"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 286
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Добро утро.

Mikipoli, благодаря ти за бързия отговор. Вече си имаме раздел родени Simple Smile Дано го напълним само със здрави и послушни бебчета.

Аз днес съм на второ мнение в болница Надежда и ще видим окончателно какво ще се прави - секцио или ще опитаме естествено. Малко ми е притеснено, защото няколко приятелки вече ми казват, че едва ли за моя случай ще намеря друго мнение, а и нещо ме убеждават, че било много рисково и как за мен секциото било по-добър вариант. Изведнъж всички станаха лекари.

# 316
Elena_88 , и аз нямам коластра. И предния път не съм имала преди раждането.

Момичета, и аз нямам. При мен с първото ми детенце се появи на 4-я ден след раждането, с второто - на 7-ия ден след раждането. Кърмила съм ги и двамата до след годинката, без да имам проблем, и без да дохранвам с АМ. Освен по изключение - когато се е налагало да ги оставям при нашите за малко - но това е съвсем по изключение.
Та, не се коси, всичко ще бъ7де точно  Hug Hug Hug

# 317
Здравейте, честита рожбичка Benite  newsm51

аз съм със седалищното бебе, дето упорито не искам секцио с термин 02.09
вчера бях на последна среща с моя доктор, защото той излезе в отпуска до 31.08
прати ме на тонове - всичко е наред там нямам контракции
после ме прати при друг доктор да се запознаем в случай че тръгне раждането
а него го няма.
след прегледа в понеделник когато той ми съобщи че излиза в отпуска се притесних много
това явно се отрази и върху бебето сигурно е усетило нещо защото тези няколко дена много мърдаше / не е обичайно за нея тя е много мързелива/
и за капак вчера на ехографа от толкова мърдане си е обърнала единият крак надолу
това вече е доста лошо, защото ако беше чисто седалищно нямаше да има проблем за опит нормално раждане тъй като е около 3 кг, а аз съм със широк таз
но с това ново положение не се ли промени нещо на 01.09 ме вкарват за секцио
толкова много ме тормози всичко това  smile3518

за коластрата от 6-7 месец ми текът гърдите понякога много направо локви правят
понякога малко, аз в тая връзка искам да питам задължително ли е да се изцеждам
не може ли само на кърмене ако разбира се бебето суче нормално?

# 318
Не, не е длъжно да се изцеждаш. Изцеждането стимулира млечните жлези да отделят повече мляко, но това само ако:

1. са препълнени и бебенцето не суче добре, или е заспало и ти не искаш да го събудиш, например, или сте излезли някъде без него и е дошло време за кърмене.

2. Ако нямаш достатъчно мляко, и искаш да се увеличи - тогава можеш да се изцеждаш, защото както споменах, това стимулира производството на мляко.

Не се тревожи, ти ще напипаш вярната посока, ще видиш колко интуитивно ще стане  Laughing

А за раждането с крачета напред - знам, че е възможно, тогава родилките трябва да са почти изправени, или приклекнали, а не легнали. И като се покажат крачетата, се изърпват и така се ражда бебенцето. При теленцата е така, например, макар че не се опитвам да направя сравнение де Wink
Но, реално погледнато, не знам дали ще намериш лекар дето да се навие, не искам да те обезкуражавам  Cry Дано пък другата седмица да се позавърти в правилната посока - ще стискам палците, защото знам какво е чувството. 

# 319
  • Драгоман
В началото бебето като е още малко и не изсуквя всичко и ако ни се изцеждаш има опасност ат мастит, ако пък нямаш достатъчно кърма с изцеждането се стимулира лактацията. Така че е важно да се изцеждаш, независимо дали с помпа или на ръка. Даже при изписването ми го прупоръчаха лекарите след всяко кърмене да се изцеждам в началото(първия месец) после кърмата сама се регулира според нуждите на бебето  Peace

# 320
benite Честита ти госпожица   bouquet Много да ви радва Wink ИИИ колко хубаво, вече взеха едно по едно бебчетата да се показват  baby_neutral

Коластра имам от няколко месеца, но не помня от 6тия или 7мия започна. Даже снощи доста ме наболяваха гърдите, после текна малко и всичко се оправи. До сега не ме е боляло, а вас?

m84  И мен ме е обхванал един гладддд... вечер като се събудя/ между 3 и 5/ ако не ида да ям нещо няма заспиване. То едно стъргане, едно чудо.. Даже вчера си мислех, че при мен явно нещата вървят наопаки- хората в първите месеци имат апетит, а аз сега като място почти няма  Laughing

djeni84 важното е бебче и ти да сте здрави и живи! И аз не мисля, че някой ще се навие на такова раждане да ти кажа. Опитай да се пораздвижиш тези дни, за да поразтръскаш човечето, пък може и да прибере крачето, знае ли човек. Някъде бях чела за някакъв метод, с който майки помагат на бабчетата. Случайно бях попаднала и нямам идея къде да търся, за да ти пусна линк. Но беше нещо от сорта на това, че заставали на 4 крака, а бащата свети с фенерче/ идея си нямам къде обаче  #Crazy /. Но дали беше само това или има още за правене с този метод, иде я си нямам. Звучи странно и абсурдно, но поне може да опиташ, пък каквото стане. Пак ти казвам в случая най- важното е да си тръгнете заедно от болницата  Praynig

# 321
И аз четох за доктор, който препоръчва лазене на четири крака всеки ден по 10 минути и нямало бебе, което да не се обърне.  Grinning

За кърменето /който желае/ препоръчвам да отделите оставащото време в четене - тук във форума има толкова много теми. Има консултанти, които съвсем безплатно могат да окажат помощ вкъщи лично след предварителна уговорка. Само набележете от сега техни координати, за не се чудите къде и какво, ако имате проблем. Познавам лично няколко такива случаи на успешно кърмени бебета след проблем, решен точно от такива доброволци по кърмене. Аз нямам течове и с предната бременност и сега, но това не ми попречи да кърмя успешно колкото пожелах - повече от година. Трябва да имате мотив и желание, другото е практика.  Grinning

# 322
  • Драгоман
eldass, Предложението ти е една мн добра идея, особено за първескинете. В бг мама има много хубави теми за кърмене, изцеждане и съхранение на кърмата, които могат да бъдат много полезни  Peace

# 323
Аз днес бях на тонове и всичко е наред. Вчера си взех 2 шишета и една биберона, подплънки за гърдите и толкова мило ми стана,гушках и едно бебенце на 7 месеца и съвсем вече нямам търпение.

# 324
С фенерче се свети - когато се притъмни в стаята. Защото нашите бебенца вече виждат доста добре, особено силна светлина. И с фенерчето му посочваш посоката, към която искаш да се завърти. Започваш отгоре - където е главичката, и насочваш надолу. Те са любознателни и ще поискат да последват светлината! Но при това положение е най-добре ти да застанеш на 4 крака/гърбът да е над корема/ - в такова положение. И таткото да ви "свети" хей как прозвуча!
Това беше едно от нещата, дето пробвах с моето малкото - и то действително се врътна - но само на 90 градува, и после - ай пак обратно. Уж било с оплетена пъпна връв, затова не могло да се извърти докрая.

успех, дано при теб се получи. А се лази на 4 крака, защото така мястото в тумбата става най-голямо, и на бебето му ставало най-широко за обръщане.

# 325
  • София
На мен ми мина прегледа в болница Надежда. И второто мнение, което получих, беше, че е много рисково да се опитва нормално раждане при по-малко минало време от секциото и било по-добре да е пак секцио. Иначе белега изглеждал добре - 1,17 см, но не се знаело по време на контракциите какво може да стане, защото зарастването ставало със съединителна тъкан, която не била толкова еластична като другата и с течение на годините се подобрявали нейните качества, а аз не съм й дала този шанс.
Затова ще съм секцио и в този случай ще избера Токуда - там се следя, познавам обстановката и имат страхотна неонатология и може би е най-добрият избор в тази ситуация.

# 326
Момичета, я ми кажете сега кога тръгваме към болницата? ДОки каза, че изтекат ли ми водите веднага да тръгвам. Да де ама ,, ако не почнат контракциите, 100000 часа ли да вися в тази болница  Shocked и съответно, ако са почнали контракции, до кога мога да си се моткам вкъщи, че да не вземат да ме върнат от болницата?

# 327
Кате, важното е, че е минал прегледа. Пък как ще се родят...явно не зависи от нас Tired
Беб днес е доста активен, на моменти ме боли чак. Но по-добре да го усещам, че иначе се притеснявам. Grinning
Записах си в списъка да си взема и биба за родилното. Но една дали ще ми е достатъчна? newsm78
Имам на Авент една с капаче, искам да купя и една на Нук и да видим коя ще иска. Но и двете ли да нося, или само Авентската? newsm78
Иначе набавих всичко, само трябва да го прибера в чанта. Оказа се, че преди да родя ще ми трябват много малко неща, основното ММ ще го донесе след раждането.
И колко ли нощници ще ми свършат работа? newsm78
Софче, при всеки е различно. Но аз знам, че изтекат ли водите или ако контракциите са на 10 мин, да се отива. Обикновено при първо раждане нещата се случват доста бавно и би могла да имаш време да си вземеш душ и да се оправиш. Laughing
Но всеки лекар казва различно, попитай твоя. Peace
Първото ми раждане беше предизвикано, предната вечер ми падна малко от тапата, и на другия ден ме приеха в болница. Предизвикаха ми раждането на следващата сутрин, нямах никакви индикации иначе. Crazy
Та и сега съм леко притеснена да не изтърва момента Crazy

# 328
Момичета, имам малко питане към всички вас. След няколко дни влизам в 9-я месец, а днес се събудих с болки ниско долу и разтройство. Четох, че това било нормално ако  си в напреднала бременност (един вид подготовка за самото раждане) , но все пак исках да се допитам и до вас. Знаете ли нещо по въпроса? Много ще се радвам на отговорите ви, благодаря.

# 329
Честита рожба benite   bouquet
Бързо оздравяване и чакаме да пишеш как е минало. Hug

Общи условия

Активация на акаунт