, аз ще успокоявам него, тъй ми се струва  Joy

eдна приятелка, която ражда в Англия каза, че не я пускали в болницата докато няма 6см разкритие и няколко часа обикаляла паркинга на болницата Grinning Иначе относно чакането вкъщи се сещам за едно интервю на адреналинката от Господари на ефира - Жана, тя каза , че 3 часа стояла вкъщи с болки , за да отиде с перфектното разкритие в болницата и отишла тя и доктора й казал - айде стига с магариите вече , ще те оперираме  Joy само дето се мъчило момичето вкъщи Sad

# 340
Joy

Трябва да започна сериозно да я инструктирам какво я очаква, защото като я гледам, тя самата се е превърнала на бебе  Laughing Не знам как ще го опазвам милото от нея, тя изглежда си мисли, че някаква играчка ще получава  ooooh! и се гласи да си играе с бебето, да го разнася и кой знае още какво ѝ се върти в главата.

Така е с големите сестри Simple Smile Аз също си мислех че сестра ми е нашето бебе но като не ми даваха да го пипам после съм започнала да страня от нея и станахме близки чак като попорастна на 7-8 год. Според мен е мн важно да се подготви детето и да му се дава да има контакт с бъдещото си братче/сестриче.

# 341
Момичета, имам малко питане към всички вас. След няколко дни влизам в 9-я месец, а днес се събудих с болки ниско долу и разтройство. Четох, че това било нормално ако  си в напреднала бременност (един вид подготовка за самото раждане) , но все пак исках да се допитам и до вас. Знаете ли нещо по въпроса? Много ще се радвам на отговорите ви, благодаря.

Според мен това си е разтройство от храната, болките са от дебелото черво, не вярвам да са симптом на раждане

# 342
  • Северо=Западналия край
Ооо това с пукането на водите от доктора е много гадно, аз отидох за предизвикано раждане и док ми пукна мехура - изключително неприятно, и като почне и действието на системата.....ужасни контракции...по добре всичко да си тръгне по естествн път само! Преживяла съм 5часо мъки докато не стигнаха до извода че въпреки  всички опити да предизвикат ражданее  стигнах до секцио.

# 343

eдна приятелка, която ражда в Англия каза, че не я пускали в болницата докато няма 6см разкритие и няколко часа обикаляла паркинга на болницата Grinning Иначе относно чакането вкъщи се сещам за едно интервю на адреналинката от Господари на ефира - Жана, тя каза , че 3 часа стояла вкъщи с болки , за да отиде с перфектното разкритие в болницата и отишла тя и доктора й казал - айде стига с магариите вече , ще те оперираме  Joy само дето се мъчило момичето вкъщи Sad

микиполи, тя само си е мислела че е с перфектното разкритие, на нея и е бил тесен таза и затова й е казал че няма смисъл да се мъчи Simple Smile

# 344
Руми, на теб нали това ти е трето дете, сигурно много бързо ще стане раждането, а този татко какво се е притеснил толкова или за него е първо дете?
И за двама ни е трето, но при първите 2 ме бяха приели предварително в болницата. Водеха ме, че преносвам с по 10 дена, което по моите тънки сметки не беше вярно. Та, и в двата случая аз вече си бях хоспитализирана  Peace Ми той си е притеснителен ММ по принцип, напоследък направо ... психясва май. Смятам ще се оправи когато родя.

Общи условия

Активация на акаунт