Радостта ми е голяма, през МАЙ 2016 ще стана мама!

• 31 759
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Роси, и аз препоръчвам консултация с адвокат на момента. Не знам дали си им предоставила някаква бележка във фирмата да ти входират като доказателство, че си ги уведомила за бременността писмено...По принцип законът закриля бременни, а после и майки на деца до 3г. Но е възможно и да има някакви вратички за измъкване на работодателя newsm78 Адвокат ще те посъветва най-добре как да действаш в този случай.

Радост, аз дрехи за бременни преди си купувах и от Уайкики. Като гледам и тази бременност ми съвпада по сезон долу-горе, така че аз лично може и да ползвам някои от дрехите, които вече имам Crazy

# 496
Здравейте и от мен.
Синът ми е болен и днес си останах вкъщи да го водя на лекар и да го наблюдавам.
Роси, правилно си решика да си намериш адвокат! Успех!
Да споделя, че от сутринта ме наболява корема ниско долу... Втора бремнност ми и ми много по-притеснено от първата Sad А и с установената рехава плацента се филмирам много... Да звъня ли на лекарката се чудя?  newsm78 newsm78

# 497
  • Варна
Роси, ак нямаш входиран документ, че си ги информирала за бременността, не знам как ще докажеш, че си ги информирала устно. Ако си на постоянен договор може ли дате осовбоди от днес за утре, поне 1 месец предизвестие не трябва ли да има.

Моя временен договор изтича на 30.09. и не знам дали ще ми го продължат, аз още не съм казала, мног рано ми се струва. Даже на лекар не съм ходила още, така че с известяването на работодателя смятам да поизчакам поне месец - два.

# 498
Здравейте мами и добре дошли на новите момичета. Днес мина и моя преглед бебчето е 1 см има си пулс и си отговаря точно на седмицата даже е един ден напред. До днес ми беше трудно да приема идеята, но сега като видях точицата и сърчицето вече го почусвах по осезаемо.

# 499
Благодаря ви за подкрепата. Hug
Имах си едно предчувствие,че ще го направи,но довода му беше,че го прави заради моя колежка,която ми беше началничка и един вид съм била лоялна към нея,а не към него и се опитва да си измие ръцете с нея.Въобщеееее никой неможе да проумее какво му става на този човек.Измисля си разни причини,нелогични...но определено съм се заела да си търся правата.Имам роднина адвокат и тази вечер или утре ще се опитам да се свържа с него да видим какво ще ме посъветва.Иначе съм с предизвестие от днес до 23.10 и ще се интересувам,ако на 15.10 си взема живо и здраво картона нямам ли някакви права.Този човек осен главоболие друго не ми докара,но и честно казано съм спокойна.Не мисля да изпадам в паника и да му доставям удоволствие,а уж разправяше,че бременноста ми няма да е проблем,че всичко ще е наред...хаха.Мислех си,че само българските работодатели са мръсни хора,но явно и немските са същите,понеже той е шваб.
Както и да е...да не пълним темата с негативни емоции.Давайте да напълним фейсбук групичката,там ще може по-спокойно да си дискутираме. Heart Eyes

# 500
  • Варна
Ох, преди малко прокървих леко, розово. Много ми е притеснено. В петък сутринта отивам на преглед. Дано всичко да е наред.  Praynig

# 501
Ку-кууууууук!
Здравейте от една вече безработна мама.Както ви бях споделила имах съмнение,че ще ме освободят и днес моя смешен шеф го направи,но аз няма да се спра до тук.Търся си свестен адвокат и мисля да се съдим,ако имам правото.
За група във фейса аз съм направила,но видях,че няма желаещи и си стои самотна.Ако все пак има пишете ми на лични и ще ви добавям! Peace

Ах, Росиии!! Брой ме за фейсбук групата, ще ти пиша на лични. Нали само ние си я виждаме, т.е. е затворена група?
За работата- да знаеш, че трудово-правните въпроси в съда за служителя са безплатни. Ти уведоми ли работодателя, че си бременна? Макар че в този ранен период спокойно може и да не си знаела, че чакаш бебче. Търси си правата! Закона пази бременните и майките с малки деца (до 6-7г).  Praynig Peace българи-немци-швейцарци- всички са един дол дренки. Стъпят ли в България, се научават на всички шмекерии от родината. #2gunfire

Ох, аз едвам ви изчетох!Завърнах се от командировка и гледам- сума ти постове в нашата темичка. Че и нови мами има - честито!
Днес бяхме на преглед с бъдещия татко. МАлката точка вече е едно голямо почти 2см петно. Мърда си, чухме сърчицето. Официално съм в края на 8 седмица. Явно е наваксало малкото чудо за тези почти 2 седмици от предния преглед. Ще пия и утрогестан, че от днес съм с бонус зацапване по време на прегледа. Успокоиха ме, че не се вижда отлепване и шийката е затворена и нормална.  Heart Eyes

ИлиянА ПетровА , имаш ли зацапване? Изписаха ми no=spa за болките в корема, но аз бих отишла на преглед, ако много ме боли и започне изведнъж. За успокоение.

# 502
Принципно леки болки е възможно да се усещат и от разтягането на матката. Аз с първата бременност имах в началото(като предменструални), сега отново. Но все пак от болка до болка има разлика и една консултация никога не е излишна  Peace

# 503
Направих консултация с лекарката. Ще пия но-шпа и, ако утре пак имам болки ще отида на преглед. И каза повече почивка.
Лека вечер мами!

# 504
Момичета,много се радвам за вас,чулите вече сърчицата.Утре е и моят преглед и се моля и ние да чуем сърчицето вече и всичко да е наред.
Илияна Петрова,щом се налага си почивай повече и дано нямаш повече болки!  Praynig
ro.koleva,знам че няма как да си спокойна,но съм убедена,че всичко ще е наред.Няма ли как още утре да идеш при док?
Що се отнася до болките ниско долу,аз си имах,но много леки и такива като предменструални,но сега поотихнаха неща(да не казвам голяма дума).
Що се отнася до фейсбук групата-да,затворена е и само ние си виждаме какво си пишем в нея,дори мисля тайна да я направя,но ви изчаквам. Hug

# 505
Здравейте мами и добре дошли на новите момичета. Днес мина и моя преглед бебчето е 1 см има си пулс и си отговаря точно на седмицата даже е един ден напред. До днес ми беше трудно да приема идеята, но сега като видях точицата и сърчицето вече го почусвах по осезаемо.

Здравей !В коя седмица си вече и за кога ти определиха термина?

# 506
Карина, с вагинален беше. Аз хич не го харесвам, но с тази докторка не го усетих и двата пъти.
Роси, всичко ще е наред! Утре ще се похвалиш с добри новини Wink Hug

# 507
Карина, с вагинален беше. Аз хич не го харесвам, но с тази докторка не го усетих и двата пъти.
Роси, всичко ще е наред! Утре ще се похвалиш с добри новини Wink Hug

Благодаря ти! И аз така предполагах.

# 508
natalkus,дано...от твоята уста в Божиите уши!
Ама защо ви гледат с вагинален ехограф?Не трябва ли с коремен вече?Мен никога не са ме гледали с вагинален,дори обикновен преглед неискаше да ми прави! newsm78
За главоболие какво можеше да се пие?

# 509
Роси, защото в начална бременност е трудно да се види с нормален ехограф. Аз май бях споменала преди как с първата бременност на първия преглед даже не можаха да ми кажат дали съм бременна. Не се видя ни плоден сак, ни нищо, само удебелена стена на матката. Съответно веднага отидох при друг АГ и с вагинален ехограф се видя плоден сак.

А за главоболие единствено Парацетамол мисля.

Общи условия

Активация на акаунт